Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge

Hejsan!
   Just nu sitter jag på Arlanda och skriver. Igår kom jag, Moa, Mamma och Pappa hit. I natt har vi bott på Radison, ett hotell i Sky City här på Arlanda. Det känns jätte härligt att vara iväg.
   Jag längtar till imorgon när vi ska åka skidor i Chamonix. Idag åker vi dit, men för sent för att hinna med det. Jag blev lite besviken för jag trodde att vi skulle hinna åka skidor idag, men som sagt - det hinner vi inte. Det är ju i alla fall så att Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
   Vi fick äta hotell frukost imorse. Alla som har ätit det vet hur gott det är! Som vanligt fyller man på med flera kilo mat, haha. Det lär bli lite mer lagoma frukostar i Chamonix eftersom vi ska bo i en lägenhet och därmed göra maten själv.
   Juste, igår träffade jag Affe(bild) på flygplatsen. Han skulle till London och träffa en kompis och kolla på konst.
   Det var lite skojigt för jag räknade ut att jag bara på en dag hann se 7 st personer som jag känner igen. Det är många som far bort på lovet.
   Nu ska jag inte skriva mer- så än en gång- ha det bra! =)

/Evve
(Bilder kommer när jag kommer hem)

Ha det bra! =)

Hej!
   Skola som vanligt. Hade So:prov om globalisering. Det kändes bra, sedan får vi se hur det går.
   Efter skolan har Ivar varit hos oss. Senare for jag till stallet på US-årsmöte. Det var bra.
   Nu ska jag fortsätta packa lite och träna lite på matteprovet som vi har i morgon.
   Juste! I morgon far jag till Stockholm, där vi ska sova på Arlanda en natt. Sedan far vi till Chamonix. Det ska bli jätte kul och jag längtar mycket! Jag kommer förmodligen inte skriva något på bloggen under tiden jag är där, det beror lite på om jag får tag i någon dator. Om jag inte kommer skriva något:
Ha ett bra lov, eller egentligen ha det bra, eftersom alla har väl inte lov nu antar jag!
Hejdå!
/ Evelina


Imorgon blir det Arlanda.
(Bild från Arlanda för 2 år sedan)

Lite extra musikig

Hejsan!
   Idag hade jag väldigt kort dag i skolan. Började 10 över tio som varje onsdag, sedan har jag en lektion, lunch och en lektion till. Efter det slutade vi. Det var ingen elevensval och klasstid idag. Skönt.
   Jag har bara varit hemma.Var ute ett tag under tiden det var ljust.
   Nyss tränade jag på so:provet. Den här gången har vi prov om globalisering. Det är intressant och kul tycker jag. Många åsikter.
   Just nu, alltid, just idag har jag kännt mig lite extra musikig. Jag vet inte om det är för att jag blev inspirerad av Rent. Jag tänker mycket på den och jag har låten seasons of love i hjärnan. Egentligen hade jag gära sett musikalen idag också. =)
   Idag när jag satt och klinka på min gitarr råkade jag hitta på en egen låt. Jag kommer inte ihåg hur den var, men det var lite skojiigt i alla fall, inte kan väl jag sådant? Jag är ju självlärd, visst jag spelar i skolan också, men det är främst hemma jag spelar. Någon gång ska jag bli duktig på spela (och sjunga) på riktigt. Öva, öva och öva. Det är det som krävs. =)

Jag tror jag ska gå och göra varm choklad. Jag är hostig, choklad kanske hjälper. Jag testade med te igår, men jag tycker inte det är gott. Jag försökte i alla fall.

Ha det bäst!
/Evelina
Helly Hansen -
Nytt underställ(rosa).
(Fint jag håller
kameran...)


Baskethelg

Hej mitt vinterlandSemeldagen

Hejsan!
   Förlåt för att det vart tokigt med att skriva. Aja, det är ju inte världens största problem precis. Nu fingerar det i alla fall.
   Som sagt, jag var på Seasons of love - Rent. Jag och Pappa for til och med dit på kvällen också. Då fick man se en gång till. Det var inte till skada. Jag tror jag skulle kunna se hur många gånger som helst egentligen. Alla är så duktiga!
   Efter jag varit där andra gången var jag på träningen och kollade på. Jag är fortfarande förkyld.
   När jag kom hem väntade en mumsig semla. Mumms fillibabba säger jag bara! Även fast det inte är första gången jag äter semlor i år. Fika monster som jag är har jag redan ätit några stycken under dessa 2 månader av året.

