Valborg

Hej hej!
   Som sagt, Valborg idag.
   Jag och Ivar for till majbrasan ett tag. Efter det har jag inte gjort något speciellt. Det ända är väl att jag har packat. I morgon far jag på basketcup i Östersund. Det blir nog bra, förutom att jag har ont i benorna. Vi får se hur det går!

Ha det bra!
/Evelina


Hellsongs - Run to the Hills


Hellsongs - Run to the Hills

Hoppsan hejsan

Hej hej!
   Jag vet inte om jag har så mycket att berätta om onsdagen eller resten av min födelsedag. Det ända jag kommer på är att jag fick fina fina presenter, tackar och bockar. Tack alla också som också grattade mig. Det uppskattas! =)
   Idag hade jag två lektioner + so-prov. Det gick helt okej med tanke på hur lite jag hade tränat.
   Sedan efter skolan for jag tillbaka till skolan och kollade om mina en av mina basketskor var i hallen, men där var den inte. Jag och Pappa  for till satn i stället och köpte tejp och sedan for vi till Intersport. Där köpte vi ett par nya skor. Inte bara för att skorna var borta, eller jo fram för allt därför, men det var lika bra ändå. MIna skor är som tofflor.
   Nyss ringde Jessica och berättade att hon hade hittat dem, hoppsan hejsan.
   Annars har jag bara varit ute mest hela dagen. Jag har bland annat byggt upp studdsmattan. Tyvärr kan jag inte hoppa nå mycket eftersom jag har ont i benhinnorna igen.
   Idag är det också Valborg och jag ska göra ingenting. Det ända är väl att vi ska grilla första gången.

/Evve
1. Studsmatta med kusinerr förra våren
2. Köpte en BJ på stan. Jag märkte att den slank i fort,
så jag kollade när jag tog bilden och från och med
det till den var uppäten tog det 18 minuter
för mig att äta upp en hel. Fort gick det minsan.

16

Hej hej!
   Jahapp, då var man 16.
   I morse kom Mamma, Mormor och Moa och sjöng. Jag öpnnade några paket eftersom jag vill vänta till Pappa också kommer hem. Han är nämligen och jobbar, så vi sparar det till kvällen i stället.
   Ätit tårta har jag i alla fall gjort, och ikväll lär det bli mer när Johan och kanske Lena också kommer. Sedan är Ivar här också. Det blir skojigt att ha några från släkten här. Ni kanske vet att jag har i princip hela släkten som bor i Norrbotten.
  Redovisningen gick föresten bra även med bara 1 dags övande och planering. Jag är nöjd.

Föresten - imorgon kommer Twilight ut på film för er som är intresserade. =)
/Evelina


En tårta som min kära mormor bakat.

Skolarbete

Hej!
   Skola som vanligt udag. Inte tog skolan slut heller när jag kom hem. Jag har jobbat på en powerpoint till redovinsningen jag har i morgon. Jag är faktiskt klar med den, däremot vet jag inte riktigt vad jag ska säga, men vi får se. Jag ska läsa på stödkorten snart igen.
   Föroutom det har jag varit på träning igen. Det gick väl bra antar jag. Kände mig inte precis bra, men hur stor press ska man egentligen ha när man tränar med ett a-lag som är 100 gånger bättre än sig själv?
   Jag orkar inte skriva nå mer, jag är less på att sitta vid dator efter att ha gjort en powerpoint som tog lång tid.

Ha det bra!
/Evelina

Kort vistelse i Luleå

Hej hej!
    Jag har för inte så länge sedan kommit hem från Luleå. Jag hade en mycket bra helg, eller egentligen var vi bara där en hel dag - dvs. igår(lördag). Vi kom i alla fall dit sent på fredag kväll. Då sov vi hos Farmor och Farfar.
   På lördagen var vi på mässa i Arcus. Larsa var där med Nyckel Bryggerier, så vi träffade både han och kussarna. Efter det for vi till stan. Jag köpte ett par gröna jeans(för typ första gången i mitt liv stuprör). Jag gjorde också ett stor köp. Jag köpte en cykel! Mamma berättade för mig att jag hade en massa pengar på mitt konto, vilket jag inte visste eftersom jag inte brukar använda det någon gång-jag är inte sådan som shoppar så mycket. Av farmor och farfar fick jag också lite pengar eftersom jag fyller år på tisdag. Sedan betalde mamma och pappa kanske 300. Så nu äger jag en splatjant ny cyklel.
   Senare åt vi middag hos farmor och farfar och då kom Maria(faster) och Tea(hund). Vi kom fram till att vi skulle vilja fara på Stockholm horse show till julen.
   Vi var också hos Mormor där vi bland annat träffade två av kusinerna + Larsa.

