Jag blir nog osmartare med åren

Hej!
Idag på hemkunskapen var vi jätte få personer, så vi fick välja vad vi ville göra och då bestämde vi att vi ville baka. Det finns så mycket gott att baka och därör blev det tillslut en massa olika saker vi bakade - 2 drömrulltårtor, 2 satser knäckkakor, 1 sats choklad kakor. Det blev mycket gott. =)
Efter det slutade vi och jag hann for hem en snabbis för att kolla vilken tid vi skulle på ica och jobba. Direkt efter jag kollat upp det for jag till ica supermarket. Där stod jag och väntade och inget lag syntes till. Jag funderade och funderade över vad som kunde vara fel, men jag kom inte på något vettigt, så jag bestämde mig för att gå till skolan. Där fick jag låna en telefon och då ringde jag till Jessica som berättade att vi skulle vara på Ica Gourmet. Alltså - jag var på fel ställe. Jag fick cykla dit i stället och då blev det i alla fall rätt. Det där kallar jag verkligen en Evelina grej. Jag har upptäckt att jag blir bara värre och värre. Jag tror jag blir mer och mer osmart varje år. I alla fall när det gäller virrighet och sådant.
Nu ska jag träna till Kemiprovet vi har i morgon. Det lär inte gå speciellt bra. Inte mitt starkaste ämne precis.

/Evelina

En snabbt besök på stan

Hej!
   Gör ett annat inlägg för idag, det blir så mycket annars, hehe.
   Egentligen finns det nog inte så mycket intressant att berätta om idag. Jag har bara varit på skolan idag som vanligt. Vi hade ingen klasstid så vi fick sluta tidigare. Då for jag hem och läste lite, efter det for jag till träningen och kollade på. Jag vill också va med!!!! Jag orkar inte ha det så här...
   Efter träningen for jag en snabbis och kollade på expert om de hade sänkt nå priser på blixtarna eller något objektiv. Jag for också och kollade på Stale eftersom de har 40 % rea. Jag vill ha några gråa Session täckisar därifrån. Jag har velat ha grå täckisar sedan tidigare och nu hittar jag sådana på rea. Jag tänkte att jag har ju en födelsedag framåt. Det är väl mitt enda hopp i sådana fall. Tror inte jag kommer få eftersom jag redan har ett par Nikita.
   Jag har kommit fram till att jag inte varit på stan på väldigt väldigt länge. Sist jag kommer ihåg var på alla hjärtans dag. I försej var jag i Chamonix, så det utjämnade sig.

Nu ska jag nog göra lite läxa och sedan läsa lite. Jag är trött som en gris och antar att jag inte lär vara uppe speciellt länge.
Ha det!
/Evve


Täckisarna.
Tror det är de här.


Freeskiing läger-söndag, annat-söndag

Hej!
   Lite uppdatering från igår.
   Kan börja med att säga att på lördagen som jag som en stock. Min garderob hade tydligen rasat ihop och jag hade sovit och inte märkt något alls. Hyllorna hade ramlat ner och det såg lite, vad ska man säga, krashat ut. Jag märkte det när jag sedan steg upp på söndagen.
   Freeskiingläger igen på söndagen. Roligt även den här gången. Puckeln gick ännu bättre än dagen före och det känns som att det har gått ännu mer framåt. Hoppen gick väl också bra. Spreadsen börjar sitta bra och faktiskt gick även bättre att göra twist. På ett av de mindre hoppen lärde jag mig även att göra en 180. Bäst att skaffa ryggplatta Evve, man vet aldrig vad som kommer här näst.
  
Direkt efter lägret for jag till basketen. Jag upptäckte att jag var en timme sen, men hade ändå inte kunnat vara med pga. benhinnorna och för att jag just kom från backen.
  
Senare hade jag ridning. Jag red den nya hästen Alexi. I början gick det dåligt, men senare gick det bra. Mer kontroll och öppnorna blev jag nöjd med. Jag tror det berodde på att jag hittade knapparna, vilket jag inte gjorde i början. Jag ändrade också inställningen lite under tiden. Jag var lite nervös i början och tänkte att det inte kommer gå. Men som sagt, jag bestämde mig för att ändra den inställningen.

