Var ska jag börja?

Hej svejs!

Nu vet jag inte vars jag ska börja. Igår gick jag och tänkte på en massa funderingar som jag hade och därmed tänkte skriva, men jag hoppar över det den här gången. Kan istället säga att igår gick reprisen av den stora resan, som jag missade i måndags. De skulle i alla fall fara hem och det kunde jag inte missa! Jag och avsked. Nej, nej, nej... Snyft, snyft, snyft...

Idag har jag haft fullt upp. Tränade, sedan hann jag hem och äta lite lunch för att sedan fota en grej i stan. Ska hjälpa min morbror med en grej, men ska inte säga vad än i alla fall. Efter det var jag med mamma och mormor på stan. (Hade dock tagit fel på 1 timme, så var lite tidig, hehehe). Sedan bar det iväg hem igen. Jag åt våfflor och carbonara. Bra blandning! Efter det hade vi basketträning och sedan fotade jag samma sak, fast nattbilder!

Nu är jag hemma och har nästan packat klart. Jag far till Luleå imorgon. Jag längtar såhäääääääär mycket och mycket mer! Det ska bli bäst att träffa alla och att få vara i en så fin stad! Sedan på söndag blir det match! Första div. 3 matchen. Spännande! =)
FIXA

En sak som en i min klass märkte för några veckor sedan var att på min header står det Rönnback. Det ska ju såklart stå Rönnbäck. Jag har råkat glömma prickarna över a. Det ska jag fixa. Sedan ska jag även fixa det där med explorer. Hade glömt det och har inte orkat ändra när jag kom på att jag glömt.

Tack och hej!

En julsaga

Den här vill jag se, hihihi.
Kan tänka mig att det är lite polarexpressen känsla av den.
En julig liten film skulle inte försämra min längtan till December inte!

Fotostudio

På bilden: Evelina H
Foto: Jag

Inte så mycket

Hejhej!

Jag har egentligen inte så mycket att skriva om. Det ända jag har gjort är att ta det lungt och tränat, eller igår köpte jag ett par nya skor. Det behövdes verkligen! Jag får så ont i benhinnorna av alla mina andra skor. Det ända jag gjorde på stan var att köpa skorna och sedan skynda iväg för jag skulle på basketen. Eller, jag hann med en sak till - jag smet en snabbis in på Åhlens, för jag såg att julgrejerna kommit in!

Idag ska jag nog träna och sitta i sek lite senare på en match mellan f 97/98 och ett irländskt lag. Annars har jag inget mer planerat.

/Evelina


Super8 band

Hejsan!

Idag letade min syrra fram gamla videokameran och en massa band. Vi satt och såg några stycken av dem och det är så kul! Jag var en riktig svammelmaja när jag var liten. Mycket har förändrats men en del känner jag igen! Redan då såg jag ut att fundera en hel del. Jag verkade dessutom vara lite vimsig eller, jag vet inte hur man ska förklara. Det är lättast att förklara det för mig själv.
En annan sak som var väldigt kul att se var en av våra första basketmatcher. Vi gick i tvåan och laget bestod av 20000 personer.
Sedan har jag sett gamla luciatåg, kalas, bus, uppmärksamhetsberoende-envisa-arg-evelina, lill-Morris som bara satt och var tyst, jul och mycket annat. Jag ska fortsätta att se imorgon tror jag! =)
Den ända saken som är synd är att alla våra band hoppar och sprakar. Vi ska föröka se om det går att lämna in till någon!


Första dagen på lovet

Hej hej!

Första dagen på lovet kan man säga. Skön, skönt! Det känns faktiskt att det är lov. Första höstlovet jag faktiskt är hemma på också. Brukar alltid fara till Luleå, men det gör jag inte förrän nästa fredag. Då blir det att träffa mina underbara kusiner och lite annan underbar släkt! Sedan ska jag kolla på skidor och på söndag ska vi spela match.
Idag har hunnit träna redan på morgonen sedan har jag också sett 95:orna som kvalar till ungdoms-sm! Sedan for familjen och Mormor på All-Stars och åt. Mormor fyller nämligen år, grattiiiss. Vi firade henne där borta, sedan blev det tårta här hemma. Nu sitter jag här.