Det är väl i princip vad jag har gjort. Det har varit hur bra som helst och ett tag var jag så glad att jag trodde jag skulle spricka. Norrbotten är definitivt det bästa stället - It makes me feel really happy! =)

Lite bilder kommer sedan.
/Evelina


My new bike.
Jag har dock ingen cykel-korg.


Mycket utomhus nu för tiden

Hejsvejs!
   Idag på hålet jag och kompisarna i klassen till stan. Vi gick på Monki eftersom den invigdes idag. Det var inte lite folk där kan man säga. Efter det köpte vi glass. Årets första mjukglass, jihoo.
   Efter skolan har jag suttit ute i solen igen och bara tänkt och spelat lite gitarr. Jag och Pappa hittade senare på lite allt möjligt där ute. Vi spelade tennis, kastade tennisboll, cyklade lite, spelade lite basket, plockade fram utemöbler, hackade is som är på gården, slängde skräp, tog bort sparkarna som stått framme till nu. Mer kommer jag inte på.
   I kväll ska jag och familjen fara till Luleå, kommer tillbaka på söndag. Jag missar tyvärr DM i basket som vi ska spela imorgon, men jag får jag fara till en av de platser jag gillar mest i alla fall! =)

Nu ska jag gå.
Ha det bra!
/Evve


Luleå stad - vintern 08

Kort inlägg

Hej hej!
Idag hade vi nationella prov i matte. Jag tror inte att det gick så bra tyvärr.
   Jag har inte mycker mer att skriva om idag. Vi satt ute i solen och åt glass som vi köpt. Jag åt en twister.
   Nu ska jag gå ner och tejpa fossingarna eftersom jag ska på träning snart. Jag har glömt att berätta att vi har börjat träna två dagar i veckan med damligan. Det är lite läskigt eftersom de är så bra, men jag antar att man kommer lära sig mycket.

See you later alligator.
/Evelina

Vår utanför dörren i bilder


Hemavan 09

Vår

Hej svejs!
   Nu kan man verkligen säga att det är vårväder ute. Tidigare idag sa pappa att det var 12 grader. Fort går det allt! Känns lite vemodigt för mig, som ni kanske redan vet, men jag välkomnar vintern med öppna armar efter sommarn igen. Jag och Pappa har faktiskt pratat om att fara på ännu en skidresa innan sommaren. Det skulle vara roligt, men det beror ju lite på tid och pris.
   Idag(och även igår) har jag faktiskt utnyttjat värmen som är, jag gillar ju trots allt våren också och det går hur som helst inte att ändra på det som är. Jag har insett att det är väldigt mysigt att sitta på bron och lyssna och spela musik. Jag passade även på att plugga matte eftersom vi har nationella prov imorgon.
   Sedan  gick jag och pappa och köpte var sin glass. Jag testade en ny - Magnum temtation. Den var mycket god, men kostade 22 kr, och jag kan inte fatta att det ska vara så dyrt med en liten glass nu för tiden. Priserna verkar höjas med minst en krona per år i alla fall. Men vad gör man inte för glass?

/EvelinaMagnum Temptation
Jag tänkte ta en egen bild på
glassen, men den han slinka
ner i magen innan jag kom hem
från affären.


Jag vet inte vad ni tycker, men
tycker inte ni att det är lite väl
onödigt med att förpacka en
liten glass i en låda?