Senare på kvällen gjorde jag en Evelina igen. Jag var klumpig och klantade mig. - Jag skulle hämta en nässprej ur en låda där vi har en massa mediciner, salvor osv. och då menar jag massor- fullproppat med sådant i en kartonglåda.
   I alla fall så kunde jag inte hitta den eftersom det var så mycket saker och då drog jag ut den en bit från hyllan och helt plötsligt rasar allt ner på golvet och bara flyger. Jag fick plocka upp allt vilket tog ett tag.
   När jag sedan var klar och satte tillbaka lådan i hyllan upptäckte jag att jag hade packat tillbaka nässprejen i lådan igen...
   Därför blev det ingen nässprej för mig, eftersom jag inte orkade leta och kanske råka ut för samma sak igen.

Fin liten Bräntis backe.

Freeskiing läger - lördag

Hej!
Idag har jag varit på freeskiing läger. En intensiv men rolig dag. (Det där lät som att jag tycker intensiva dagar inte är kul, men ni förstår vad jag menar).
   Halv 10 hade vi samling sedan var vi ute i backen(inklusive lunch) till ungefär halv 4. Vi tränade lite skidteknik, puckel och hopp. Det känns verkligen som att jag fick ut mycket av idag. Speciellt i puckeln.
  När liftarna stängde åt vi lite fika och efter det for vi och hoppade studdsmatta. Det var lite ovant, speciellt i början. Man studdsade väldigt högt på de där mattorna. Jag provade göra lite allt möjligt. Jag vågade även göra en framåt volt. Varför jag skriver vågade är för att jag har slutat göra volter eftersom jag råkade volta över min egen studdsmatta för något år sedan. Efter det slutade jag göra volter, men nu vågade jag. I försej landade jag bara på en matta, men ändå. Det är ju en början i alla fall.
   Senare åt vi pizza i klubbstugan och efter det hade vi lite snack om mål, mental träning, inställning, nervositet osv.

Nu är jag hemma och min dag har varit hur bra som helst! Riktigt lyckad dag. Jag känner mig lite mör, men sådant är livet! =)

Earth Hour. Släckte ni också lamporna idag? =)

/Evve

Jib Academy

Jib Academy 22/3-09
Nöjd och glad med dagen

Hej!
Skola som vanligt. På fredagar har vi alltid ett hål i nästan tre timmar eller något sådant. I alla fall så på det hålet satt vi ett tag vid datorn. Biblotekarien skulle på lunch och var vi tvungen att gå ut ur bibloteket där datorerna finns. Då satte vi oss i stället utanför och väntade på att någon annan kanske skulle låsa upp och gå in. Helt plötsligt kommer en av fritidsledarna och låser upp till en kille som skulle kopiera något. Under tiden smiter Cassandra in och gömmer sig bakom en bokhylla. Tyvärr upptäckte fritidsledaren henne, så våran plan gick inte i lås. Roligt var det i alla fall! =)
   Efter skolan följde jag med Cassandra när hon gick ut med sin hund. Det var också roligt och vi sa att det kanske blir en vana. =)
  Senare följde jag med Jessica på ridningen. Det var länge sedan sits. Roligt det med, fast det var kallt.
 
Nu ska jag nog titta lite på tv. Jag hörde min syrra ska semamma mia(eftersom hon just fått den) men jag vet om jag ska se. Jag vill läsa eftersom jag lär inte hinna det när jag ska på skidläger imorgon.
   Föresten idag gjorde jag några Twilight test. Ett av dem var vem i Cullen familjen man var och jag blev Alice. Det andra var vem man skulle passa bäst med och det blev Edward, hihi. Jag älskar verkligen hans karaktär så det var ju lite skojigt.
 
Bilderna från förra veckan - när jag var och fotade på Jib Academy kommer snart.