Jag vet inte om jag skriver nå mer nu. Jag tar det ikväll i stället i sådana fall. Jag har ändå ingen träning idag. Då borde det hinnas med.

Tills dess!
Ha det bra och ett tips är att gå ut nu medan det är sol. Riktigt härligt ute! =)
/EvveKnas i tangentbord

Hejsan!
   Min dator har blivit tokig. Jag kan inte skriva vissa bokst'ver och symboler. Ja ni ser ju. Det kanske fixar sig senare.
   Idag s[g jag p[ Seasons of love, en musikal som 8mu och 9mu hade. Riktigt bra! Alla 'r s[ duktiga. Jag vill ocks[ kunna sjunga s[d'r fint. Jag fick i alla fall g[ upp p[ scenen. Jag 'r ingen scenm'nniska, jag blev nerv;s av att bara st[ och g;mma mig bakom allt folk p[ scenen. Haha, vad s]ger man_
 
\sch, det h'r g[r inte. Jag skriver mer sedan n'r det g[r att skriva r'tt.

Evve
  

Benen

Hejsan!
Idag har jag varit och kollat upp benhinnorna på vårdcentralen. Känns skönt att ha gjort bort det. Jag var nervös innan, man vet aldrig vad som komma skall.
I alla fall sas det egentligen inget jätte nytt. Man kan säga att vi fick bekräftat det vi tänkt på innan. Vi ska kolla på sko- sulinlägg, kolla på ny basketdojjor, vila speciellt när det gör ont, gå till sjukgymnast där jag förmodligen får träningsprogram och annat för att styrka upp underbenen.
Det kan gå över när jag blir äldre. Vi får se hur det blir, men jag satsar ändå på att det ska bli bättre! Åh tänk vad bra det hade varit!
Däremot sa läkarn att det hade kunnat vara bra att hitta någon annan sport i stället för basket. Där säger jag rakt ut sagt nej, aldrig i livet. Jag sa att det finns inte i min tanke. (Det kommer det inte finnas heller). Visseligen gillar jag andra sporter än basket också, som skidåkning och ridning vilka också är bäst, men att sluta i basket. No Way!
Som sagt - Jag satsar på att mina benhinnor ska bli bra efter reahabilitering osv.

Annars idag har jag bara varit på skolan och kollat på träningen. Jag är förkyld, så kan inte vara med. Speciellt inte nu innan vi ska till Alperna. Man vill inte göra förkylningen värre innan man far dit precis!

Hejs
/Evve

Basket i Luleå

Hejsan!
   Jag har varit borta i helgen, det är därför jag jag inte skrivit något. Jag har nämligen varit med laget i Luleå och spelat basket. Vi har haft två matcher. En på lördagen och en igår.
   Lördages match vann vi med tre poäng mot Sunderbyn. Med sju sekunder kvar av matchen står det lika. - Tills A-K sätter en trea. Alla bara vrålar av glädje. Det andra laget tar timeout, men dem lyckas inte göra poäng och vi vinner.
   Resten av lördagen såg vi 95:ornas match, köpte godis- myyycket godis, åt på kina resturang. Vår buss schauför(hur stavas det?) somnade på resturangen. Han måste ha somnnat för han blundade och märkte inget när vi skrattade. Han kanske var vaken men vågade inte öppna ögonen när vi skrattade.
   Jag tror det är första gången det inte händer något för mig när jag är på resurang. Jag lyckas alltid med något. Föresten, vi fick gratis glass. Ofelia kom springande och alldelles lycklig när hon kom med besked om vad det var för glass hehe.
   Senare var vi bara på hotellet.
   Söndagens match gick tyvärr inte lika bra. Vi mötte vråken och förlorade med 57-24 tror jag det blev. Vi slarvade, blev stressade och lite allt möjligt. Det gick bara inte bra.
   Larsa(morbror), Mormor, Oliva och Johanna(kusiner vitaminer) kom och tittade på matchen. Det var länge sedan jag träffade dem nu. Hann inte prata speciellt mycket med dem, tyvärr.
   Vad gjorde vi mer? Vi var i Pontushallen och väntade länge länge. Vår buss gick inte förrän vid fem och vår match var klar jag vet inte ett?
   Vi uttnyttjade tiden genom att gå och äta på MAX, gick kort på stan. Jag, Erika och Offa gick runt på upptäcksfärd i hallen. Hehe.

