Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat.

Hejsan!
Skola som vanligt. Idag (för andra gången den här veckan) började det brinna. Eller första gången brann det inte. Jag tror bara det var rök. Vi fick springa ut ur skolan. Rädda jackan, täckisarna och väskan tänkte jag. Eftersom vi hade lektion på samma våning som vi har skåpen hann vi därför ta med oss lite grejer.
Skönt idag att det är fredag och helg i morgon. Det behövs! Satt med en So:läxa på hålet och skrev den i ungefär en timme. Den råka bli två sidor, fast det skulle vara en. Jag hade en halv från början, men den blev inge bra så jag skrev om den.
Ikväll har jag sett på tv och lite sådant. Jag har ätit glass med bär. Mumma kardemumma =).
Idag(ikväll) blev jag faktiskt arg. Jag såg på nyheterna om en familj som bor i Sverige och har gjort det i flera år, och nu helt plötsligt säger regeringen eller vad det nu än är att det måste flytta på grund av att lagen säger det. Hallå? Vad lever vi i för värld? Hur i hela friden kan de göra så? Jag tycker det är rätt ut sagt korkat! Jag förstår inte varför det ska få vara så orättvist.

Läste igår en riktigt gulligt och smart sak som ett 7:årigt barn sagt:
Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att
man har samma färg på hjärtat.

Isabell, 7 år

Visst var det fint!? =)
Olika

Hejsan!
   Idag har jag väl inte hunnit göra så mycket förutom varit på skolan. Musiken är kul.! =)
Om inte så länge ska jag på freeskiingen. Ååååh jag längtar!
Laget har match samma tid. Lycka till! Jag ska inte vara med eftersom jag ska åka skidor men också för benhinorna. Det är inte lika mycket belastning med skidor som basket.

Föresten igår gav jag gymnasievalslappen till syon. Nu är det gjort. Om ni vill veta vad jag valde så blev det såhär:
1. Media
2. Arena
3. Musik
4. Film

Egentligen vill jag bara komma in på media, men man måste ju ha några plan B också.

Igår var jag på Comets match. De förlora mot Luleå med ungefär 20 poäng. Däremot så vann jag. Inte matchen dock, men en tävling. Man skulle kasta en minbasketboll från läktarn och träffa en basketkorg. Jag vann ett årskort till comets matcher. Egentligen får jag gå in gratis eftersom jag är medlem i klubben, men mamma och pappa vill kanske gå någon gång.

Juste, idag såg jag en trailer på en film som Zac Efron ska vara med i. =)/Evelina

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Sandra och Jessica

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

Here we go!

1. Jag får dåligt samvete för typ allt.
2. Jag sjunger alltid
3. Ibland pratar jag med någon, men pratar för tyst så ingen hör mig.
4. Springer alltid upp för trappan.
5. Har svårt att bli arg.
6. Får ont i benhinnorna hela tiden.
7. Älskar att hitta på saker
8. Frågar saker som igen kan svara på

Jag utmanar:
Vem som helst som läser det här. =)!Jullov 2Någon rubrik bara

Halluuu!
  Skrev inget igår. Jag var och kolla på träningen - ont i benhinnorna. På kvällen for jag till stallet och hade teori. Vi gick igenom öppna, skänkelvikning m.m. Jag gillar teori, det känns som att man får ut mycket av det. Det är kul. Jag valde Tilda till nästa gång. Jag vet inte vad jag har gett mig in i egentligen, idag fick jag höra att hon var pigg i hoppning. Vi får se, vi får se.
   Idag skola som vanligt. Efter skolan gjorde jag hemkunskaps läxa sedan for jag till gymmet. Vi hade ingen träning idag för det är innebandy match där. Det kändes i alla fall bra att få träna. Jag kände mig mör i armar och ben efteråt.
   Glömde säga att just när jag kommit hem från skolan åkte jag ett varv runt kvarteret på längdskidor. Ville prova hur det var. Jag upptäckte att det var jobbigt, hihi.
   Nu ska jag gå, vet inte vad jag ska göra. Behöver göra matte så det blir väl det. Kände för att spela lite gitarr. Är inne på travelin' soldier just  nu. Den är skön. Rolig att sjunga och spela också. Jag lägger in en länk på den om ni vill höra.
   För allt hästfolk och även andra också, vill ni se en bra film ikväll - se Seabisquit, klockan nio på nian.

Föresten, nu blir det skidåkning för hela slanten på friluftsdagen, jiiiihaaa! =)

/Evve

Tränat

Halluuu!
Igår åkte jag skidor. Inte bara vanlig skidåkning, utan tränat freeskiing. Alldelles nyss var det bara en dröm som jag inte trodde skulle bli sann förän några år eller något, men plötsligt är jag där. Yes! Jag prova puckeln för första gången på riktigt. I början var jag dålig, men på slutet lärde jag mig behärska det. Sedan körde vi lite hopp. Jag fick ut hur mycket som helst av bara några timmar och dessutom var det hur kul som helst. Jag har alltid tyckt att vanlig skidåkning är kul, men det här, jaa!
Jag längtar till nästa vecka! Det som är tur med skidor är att det inte tar lika mycket på benhinnorna som basket, så det är bra.