/Evve

Gick bättre på freeskiingen igår

Hallojj!
   Ska bara skriva ett snabbt inlägg om igår.
   Var på freeskiingen. Ett nytt hopp har byggts. Det kändes bra. Mjuk landning och allt.
   Igår gick det bättre än förra veckan. Puckel också, så det känns bra och jag är glad för det! =)
   Vi tränade även inför uppvisningen. Däremot det numret är jag sämst på, speciellt den delen med acroskiing. (Man snurrar och sånt i backen). Det är nog inte riktigt min grej. Aja.
    Nu ska jag gå. Det blev lite kortfattat.

See you
/Evve

Hos sjukgymast igen

Hej svejs!
   Idag har jag varit hos sjukgymnasten igen. Jag ska fortsätta träna de där övningarna jag fick förra veckan när man ska spänna sig. Sedan ska jag komma tillbaka dit om två veckor för att se om det gett resultat. Det var nämligen för tidigt att säga om det gett något efter bara en vecka.
   Nu ska jag gå och göra i ordning mig för freeskiingen. Skriver kanske senare.

Ha det!
/Evve

Hemmaonsdag

Hej!
   Idag hade vi nationella prov i engelska. Vi skulle skriva en uppsats och jag valde att skriva om Obama.
   Som vanligt på onsdagar brukar jag vara hemma, vilket jag gjort även den här onsdagen. Dessa timmar har jag tillbringat i den andra boken av Twilight - När jag hör din röst. Jag hinner nästan aldrig läsa något, i sådana fall bara ett kapitel, men nu har jag läst många kapitel. Jag funderar på att gå och sova tidigt så hinner jag kanske läsa lite extra mycket för att vara på kvällen.
   För övrigt har jag inte gjort något speciellt. Lyssnat på musik och ätit våfflor eftersom det är våffeldagen. Moa och hennes kompis Linnea gjorde våfflor och dukade fint med en massa annat gott som vi hade på. Det var mycket gottigt! =)

Nu har jag kanske inte så mycket mer att berätta.
Hare!
/Evve


Obs! Inte min bild.
Vi hade också hallon, blåbär och grädde på
våfflorna.

Tre dagar i ett svep

Hejsan!
Tre dagar i ett sjok:

Söndag: Steg upp ungefär 20 i åtta. Egentligen trodde jag den var 20 i 9, så det blev lite extra tidigt. Någon gången efter 10 for jag till Bräntis och åkte lite skidor, åkte bara vanligt - dvs. inga hopp och ingen puckel eftersom jag ville vila benhinnorna.
   Huvudsakligen varför jag kom dit var för att kolla på jib-tävlingen som var där. Det var riktigt kul! Alla är så otroligt duktiga! Man vill som kunna det där själv. Vi får se någon kanske. Jag kanske är för feg för sådant. Vi får se vad framtiden hittar på.
   (Jag var där och fotade, därför har jag en massa bilder, så om någon skulle råka klicka sig in här som var med eller känner någon, så kan jag skicka, lägger förmodligen ut några här också senare.)
   Efter det for jag och kollade på träningen. Det var bara 3 personer som tränade. Ajaj.
   När träningen var slut for jag hem och lite senare kom Johan(kusin) och Lena(hans flickvän). Vi åt middag och sedan for jag på ridningen. Den här gången hade vi hoppning och jag red Faruk igen. Jag är faktist nöjd! Det kändes bra eftersom det kändes verkligen att jag hade kontrollen den här gången. Inget skenande här inte.
   Vi hoppade en liten bana och körde någon extra gång på en tre och en halva(eller vad det nu var?). Roligt, roligt! =)

Måndag: Skola som vanligt. For och kollade på träning. Det var fler som var med den här gången, men inte jag--> benen...
   Senare såg jag för första gånge Twlight på film! Eller på datorn. Åååh, den var jätte bra. Den är så mysig. =) Jag orkar inte skriva speciellt mycket för då kommer det bara bli värsta långa film recentionen som ingen orkar läsa. Super duper säger jag bara!