Det var lite grann. Kanske mycket att läsa. Bilder kommer sedan. Jag tog med kameran den här gången. Har inte sådär super många bilder men några i alla fall. =)

/Evve


  

Idag

Hejsan!
   Skola som vanligt idag. Vi kastade runt en balong i en av skolans koridor, det fick bli min och Cassandras plan idag. Tyvärr krossades våran plan när det var någon som tog våran balong. Hoppsan hejsan så kan det gå.
   Vi slapp musiken om vi ville, men musik är kul så vi stannade kvar. Låten vi spelar (love story - taylor swift) börjar sitta nu för alla.
   Nu på kvällen har jag varit på träning. Har fortfarande ont i benhinnorna. Känns inte speciellt lovande inför helgen när vi har två matcher. Vi får se hur det går och hoppas på det bästa! (Peppar Peppar Ta I Trä).

Ska gå och träna till spanska provet imorgon.

Ha det bäst flodhäst! ;-)
/Evve

James Morrison - You make it real for me


James Morrison - You make it real for me

Battle at KrugerNågot att kolla på om ni orkar!

+ -

+ Skidåkningen på friluftsdagen idag.

- Redovisning imorgon som jag försöker förbereda mig för.

Chamonix

Vet ni föresten? Jag har inte berättat att jag ska till Chamonix (Alperna) til sportlovet! Biljetterna är bokade och allt.
Jag längtar! Skidåkning för hela slanten, det är grejer det! En del bilder lär det också bli. Någon som har några tips på hur man fotar berg?
   Om ni vill läsa mer om Chamoni kan ni gå in på: www.chamonix.com
  
  
 Obs! Inte mina bilder!

/Evve


Friluftsdag

Idag har vi haft friluftsdag. Jag har varit i Vindeln. Det var kallt till en början med senare svettades jag, hehe. Aja, jag har inget emot kyla, inte på vintern i alla fall. Huvudsaken är att snön är kvar.

Dagen började i alla fall med bussresa. Jag, Linnea, Cassandra och Malin for runt lite överallt och åkte. Vädret var hur bra som helst! Backarna var bra. Rätt nypistade och inte alldelles för hårda, däremot lite knöliga och gropiga.

Efter det åkte jag med Sofia, Anette, Ludvig och Jesper. Senare slogs vi ihop med Sanna, Adrian, Daniel, Joakim. Vi körde en massa skogsvägar och offpist. Det blev en del fall och annat sådant om man säger så. Det blev någon sorts vurpa när jag råkade köra in i Anette en gång.
Riktigt kul var det! Full fart hela tiden. Vi kom i alla fall hem välbehållna.
I bussen somnade jag. Jag blev trött.

/Evelina


Fullspeckat

Hej!
Idag har det blivit mycket sport och träning. På skolan hade vi längdskidor. Vi var ute och åkte i spåret och jag tyckte det var riktigt kul! Härligt väder också!
Senare for jag på basketen och efter dethann vara hemma ett tag tills jag for till skidträningen. Idag var det hårt i backen.

Fredag:
På kvällen ridning. Red Silver. Vi tränade på öppna och bågar. Jag är nöjd! Han kändes rätt mjuk och öppnorna funkade bra. Däremot på slutet gick det som det gick. Han blev inte så glad på Gipsy så jag var tvungen spälla till han på baken med spöet. Hoppla hejsan sa han, men det gick bra i alla fall som tur var. Av någon anledning blev jag helt plötsligt väldigt väldigt bestämd. Det är ju så det ska vara i ridning!Silver.
Den här bilden fotade jag förra våren.

Friday the 13th på fredag den trettonde

Hejsan!
Fredag den trettonde fortsatte igår, fast på bio. Jag, Malin, Cassandra, Linnea, Linnea och Sara var och såg den på bio. Redan innan filmen börjat, började jag gruva mig. Under filmens gång satt jag och var ungefär vettskrämd. Ni förstår jag är inte så mycket för skräckisar. Det konstiga den här gången var att jag brukar vara lugn under tiden jag ser filmen och efteråt brukar jag bli rädd. Nu var det lite tvärt om. Jag var rädd under filmen men inte så mycket efter. Förutom att mina ben var alldelles svaga när filmen var slut och att jag var rädd när jag skulle cykla hem. Det kändes som att faror lurade bakom varje hörn. Det kan ju faktiskt vara så.
   Ett och annat skrik blev det i alla fall av mig i biosalongen. Det konstiga är att jag inte drömt nå mardrömmar.
   Nu känner jag inte likadant som igår i alla fall. Jag känner till och med för att se fortsättningen om det kommer någon. För en film kan väl inte sluta så som den gjorde?
I efterhand har jag kommit på att den var väldigt spännande även fast den var läskig. Så det vart lyckat tillslut! =) Däremot vet jag inte om jag skulle vilja se skräckisar så ofta. Jag antar att jag inte skulle ha några naglar kvar då.
   Jaja, om ni vill se den, gå då och se den på bio medan den går. Stämmningen är annorlunda och jag tycker det blir ännu läskigare där.