Just nu är jag hemma. Jag sitter och läser en massa om benhinnor. Jag vet inte, har funderat (eller egentligen är väl det ett måste) på att gå till någon läkare eller något. Pappa vill jag ska det, men jag gillar inte att gå till sjukhus och sådant, men jag antar att jag måste.
Ska snart till skolan, har hål. Jag har känt mig lite off idag på skolan faktiskt. Egentligen inte så mycket när det gäller jobba i skolan, utan mer det sociala. Idag känns som en tänkar dag lixom, sådan är jag.

/Evelina

En till match igår

Hejsan!
   Tänkte bara säga hur det gick på matchen igår. vi vann med 27-65. Till en början gick det inte bra, men sedan började vi sakta men säkert klättra oss upp. Det funkade.
   För min del gick det inte bra... Jag började spela men hade så ont i benhinorna. Jag tänkte bara att det här kommer jag få betala. Det gick dåligt och det kändes som att jag bara förstörde för laget, men det gick bara inte med dessa benhinnor. Ååååh jag är så less på att hela tiden få ont! Laget var i alla fall jätte snälla och ställde upp. Det var tur att vi i alla fall var 6 personer, så kunde jag sitta på bänken och hoppa in i nödfall. Okej där lät jag som värsta latmasken, men ni förstår vad jag menar. Jag hade ont!
  En sak som är synd är att det är så kul att spela, så egentligen kan man inte låta bli. =)

Idag ska jag bara ta det lugnt, fast jag måste plugga lite också. Jag har fördjupnings redovisning i morgon. Det känns faktiskt lugnare än det brukar kännas även fast jag inte planerat speciellt mycket. Det känns som att jag får ta det som det kommer. Man ska väl trots allt bara prata lite, eller? Nej, lite nervositet finns allt när jag tänker efter. Jag ska tänka positivt och göra det bästa av situationen. Jag ska förbereda mig idag. Vi får se hur det går imorgon. Då är lätt att bli nervös.
Hare!
/Evve


En bild från en tidigre träning.

Matchen igår

Hej!
Matchen igår gick bra. Vi vann med 10-129. Du har inte läst fel. 10-129. Jag tycker lite synd om de som förlorade, men man vill ju vinna =).
Som jag sa ville jag se idrottsgalan, och det var precis vad jag gjorde när jag kom hem. Jag missade lite i början, men det var lungt. Kalla fick årets Jerringspris, för de som inte har sett eller hört. =)
Ska inte skriva mer nu. Kan bara säga att jag vi har match ikväll också. Har lite ont i benhinnorna, men det är bättre än i morse. Jag tror jag ska vara med. Jag kan inte låta bli, hihi. =)

Lägger in två klipp på Björn och Robert Gustafsson. De var med på idrottsgalan.
Om ni vill se.  =)

Knasig dag

Hejsvejs!
Länge sedan jag skrev. Jag har inte gjort något speciellt i veckan. Skola, träning och sådant. Gjort klart fördjupningen och så.
Idag däremot har jag haft en liten knasig dag. Jag for hem på hålet för att skriva ut fördjupningen igår eftersom jag var inte kunde skicka den. Det tog hur länge som helst att skriva ut. Mamma ringde till skolan och sa att jag skulle bli sen. Eftersom det tog lång tid att skriva ut bestämde jag mig för att fara i alla fall och lämna fördjupningen sedan. Däremot uppstod ett problem när jag skulle cykla. MIn cykel som hade stått ute gick inte att cykla på, det belv bara trampa luft. Jag försökte men det gick inte till sig. Jag for hem och lånade mammas cykel. Jag hade ingen nyckel till låset dock. Jag hann vara på lektionen i kanske 12-20 min. Okej det flesta hade kanske skippat, men det går ju inte för sig, så kan jag ju inte göra. Nää minnsan, jag vill inte det! Efter skolan fick jag följa med till Cassandra med henne, Linnea och Linnea =)!
Senare kom Pappa med bilen, han hade tagit med sig fördjupningen. Jag putta in den under dörren i lärarrummet. Sedan satte vi in mammas låsta cykel i bilen och sedan for vi hem.