/Evelina


Jag älskar när det snöar!

Imorse när jag cyklade till skolan hände något lite kul. Eller egentligen jag gick med cykeln och det händå något väldigt kul! Det började snöa! Det som var lite speciellt var att jag precis just då tänkte på hur mycket snö det var på ett höstlov för några år sedan. Precis då kom snön! Jag kunde inte låta bli att le. Nu har det faktiskt snöat nästan hela dagen. Visserligen snöblask, men det är en början på vintern i alla fall! Jiiiihoooo! =)

En sak till - Nu är det höstlov! =) =)


Bildbomb:


Såhär mycket snö var det i Luleå och Siknäs höstenlovet 2006!


Såhär mycket snö var det här hösten 2006. (Ser ut som att det håller på smälta där).

Inte världens finaste bilder precis, lite kul bara!


Multimedia


Så här blev min multimediabild. Var klar med den för redan några dagar sedan,
men tyvärr skickade jag in den lite för sent. Hoppas det inte gör för
mycket!

Tack Josefine för att jag fick ha med dig i bilden! =)


Tufffffft

Jag tyckte det var skönt att komma hem igår. Det var tufft att vara tomtenisse. Jag gillar att vara tomte, men jag tyckte det var skönt att bara vara vanlig igen sedan. Dessutom var jag väldigt trött när jag kom hem, så jag la mig i soffan framför tv:n och såg en film.
Senare fanns det inte tid för att vara trött längre. Vi hade match mot 95:orna igen. Det var kul, och det gick faktiskt ganska bra för mig, plus med tanke på benen. Vi vann ganska rejält för den här gången fick vi spela mer på riktigt!
Efter matchen cyklade jag hem och sedan direkt till stallet där vi hade möte. Sedan var jag bara hemma. Juste! Jag tror jag har tappat mitt halsband som jag alltid har på mig. Det får inte vara borta! Jag har redan tappat mitt förra en gång och då köpte jag nytt!


Foto: Evelina H
Red: Jag


Tomtenisse

Hej hej!

Idag var det nå utklädningsgrejs på skolan. Man kunde vinna bla. presentkort på Stale. Jag tror man skulle bli fotad, men det hoppade jag över. I stället fotade vi i studion och nu håller vi på att ladda in bilderna. Ni får väl se någon bild sedan.
Jag berättade inte vad jag var. Jag var en tomtenisse, haha. Tyckte det bara var en kul grej. Däremot var det inte kul att gå själv. Pinsamt. Man måste gå med någon som också är utklädd för annars är det inte kul! Hade inte så lång dag som tur var.
Nu är det kul igen, och nu är det jul igen, och julen varar än till påska!

/EvveMOA


Min syster är bäst!

Kom nu ketchup så går vi

"Kom nu ketchup så går vi", sedan ramlade jag i trappen. Nu har jag ont i nacken. Aj.
Jag har dålig humor. Ingen fattade vad jag pratade om. Jag berättade någon invecklad historia om tomaten och ketcupen. Nu säger Tove och Sofie att de ska kalla mig tomaten eftersom vi är två Evelinor i klassen.

Kul inlägg väl!? Ovärd!Den stora resan

Idag såg jag ett program som heter den stora resan och går på svt. Det är kanske 3:e gången jag ser det och måste få säga att det är spännande. Det handlar om tre familjer som bor tre veckor hos olika ursprungsbefolkningar. Det låter kanske tråkigt när jag berättar, men programmet är faktiskt rätt charmigt. Alla är så snälla mot varandra fast de inte ens pratar samma språk. I nästa program ska alla fara hem. Det såg sorgligt ut. Det kanske blir en snyfttisdag. Jag hatar avsked i vilken form som helst!

fin


Julmusik

De spelar julmusik på radion! =D

Beslutsångest

Hej!