Ska gå nu!
Antar jag skriver mer sedan, men tills dess -
Glad Alla hjärtans dag! =)

/Evelina

Fredag den trettonde och jag är en klant!

Hejsan svejsan!
   Okej, idag är det fredag den trettonde. Jag har haft en del otur, kan man säga. Egentligen beror det nog bara på egen klumpig och klantighet, men sprolla.
   Vi hade bad första lektionen och jag hade tagit på mig badkläderna under mina vanliga. Ja, och då ibland kan man vara klantig och glömma en del saker. Jag har därför fått torka badkläder med hårtork... Kul!
   Sedan fortsatte min klantighet. Efter att vi ätit lunch frågade Cathrine (min hemkunskaplärare) om jag kunde plocka bort glasen som stod på bordet. I ett av dem fanns det mjölk och vad tror ni jag gör? Jag staplar glasen på varandra och råkar välta ner dem. Och vad händer då med mjölken? Jo, den rinner såklart ut från glaset och på bordet blir en stor mjölkpöl. Det roligaste med det hela är att jag säger "Ååååneeeej". Inte så diskret.
   Jag tycker samtidigt att det är kul, men pinsamt. Det är sådant som händer, i alla fall om man heter Evelina, hehehe.
   Aja, men det hela är inte slut än. När jag just spillt ser jag Per(musik Per) som precis är påväg ut ur matsalen. Jag får bråttom eftersom jag vill säga hej. Som vi flesta vet kan det ibland gå snett när vi har bråttom. Jag försökte skynda mig att he bort tallrik, gaffel,kniv, glas osv. Även den här gången välter glasen och ett av glasen ramlar rakt ner i soporna, komposten eller vad man nu säger. Cathrine står bakom mig och man kan ju bara hoppas att jag inte får IG i hemkunskap, haha. Så kan det gå. Det är inte fösta gången jag är klantig om man säger så.

Le och säg rätt in i kameran:

Jag är en klant!

/Evelina


Ingen rubrik

Idag har vi i alla fall ringt och bokat tid på vårdcentralen för benhinnorna. Usch jag gruvar mig, men jag vill också, för jag vill att det ska bli bättre. Det är bara det att jag gillar inte att gå till doktorn. Det värsta som kan säga är att jag måste operera eller att jag inte får träna. Jag vet inte vad jag gör då. Jag orkar inte tänka mer på det nu.
Var även med Jessica och Anette. Vi åt nästan upp Jessicas kakor.
Nu sitter jag här och håller på skicka en massa gamla filmer på oss. När jag ser dem sitter jag och skrattar för mig själv, haha. Kanske jag lägger ut någon på youtube. Frågan är bara om alla går med på det.

/Evelinasommaren 2005.

Ledig dag

Hej igen!
Hur som helst. Idag är våran skola ledig för det är studiedag. Skönt!
Jag har cyklat in till stan där jag och Mamma åt lunch på Starz. Om ni läst bloggen vet ni kanske att jag pratade om att jag ville ha en mössa som kostade 500kr. Dyrt. Idag köpte jag den. Det bra var att det var rea! 40 %
Efter det cyklade jag hem och skottade.

På basketen hade vi Tony. Han är bra tycker jag. Det som är synd är att han pratar på engelska. Jag förstår oftast vad han menar men själv vågar jag inte säga mer än korta korta meningar och ord. Efter träningen bestämde Sofia sig för att jag, hon och Julia bara skulle prata engelska, eftersom man lixom måste våga prata engelska annars kan man ju inte bli bättre.
Annars tycker jag att träningen var roligt. Man lär sig mycket och ofta får man tänka:
Vad smart, det har jag inte tänkt på.