Jag tänkte avsluta med att: Jag vill tacka än en gång världens bästa farbror, Ivar. Både för att han är världens bästa farbror men också för att han är till stor hjälp. Tack för allt!
/ Evelina

Ridning

Hallojj!
   Ridning igår igen. Jag red Rimi. Det var jätte skojigt. Vi tränade till exempel på skänkelvikning, bogen in och att hästarna ska gå raka innanför fyrkantsspåret. Hon var så duktig så =). Jag är nöjd, hon blev hur fin som helst på slutet. Det känndes jätte skönt och bra på slutet.
   Nu ska jag på träning. Hej då! =)


En bild på Rimi. Fotade den förra våren om jag minns rätt.
Den vita hästen i hörnet är Irg. =)

/Evelina

yesterday

Hejsan!
   Jag skrev inte något om vad jag gjorde igår. Gör det nu i stället.
   Jag och Pappa for till Bräntis där vi åkte skidor. Det var jätte fint väder, men nästan just när vi kom dit blev det helt plötsligt alldelles dimmigt och mulet. Det var lite synd, man kunde inte se backen så bra. Det var inte så bra sikt helt enkelt. Jag tycker även det var lite tungåket. Snön var lite tung att ta sig igenom. Aja, sådant är livet! Det är kul att åka skidor i alla fal! =)
Just nu känner jag för att börja i freeskiing. Tyvärr har jag inte tid, typiiiiskt.
    Resten av kvällen var jag bara hemma. Jag såg Rabalder i Ramlösa. En teater som Eva Rydberg är med i. Den visas alltid på tv:n på trettondagen. Vi spelade in eftersom vi satt i tåget då.
   Nu håller mamma på att städa undan julen. Neeeeeeeej! Det är sorgligt. December är verkligen bra. Värdens bästa månad. Jag åt för ett tag sedan lite från pepparkakshuset. Jag kunde inte äta upp marsipanfigurerna. Det ländes sorligt.
   Nu ska jag inte skriva mer bye bye.

/ Evelina

Jullov i bilder 1


Jullov i Norr

Hej Hallå!
Jag förstår om ni inte orkar läsa all! Det länge jag skrev. Jag har varit i Norrbotten. Världens bästa plats! =)
Vi i familjen for dit den 22 december.
Dagen före julafton var vi i stan. Där fixade vi sista julklapparna, gick runt på stan med kusinerna och vi såg även på julteatern i stadsparken. R.I.P Harry Nyman Luleåtomten. Den var i alla fall bra i år ockå även fast inte Harry var med. Samma sak blir det ju inte som sagt det var bra i alla fall. Julmysigt det med.
På kvällen slog vi in lite paket, skrev mer rimm, gjorde färdigt paket m.m. Jag och Moa smygtitta som vanligt lite på rimen som Pappa skrev. Det gick inte så bra, vi såg inte. Egentligen vill man inte veta, men lite nyfiken är man ändå. Jag och Moa hade även uppesittarkväll med Bingolotto. Ingen vann något.
På julaftonsmorgon kunde jag inte sova. Jag förökte somna om men jag kunde inte sova, så jag gick upp. Alla andra sov. Det var väldigt mysigt. Jag öppnade två paket som låg i julstrumpan. Jag fick ett par jätte mjuka tjocksockar och praliner. Jag tittade på tv. Jag såg Scooby Doo, Musse Pigg jul, och julkalendern. Haha. Det var väldigt mysigt. Jag tände adventsljus och jag tog även fram pennor och papper. Jag gjorde en God Jul skylt som jag hängde upp på en gardinstång så blir alla glada när dem vaknar =).
Senare vaknade alla. Mormor fick sin julklapp på morgonen. Senare for vi till Björks och sa God Jul till dem. Efter det for vi till Morfars grav. Vi satte lite rosor och tände lyktan och en machall. Vi for även snabbt förbi Maxi. Mamma och Pappa köpte nå mat. Sedan for vi till Siknäs.
Ungefär klockan sju satte vi igång med att äta. Goooott. Det jag åt mest av var potatis och skinka på tunnbröd.
Efter maten var det den underbara väntan.
Klockan var nästan nio när Nissan Ester kom. Vi öppnade julklapparna och mycket rim. Jag fick en massa fina julklappar. Tack allihopa! =) Det tog ungefär 2 timmar kanske att öppna alla och alla rim. Ni förstår det är väldigt mycket paket och rim. Vi var 11 personer som fira.
Åh vad jag älskar julafton!
Dagen efter julafton gick vi på julotta i Bygdegården, sedan åt vi tomtegröt. Vi såg på film och tog det lungt nästan hela dagen. Senare åt vi middag med våran familj, Lundbäckarna, Grunditz, och Lena och hennes brorsa. Vi åt ris a la malta till efterätt, mumma. Vi hade roligt efter, för vi trollade våra knasiga tricks vi kunde.
Annars har vi varit i Luleå. Vi har åkt skidor. Jag köpte ett par nya googles för julklappspengarna. De ser ungefär ut som de på bilden som jag tidigare visa. Lägger kanske in en ny bild sedan.
Jag har även spelat bandy, kollade när Robin, Kevin och Alice var på Smedjan och uppträdde. Det var hur mycket folk som helst.
En annan dag var jag och Johanna ute i ungefär 2 timmar. Det var härligt. Sedan har kussarna, jag och syster åkt skrana.
På nyår blåste det jätte mycket, så man kunde inte gå ut ens.

Det blev mycket skrivet...

/ Evelina


Julmiddag

Follow on Bloglovin

RSS 2.0