Idag(Tisdag)
: Skola. Idag på hemkunskapen fick vi hitta på egna recept. Jag var i Linn och Krilles grupp. Vi gjorde Pollo con Sollo. (pollo=kyckling på spanska). Sollo menades som soya, fast översatt på lådasas spanska. Haha.
    I alla fall, jag tycker det blev väldigt gott. =)


Match mot Kalix och vinst

Hejsan!
   Idag hade vi match. Den här gången mötte vi Kalix och vi vann. Jag minns inte med hur mycket, men elva poäng hörde jag någonstans. Egentligen hade vi kunnat vinna med mer, men den här gången räckte det inte till mer. Jag är då glad att vi vann. =)
    För min egen del gick det väl sådär. Jag hade kunnat göra mycket mycket bättre. Stundtals var det väl okej. Jag gjorde en del dåliga passningar och egentligen kände jag mig på något vis lite beymrad. Det kändes som att min hjärna gick i högvarv. Jag tänkte till mig själv "sluta tänk nu" men vad som hände med den saken vet jag inte.
    I morse tänkte jag bara hur ska det gå med mina benhinnor idag. Ja, under matchen gick det faktiskt bra. Jag tror jag kopplade bort den mesta smärtan när jag var varm. Därmot på uppvärmningen gjorde det ont. Vilket det gör nu också. Det gör ganska mycket ont nu faktiskt. Jag känner mig väldigt stel. Vi får se hur det blir i morgon. Jag gruvar mig. Man man kan hoppas på det positiva, men ibland blir det inte det man hoppats på.
    Efter mathen satt jag, Sofia och Elin i sekitariatet. Det var länge sedan för min del.
    Nu senare har jag tittat lite på tv och just nu ser jag film och skriver på pappas bärbara dator. Jag har även ätit glass med bär. Mumms fillibabba! =)

Jag har upptäckt att designen inte är riktigt rätt. Jag har en grön bakgrund med 4-klövrar som inte synd tyvärr. Vi får se om det fixar sig eller om jag får hitta på något nytt.

Ha det bra!
/Evve

Ny design

Hej igen!
   Jag har just gjort om designen lite. Jag vet inte om det kanske ser lite grötigt ut, men vi testar såhär ett tag. Jag tycker det ser glatt ut i alla fall och det gillar jag.
   Den har inte riktigt hunnit uppdateras än, så det är inte säkert att ni kan se den. Vi får vänta och se när den kommer.
   Ni får gärna skriva vad ni tycker! =)
 
/Evelina

Hos sjukgymnast

Hej!
   Jag har nyss varit hos en, eller egentligen flera sjukgymnaster. Det var nämligen en massa folk eller ja, kanske 6 st som kollade på. Det var lite läskigt, men det var spännande. Jag är helt fascinerad(stavning?) hur duktiga dem var. Det var jätte spännande att lyssna på vad dem hade för teorier. Det kändes som att det här kommer ta mig någon vart med dessa benhinnor.
   De hade en teori om att det kan vara att jag ska stärka upp de mindre muskler som man inte anväder så ofta vid magen, ungefär vid höft benen. Ni hör ju, inte tänker man på sådant själv inte. I alla fall så fick jag några övningar när man ska spänna sig ett tag vilket kommer stärka musklerna. Jag kunde inte låta bli att skratta lite när jag jag fick öva.
   Ärligt talat tycker jag att det gick bra för mig. Jag är sådan där som hatar att gå till sjukhus, tandläkare och sådant, men den här gången klarade jag det utan problem. =)
   Jag har fått en återtid till nästa vecka. Vi får se hur det går och vad som händer då.