/Evelina

Hoppla

Hejsan!
I lördags for jag och Pappis till Bräntis och åkte skidor. Kallt var det, men härligt ändå. Det var mycket snö i backen.
Igår var jag som vanligt på träning. Den gick bra. Jag har däremot upptäckt att mina skor än en gång inte är de bästa. Det är inget bra att göra hastiga vändningar och sådant känner jag eftersom foten glider. Än en gång får man väl fara och leta dojjor. Det är inte det lättaste kan jag säga, speciellt inte i den här stan och med små fötter.
På kvällen var jag på ridningen. Vi hade hoppning. Jag känner mig rätt osäker i hoppning faktiskt. Inte alltid, men ofta. Det beror mycket på vilken häst jag hoppar. Den här gången hade jag Tilda som jag hade valt. Dressyren innan när vi värmde upp kändes jätte bra. Det var rätt coolt för hon lyssnade verkligen på sitsen och egentligen på allt jag gjorde. Det var häftigt att känna. Däremot när vi började hoppa blev det väl inte så bra. En avfallning och en annan gång hamnade jag på halsen. Båda gångerna berodde på att hon tvärstannade framför hindrerna. Hoppsan hejsan. Som tur var gick det bra.Sista varvet gick bättre, hon stannade ingen gång och man ska ju sluta när det går som bäst. Jag tror det gäller att driva, driva och driva + hålla om med skänklarna.

/EvveAmanda Jensen - Our Last Goodbye


Amanda Jensen - Our Last Goodbye
Amanda är i Ecuador genom plans arbete. Killen hon sjunger för bor i slummen och blir
misshandlad av sin pappa. Bra låt och fin betydelse!
Peace


=)

Hejsan!
Igår var träningrn hur kul som helst. den var extra kul igår.
Härligt med snö var det!  Vi körde inte jätte mycket puckel. Den var väldigt snöig så pucklarna var inte så bra. Därför tränade vi lite mer hopp.

Nu är jag hemma på hålet och ska till skolan igen snart. Jag tänkte att jag skulle se skidåkningen på tv:n men just

/Evve


Inte min bild


Hej mitt vinterland!

Hejsan!
   Det är såååååå härligt ute idag. Jag hade problem med att cykla hem och från skolan, men det kvittar. Huvudsaken är att det är snö och nu är det mycket snö. Det gillar jag! Eller rättare sagt älskar jag!
   Jag var alldelles nyss ute där jag for och sprang runt i snön. Riktigt härligt. Skönt också att vara ute och springa av sig lite när man suttit i tre timmar och skrivit nationellt prov. Jag skrev en novell. Jag vet inte om den blev den bästa men jag är väl ändå nöjd.
  
Ikväll blir det också härligt. Då är det free-skiing igen och snacka om att det kommer vara härligt i backen, vad jag tror i alla fall. Jag säger bara mumms fillibabba! =)

See You!
/Evve

Basketmatch mot 95:orna

Hejsan!
  Nationellt prov idag i Svenska. Det kändes bra. Vi hade hemkunskap prov också. Det kändes också bra, men man brukar alltid ha fel man inte vet om.
   Basket match mot 95:orna. Vi vann med 22-76 tror jag det blev. I början spelade vi inte alls bra. Vi ledde ett tag där med bara 3 poäng. Vi började slarva och blev stressade. Inte bra. Sedan tog vi igen körde förbi och för vår del slutade det bra. Jag hoppas 95:orna ändå är nöjda för de är duktiga. =)
   Sedan måste jag bara få skriva om A-K's mål. Haha, det snyggaste jag sett. Just innan klockan ringde sköt A-K bollen längre bort än från 3:an. Och den satt! Det var coolt. =)
    Annars var väl matchen hyfsad. Vi hade kunnat göra bättre men slutet gick som sagt bra. Det var roligt att spela match igen och för min del kändes benhinnorna bra också! =)

Nu ska jag gå.
Ha det bra
/Evelina

En bild från förra året tror jag. Lägg märke till Matildas
indianhopp vid base.

Blandad kompott

I lördags for jag till Bräntis och åkte skidor. Puckeln var ännu isigare än i tordags, men jag körde ändå några åk. Annars var det härligt med snö i backen, men lite dålig sikt eftersom det var mulet. Härligt var det i alla fall! =)
Sedan for jag, Pappa, Moa och Ivar till O'learys. (Mamma hade fest med jobbet, det var därför hon inte följde). Där såg vi Luleå-Brynäs. Luleå vann med 5-0. Woho!
Efter det hyrde vi film. Vi såg Narnia 2. Den var inte lika bra som ettan, men den var bra ändå. =)
Igår var jag på tränade jag lite lätt och på red. Jag hade Tilda. Vi träna på öppna och red över bommar. Det gick lite sådär men jag är ändå nöjd.
Idag har jag inte gjort något speciellt. Skola, träning. Vi hade Amy och en tränar från Irland. Det var en rolig träning. Han den nya var också bra. =)

/Evelina

Follow on Bloglovin

RSS 2.0