Dags med skola igen

Hejsan!
   Då var det dags med skola igen. I morse kunde jag inte hitta mina nycklar, vilket gjorde att jag fått gå runt med väskan och jackan överallt. Jag ides inte knipsa låset eftersom jag förstod att nycklarna var någon stans i huset - vilket stämde! Jag hittade dem i väskan som jag hade i Hemavan.
  Igår berättade jag att solen gjort mitt ansikte google bränt. Det har visats idag. Det känns som att både jag och andra gått och flinat åt mitt ansikte, haha. Det gör faktiskt inget för mig, det är lite skojigt tycker jag.
   Jag måste bara få berätta att jag och Cassandra hade väldigt roligt idag innan idrotten. Vi fick för oss att vi skulle snurra runt så mycket vi kunde och sedan tävla om vem som kunde plocka upp en kon som låg på planen. Det var inte lätt kan jag säga. Vi vinglade i princip runt över hela planen och förbi konen. Det var skojigt.

Sedan har jag varit hos sjukgymnasten igen. Den här gången tejpade vi fötterna, vilket ska ge mer stöd åt benen och kanske göra problemen med benhinnorna bättre.
   Efter jag varit där for jag till träningen. Det gick bra. Det var inte värdens jobbigaste träning, mer teoretisk.
   Jag, Sofia och Julia var på gymmet sedan. Det var hundra år sedan sist, så det kändes skönt.

Nu ska jag snart gå och sussa. Jag hade svårt att somna igår. Jag tänkte så mycket. Ni har säkert också varit med om det. Ni vet när man tänker "nu ska jag sluta tänka och sova" och sedan fortsätter man bara tänka ändå. Jaja, god natt och sov gott allihopa!

/Evelina


Tejpad fot med mina krokiga tår.

Jag vill ha mer vinter!

Hej hej!
   Nu är jag här igen efter en vecka i Hemavan och en dag i Kittelfjäll. Som jag tidigare skrev innan jag for så nämde jag att vi kanske skulle fara till Kittel och så blev det. Vi sov där en natt och åkte skidor där på dagen. Efter det for vi till Hemavan.
   Där har jag haft det hur bra som helst! Jag var där med familjen och kusin Johan och hans flickvän Lena. Det var roligt.
   Vädret har varit i princip tip top. Nästan alla dagar har varit soliga förutom någon dag, men vi har endå sett solen varje dag. Johan sa till mig att det ser ut som att jag ätit bajs. Det blev alltså resultatet av solen.
   Annars har vi åkte en massa skidor, spelat en massa Chicagosar (som vi kom fram till att det hette i plural), åkt ännu mer skidor, haft härliga afterskis, mysiga kvällar m.m.
   Jag har även testat nya skidor, lite bredare twintip än mina. De jag provade var riktigt bra. Jag har upptäckt att mina sidor är som pinnar jämfört med andra. Det blev så mycket stadigare med de jag provade. Nästa säsong blir det till att köpa nya. Jag kunde köpt de jag provade, men jag ville inte eftersom de inte riktigt var min stil. Jag tycker det är bättre att spara till några man verkligen vill ha.
   Idag innan vi åkte hem hann jag, Pappa, Johan och Lena åka skidor. I Hemavan toksnöade det, vilket gjorde att backen var riktigt mjuk med mycket lössnö. Otroligt härligt!
   Jag ville verkligen inte fara hem, och jag skulle kunna åka tillbaka nu om någon erbjöd mig. Jag har haft det hur bra som helst och längtar till nästa år.(Egentligen säger jag samma sak varje år, men jag talar ju sanning). Det är både tråkigt att fara därifrån, men det som nästan är värst är att skidsäsongen nu är slut... Snön har ju försvunnit. Tråkigt tycker jag. Jag vill inte ha sommar än, jag vill ha mer vinter! Ni tycker säkert jag är galen, men så är det bara!

Hoppas ni orkar läsa.
/Evve


Hemavan förra året.
Bilder från i år kommer senare, dock inte många.
Jag fotade tyvärr inget mycket där i år.


Hemavan imorgon, jag längtar! =)

Halojj!
   Det är nästan hemskt! Igår var jag inte utomhus en enda gång. Jag satt inne hela dagen och kvällen. Jag som aldrig klarar av att vara inomhus en hel dag utan att bli rastlös. Aja.
   Vad jag gjorde inne var egentligen inget speciellt. Ivar min farbror var här.
   Jag och Pappa hamnade än en gång i en film som gick på tv, fast den här gången en svensk, underbara älskade. Den var bra tyckte jag, inte världens gladaste film precis, men den var bra i alla fall.
 