Skriver kanske mer om idag sedan.
/Evelina

Skidåkning igen =)

Hejsan!
   Var på freeskiingen idag. Det var länge sedan.
   Idag var det hårt i backen och det kan man säga är helt tvärt emot Chamonix. Där hade vi mycket snö hela tiden. Det har nästan varit som att åka i lössnö fast spårigt. Visseligen körde vi lite offpist sista dagen(vid sidan av backen) och där var det myyycket snö. Härligt härligt! =)
   På träningen körde vi puckel och hoppade. Det har inte alls gått bra. Jag har ramlat och farit många gånger. Det beror såklart på flera saker, men den största är nog att det var hårt och lite halt, vilket jag inte är van vid och därför drog skidorna iväg.
   Hoppen gick inte bra eftersom landningen var lite sisådär och då kunde man inte ta någon direkt fart vilket gjorde det svårare.
   En skojig sak var att jag fick lära mig ännu ett nytt trick. En twist. Jag hann bara testa den två gånger, men det ska säkert gå att lära sig efter lite mer träning! =)
   Nu längtar jag till nästa gång när jag förhoppningsvis tar igen det(peppar peppar  ta i trä)! =) Det är ju faktiskt inte slut på säsongen än. Har fortfarande kvar några fler träningar, ska och titta på tävlingar, en uppvisning(läskigt) och som en avslutning på det hela blir det Hemavan.

Nu ska jag gå och skriva klart en planering eftersom jag och Cassandra ska hålla i en idrottslektion imorgon.
Ha det allihopa! =)
/Evve


Chamonix


cut i cut hair

Hejsan!
   Som vanligt skola. Hade praktiskt prov på hemkunskapen. Det gick bra.
   Efter skolan for jag hem en stund och sedan for jag till frisören. Jag klippte mig och gjorde slingor. Det är andra gången i mitt liv som jag gör slingor. Sist var för kanske 3 år sedan eller något sådant. Senast jag klippte mig var kanske i oktober. Lite för länge sedan, men jag har varit tvungen att avboka en massa gånger för jag har haft en massa annat att göra och då har andra tider varit bokade, så det tog sin tid men nu är det gjot. Klippte inte riktigt en decimeter. Det som är bra är att det inte syns speciellt mycket, vilket är bra! Jag blev nöjd med både färg och klippning, så jag är glad. =)
   Nyss var jag och tittade på träningen. Jag vill också vara med, fast det är väl ingen nyhet precis.

Ha det!
/Evelina

                 
En sko på tork

Idag gjorde jag en till Evelina grej. Ibland är jag bara så korkad som man kan bli. Jag sa att det här saken jag nu har gjort får vara med på min 10 i top lista.
När jag var i Chamonix köpte jag ett par nya converse-låga vita. Gillar inte när skorna är helt kritvita. Därför bestämde jag mig för att göra mina skor lite smutsiga. Därför tog jag fram O'boy pulver burken och strödde på lite på en av skorna. Det skulle jag inte ha gjort. Tänk efter hur snyggt blir det med o'boy pulver på skor? Nää, inte finns alls. Jag var tvungen att sköja mina skor eftersom det inte gick bort bara genom att skrapa bort det. Nu får min ena sko tillbringa ett tag på elementet.
När jag berättade det här för Jessica undrade hon varför jag inte bara hoppade i en vattenpöl eller helt enkelt stoppade dem i en snöhög. Jag svarade att "då blir dem ju blöta!" - Vilket det blev i alla fall.
Nog med det fför tillfället. Jag kanske ger er någon raport om hur det går för min o'boyiga sko lite senare.

Ha det bäst!
/Evelina


En sko på tork

Bommar med Faruk

Hej!
   Var på ridning. Det var 3 veckor sedan sist eftersom jag varit borta mycket.
    Idag red jag Faruk. Vi hade förberedande hoppning, så vi red bommar och mindre hinder.
   Jag är nöjd. Jag trodde att jag skulle rida mer okontrollerat än vad jag gjorde, så det vart ändå bra. Däremot hann jag inte tänka speciellt mycket på att hålla koll på mig själv(t.ex vikten-sitsen osv.), men jag tror det gick ganska bra det med.
   Jag tycker Faruk var rolig att rida. Det kan gå fort ibland men jag litar på hann. Han är trygg tycker jag! =)

Natti natti!
/Evelina

Faruk förra våren.
Jag tror inte det är jag som fotat den
här bilden. Om jag minns rätt tror
jag det var Jessica
.