Idag funderar vi på att fara till Kittelfjäll över en natt eftersom vi ska till Hemavan imorgon. Däremot är det fullbokat överallt i Kittel, så vi har inte bestämt något än. Vi får se hur det blir. Jag är i alla fall nöjd hur som helst med att fara till Hemavan. Jag längtar! =)
   Vi får se om jag hinner skriva mer innan jag far. Om inte, ha det bra, glad påsk och vi ses efter lovet. =)

/Evve


Hemavan imorgon!

Intagen

Hej!
   Jag sa att jag var trött igår, och det visade resultat imorse. Jag har slått mitt sovrekord. Halv ett steg jag upp imorse. Jag har aldrig sovit så länge förut, men den här gången behövdes det!
   Igår kväll hade vi besök av en familj som vi var mycket med förut. Vi fick ett påskägg av dem. Tackar tackar. =)
   Vet ni vad jag också fått reda på? Igår kunde vi som sökt till gymnasium se om man kommit in (det preliminära). Det visade sig vara positivt för min del, första handsvalet. Intagen! Då blir det alltså media på midgård för mig till hösten. Lägsta meritvärdet var 155 poäng och det är egentligen en ganska stor bit ifrån vad jag har för poäng, så jag är inte speciellt orolig inför att inte bli intagen vid omvalet. Haha.

/Evelina


Glad Påsk allihopa!

Points of light and reason"You're not asleep, and you're not dead. I'm here and I love you, I have always loved you,
and  I will always love you. I was thinking of you, seeing your face in my mind, every second that I was away. When I told you that I didn't want you, it was the blackest kind of blasphemy. "
New Moon av Stephenie Meyer

Skön dag, förutom jag är trött

Hej!
   Skola idag som vanligt. Jag har känt mig lite trött, speciellt på slutet av dagen. Det kan bero på att jag aldrig går och lägger mig i bra tid. En av anledningarna till det är att jag läser så länge. En annan anledning är att det är tråkigt att gå och sova.
Inte kändes det lättare att stiga upp heller. Det var varmt och skönt under mitt fluffiga täcke, vilket det inte var i mitt rum.
   Aja, nu är det i alla fall lov!
   Det var ändå rätt skön dag eftersom det var trippelbollsturnering. Vi gick ända till final(kom två). Därför gick många lektioner bort eftersom vi fick titta på alla matcherna. Jag var alltså inte med. Egentligen tycker jag att det är kul, men jag känner mig så dålig. På något sätt känns det som att jag inte kan ge allt, jag vet inte varför bara... Jag var med förra året, då kom jag ihåg att jag tänkte att jag inte skulle vara med igen. Därför ville jag inte "riskera" att det skulle bli på samma sätt i år. Egentligen blev jag lite sugen på att vara med när jag satt där på läktaren. Det händer rätt ofta att jag vill vara med när jag kollar på. Jag gillar egentligen bäst att vara med, men men, inte den här gången. Kanske var det även bra för mina ben. Jag hade ändå inte kunnat springa fullt ut eftersom jag inte har hunnit sätta igång tränandet under tiden jag har vilat bort smärtan.

/Evelina
Under tiden när jag satt och kollade
på trippelbollen kom jag fram till
att jag skulle varit med om basket
funnits med. Det hade blivit självklart
då!Ännu en gång dålig uppdatering

Hej!
   Nu var det ett tag sedan jag skrev. (Än en gång dålig uppdatering).
   I måndags tränade jag för första gången på ungefär 22 dagar. Härligt! =)

Igår hade uhsk uppvisning. Vilket betyder att jag också vara med. Alla grupper hade två nummer + ett nummer där alla grupper åkte samtidigt.
   De två första nummrerna jag var med i gick inte bra alls för mig, inte det minsta bra! Jag ramlade en gång i varje nummer och var riktigt klumpig på resten av delarna. Första gången jag ramlade var när jag skulle svänga ut ur puckeln och andra gången var när jag hoppade och kom lite fel i landningen. Sista nummret var det ända jag inte ramlade i, visseligen berodde det kanske på att jag bara körde kortsvängar ner för hela backen.
   Usch jag vill knappt tänka på hur det gick. Men jag kommer väl kanske över det någon gång. Jag skyller på att det var nervositeten som tog över. Ni förstår, jag har en förmåga att lätt bli nervös, vilket inte alltid är så bra...

Idag - skola. Efter det for jag till sjukgymnasten igen. Jag ska fortsätta träna de förra övningarna men vi ska också testa med att tejpa benen(eller foten, minns inte) nästa gång jag ska träna. Jag ska komma tillbaka efter lovet eftersom då ska de visa hur vi ska tejpa.

/Evelina


Hinner inte komma på någon rubrik, måste skynda mig

Hejsan!
   Egentligen tänkte jag inte sitta vid datorn, men jag är tvungen att skriva ut några papper och då råkade jag hamna här. Tänkte att jag snabbt kunde berätta om igår.
   Var på matchen mellan comets och sallen. Alltså kval till damligan. Comets vann och det blev jag såklart jätte glad för. Det kändes verkligen skönt! Matchen var väldigt spännande, men comets drog iväg i poängen de sista minuterna.
   Direkt efter det for jag och familjen till min kusin och hans tjej. Han har nämligen nyss fyllt år och de har även flyttat in i ett nytt hus. Där fikade vi och pratade.
  
Idag har jag varit och kollat på träningen. Jag ska kanske vara med i morgon. Det kändes ändå rätt okej idag med benen.
Nu ska jag skynda mig iväg. Vi ska hyra film.

Ha det bra
/Evve

kort inlägg

Hej!
   Igår kväll såg jag en film på tv som heter Troja. Till en början var jag egentligen inte intresserad av att se den, men när jag väl hoppade in i den kunde jag inte sluta. Den var spännande och även den här gången blev jag tom av en film.
  
Nu ska jag iväg till stan. Jag ska visa mamma täckiskarna. Sedan lite senare ska Comets kvala. Usch så spännande. Jag håller verkligen tummarna. Jag vet inte om jag kan fara och kolla eftersom jag ska till min kusin som fyllt år. Det blir också bra det! =)

/Evve


Flightless bird American Mouth - Iron and Wine


Flightless bird  American Mouth - Iron and Wine

Sista skidträningen

Hej!
   Igår hade vi förmodligen den sista freeskiing träningen. Vi tränade lite till uppvisningen som är på tisdag, tränade puckle och hopp. Snön var blöt eftersom det regnade, vilket betyder att man är tvungen att "ställa om sin åkning" en del. Men jag tycker bara att det är bra att lära sig åka på alla möjliga underlag.

Nu idag har jag än så länge inte hunnit göra speciellt mycket förutom att vara i skolan och hemma. Vad ska man säga om det då? Vi hade som vanligt långt hål idag. Vi gjorde lite allt möjligt och jag och Cassandra satt och sjöng/skrek eller något där ett tag. Vi kallade det Ronja skrik, fast egentligen lät det som typ samiska. Haha, jag vet inte. ;-)
   Jag har även lånat New Moon. Den engelska versionen av När jag har din röst. Jag satt och läste den i bibblan på skolan och kunde inte låta bli att låna den. Jag upptäckte att det faktiskt gick att förstå även fast det står på engelska(och som ni kanske vet är jag inge bra på engelska). Tyvärr så råkade jag glömma boken i skåpet, så det blir inget läsande i helgen som tanken var.

See you later aligator.
/Evelina

Bräntis

DM - Big AirBara två lektioner

Hej!
   Idag hade vi bara två lektioner. Först sovmorgon till 10.10 efter det hade vi kemi-prov. Det kändes ok, men jag har faktiskt ingen aning hur resultatet kommer bli.
   Efter provet hade lunch och sedan sista lektionen som var matte.
   När jag kom hem satt jag ute i solen och pluggade lite. Jag skrev en argumenterande text om kärnkraft eftersom jag jobbar om det i skolan.
   För inte allt för länge sedan var jag på utvecklingssamtal. Det gick bra. Vet inte om det finns speciellt mycket att berätta.
   Om ett tag ska jag och kolla på dm i Big Air. Jag ska kanske fota igen om inte solen går ner alltför tidigt. 

Ha det bra alla!
/Evelina

Follow on Bloglovin

RSS 2.0