CHAMONIX
/Evelina

Bingolotto


En knasig gumma

Basket helg

Hej!
   Jag blev trött och somnade i soffan igår, så jag orkade inte skriva något. Jag gör det nu i stället.
   Vi hade match mot Övertorneå. Vi förlorade med typ 40 poäng. Egentligen berodde nog det mest på 1:a och 2:a perioden. Efter det spelade vi mycket mycket bättre. För en gångs skull är jag också nöjd med min egen insats. Jag vet inte om jag sköt ett enda skott, men jag tror jag gjorde andra bra saker i stället. Den här gången kunde jag också springa benen av mig eftersom jag inte hade ont i benhinnorna. (men det var igår det, kommer till det sedan).
   Resten av dagen/kvällen tillbringades hemma. Såg på melodifestivalen. Det är inte min musiksmak, men jag såg det i alla fall. Efter den somnade jag.
   Idag blev det ingen riktig sov-söndag eftersom vi hade träning med BJ och Tony med Övertorneå laget. Jag tycker träningen var kul. Det var roligt att inte bara se Övertorneå som motståndare hela tiden. Vi hade tränings match på slutet med mixade lag. Helt annan stämning än igår.
   Juste höll på glömma bort att berätta att idag mår mina ben pyton. Jag förstår inte att jag får ont efter en match, visst jag sprang kanske lite extra, men ska man behöva få ont för det? Jag är så otroligt less. På fredag ska jag i alla fall till sjukgymnasten. Då kanske jag får några tips som gör mina ben mer motståndskraftiga.

Hejs.
/Evelina
Bild från en Cup i Övertorneå i höstas.

Ingen fredag den 13:e på fredag den 13:e

Hej!
   Det blev inget mer dator för mig på kvällen. Egentligen hade jag kunnat skriva men jag gick och sov i stället.
   Fredag den 13:e var det igen. Egentligen tror jag inget hemsk hände vad jag minns. Dagen funkade som en vanlig dag. Skönt, hehe. Eller jo, föresten jag kom på en grej!
   Jag höll på försova mig igen. Den här gången vaknade jag 15 minuter innan jag skulle fara. Det som var det hemskaste var att vi hade nationella prov, men även den här gången hann jag, så det var turen i oturen.
    Själva provet vet jag inte hur det gick. Svårt tyckte jag i alla fall att det var. Engelska är inte mitt starkaste ämne precis.
   På kvällen for jag och mamma på Maxi, och resten av kvällen var jag hemma. Såg på tv, läste, åt/fikade och nu kommer jag inte på något mer jag gjorde.

Nu har jag lagt in bilderna från Chamonix på datorn, så snart kommer dem!
/Evelina

Första boken

Hejsan!
   Igår blev det datafri dag för mig. Jag hade match och datorn var upptagen, så det berodde nog mest på det att jag inte skrev något. Jag tycker det är skönt att vara utan datorn också. Såååå beroende framkallande ska den inte behöva vara.
   Jag ska bara berätta att vi hade match i går. Vi mötte IKSU. Vi förlorade. För min egen del gick det inte bra, däremot hade jag faktiskt kunnat göra mycket mycket mer, men jag ville spara lite på benen till på lördag när vi ska möta Övertorneå. BJ ska även träna oss på söndag, vad jag har förstått och då vill jag ju så klart vara med.
   Sedan en till grej. Igår läste jag ut den första boken av alla Twilight böcker. Hur bra som helst säger jag bara. Jag blir alldelles varm i hjärta och själ när jag läser den. Iförsej sprutar tårarna också, men det gör inget, den är lika bra endå! =)

Vi hörs kanske ikväll antar jag. Jag ska försöka lägga in några av Champan bilderna. =)
Ha det!
/Evelina


En liten bild jag fotade alldeles
nyss.


Skola

Hejsan!
   Skola idag. LIte mer koncentrtion var det idag. Det var bra. Däremot höll jag på att komma för sent eftersom jag vaknade ca 10 minuter innan jag är tvungen att fara till skolan för att inte komma för sent. Som tur var hann jag! =)
   Idag har ingen träning. Därför har det blivit en hemma dag. Än så länge har jag inte börjat med läxan, hoppsan. Jag ska göra den snart.
   Jag ska också träna lite på musiken. Vi har upp spelning, så jag gör väl en sista slutkläm ikväll. Jag tror att jag kan den, men jag blir alltid så nervös när vi ska spela upp.

Hejs.
/Evelina


plugga är inte kul

Hejsan!
Skola som vanligt. Idag har jag absolut ingen koncentration på arbetspasset(fördjupningen). Man kan säga att jag satt av två lektioner och bara pratade. Jag kunde helt enkelt inte jobba. Det var roligare att prata, däremot får jag ta och jobba igen det någon gång så det inte blir alldelles för mycket att göra vid deadline.
Har inte hunnit göra så mycket hemma. Jag har lånat min syrras keyboard. Jag tycker gitarr är lättare, visserligen har jag övat mer på det...


/Evve

Jobbigt med skola, men en bra första dag.

Hejsan!
   På mitt eget lilla sett är jag fortfarande i Chamonix, men jag har klarat av dagen ändå. Den har varit bra i alla fall.
   Var i skolan som vanligt. Vi hade skidlekar på gympan. Det var djup snö, nästan alla ramlade, haha. Det var roligt, haha.
   Jag tycker skoldagen har varit rätt kul. Inte skolarbetet direkt, men det var roligt att träffa kompisarna från skolan och så. Jag är ju van att i Chamonix bara titta på personer som jag gärna skulle kunna ha som kompisar. Ni förstår de är mina hemliga kompisar, fast i smyg.
   Efter skolan var jag på träning. Jag tycker Tony är bra, han är rolig. Idag fyllde han år, så vi sjöng ja må han leva. Grattis, Grattis!
   Nu på kvällen har jag bakat, det tog hundra år och det blev inte riktigt lyckat. Kakorna blev smuliga och inte lika goda som de ska va. Däremot måste jag få erkänna att dem blev fina. Det låter kanske skrytigt, haha. I alla fall så stoppade jag kokos och små lila och rosa strösselhjärtan på.
  
Nu ska jag gå och borsta gaddarna och sedan ska jag fortsätta läsa om jag kunde drömma.

Natti Natti, sov gott! =)
/Evelina


Lite uppätet

Chamonix

Hejsan!
Nu är jag tillbaka igen, lite tråkigt...
Jag ska försöka samanfatta mig kort. Jag skrev lite på Arlanda, så det behöver jag inte repetera.
Efter några timmar på Arlanda tog vi flyget till Grenoble där vi sedan tog en buss till Chamonix. Det var sent när vi kom fram och jag var trött efter resan, så jag gick och sov på direkten.
Vi åkte i tre system - Le Tour, Brevent och min favorit - Grands Montets. Där åkte vi mest.
Förutom att vi har åkt skidor har vi varit upp till Aiguille du midi. En topp på 3842 m. Kan också berätta att AM är 3275 m.

En annan kul sak är att jag börjat läsa Twilight. Än så länge är jag bara på första boken, men jag vill ändå inte att den ska ta slut eftersom den är hur bra som helst! Jag vet inte om jag kan förklara hur bra den är. Jag förstår inte att jag inte börjat läsa den tidigare. I alla fall så är jag fast i den nu!

Det enda som var negativt med resan var att vi haft dåligt väder hela veckan. Mulet varje dag, endast sista dagen(den dag vi skulle fara) var det sol. Trots vädret har det ändå varit underbart! Jag ska tillbaka dit! Det har jag bestämt! Jag saknar det redan mycket och längtar till nästa gång!

Innan jag slutar skriva måste jag bara få säga att det blev en riktig Stig-Helmer resa. Jag orkar inte dra allt, men det fanns många tillfällen där vi kunde jämföra med hans resa fast i Verbier.

Au revoir!
/Evelina


Follow on Bloglovin

RSS 2.0