Nu har jag beslutsångest. Jag vet inte hur jag ska göra med jackan. Det hade varit lättare om jag inte gillade den! Ikväll tror jag att jag ska lägga upp någon sorts pengarplanering. Hur nu det kommer se ut vet man aldrig. Jag har börjat få studiebidraget från och med förra månaden, så där tjänar jag ju lite. Jag har lite sparade pengar också. Problemet är bara att jag vill ha 2 jackor och ännu ett par täckisar också. Hmmmm. Jag antar att mamma och pappa inte vill betala. Kanske lite, men största delen får jag nog betala själv. Pengarna måste ju räcka till annat också!

/Evve

Mmmmm, bullar!


När jag kom hem luktade det bullar i köket! Mums fillibabba!

Superkonstig, men glad!

Hej!

Måndagar är ändå en av de skönaste dagarna under skolveckan. De ända lektionerna vi har är svenska och två medieproduktionslektioner (foto, film, text eller graf). Plus att den här dagen fick vi sluta hur mycket tidigare som helst, för våran lärare var tvungen att fara! Skönt!
Ikväll har jag varit på träning som vanligt. Tog det lite lungt på grund av benen... Tyckte ändå det var en bra träning även fast jag inte kunde vara med på de springigaste sakerna. Under tiden jag var med log och skrattade jag så mycket att min läpp fastnade i tandköttet. Jag låter superkonstig nu, men det blir så ibland när jag ler. Haha, vilken tönt jag är!
Sedan fick vi även veta att vi ska få köpa basketvinterjackor. Jag vet inte hur jag ska göra! Jag är ute efter en lila jacka och då blir det så dyrt med två. Dock kostar basketjackan "bara" 600, om man jämför med en vanlig jacka. När jag precis klickade runt hittade jag även ett par nya täckisar jag vill ha. Jag får fundera över det.

/Evve

Är ute efter något liknande.


SNÖÖÖÖÖÖÖ

SNÖ UTE! GLAAAAAAD! =)


(Inte min bild!)


Comets vs. Brahe
En imponerad vimsmaja

Hej hej!

Idag har jga haft en skön dag. Jag har känt mig glaaaaad idag, men jag vet inte varför. Dock lite väl vimsig. Jag har svamlat och hört fel hela dagen. Jag minns inte om det var idag eller igår, men jag trodde en i min klass sa att hon ätit upp sin parfym. Vem gör det egentligen? Jag kan inte förstå hur jag kopplade det där. Jaja, vimsmaja.
___Efter skolan väntade vi med Tove på hennes buss. Sedan gick jag, Sofie och Olivia på stan. Det var trevligt, trevligt! Jag cyklade hem ett tag innan jag for till stallet. Det gick helt okej idag!
Jag har just sett idol. Jag blev imponerad av att de kunde göra Michael Jackson låtarna så pass bra. Det går i princip inte att göra en cover av hans låtar, men jag blev som sagt positivt överaskad. Jag tyckte det var många som var bra och alla gjorde we are the world jätte bra också!

/Evve


MIN CYKELSADEL

Någon har snott  min sadel! Tack så hemskt mycket! Jag klarar mig inte utan min cykel. Jag cyklar överallt. Egen investering till och med.
Jag kan inte förstå hur det kan finnas de som tycker det är kul att stjäla eller förstöra för andra. Vad är det roliga i det hela? Ni andra kanske kan tänka er hur det kändes för mig när jag kom till min cykel och ser att sadeln var borta. Det som är det tråkigaste är att det inte finns så många sadlar som ser ut som min gamla. Jag får se om det går att hitta en likadan. Den var inte ens köpt här. Tack, tack! Om någon (av någon anledning) som tagit den läser det här - SNÄLLA ge tillbaka den! På något sätt. Det lär väl inte hända, men jag försöker tänka lite positivt i alla fall. Jag ska i alla fall vara glad att det bara var sadeln och inte cykeln i alla fall!

/Evve


Inte bestämt ännu

Hej hej!

Idag har jag inget speciellt att skriva om tror jag. Jag har just gjort klart läxan och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag kanske går ner och ser klart en film eller kanske spelar lite gitarr. Jag har inte bestämt ännu. Jag ska i alla fall inte sitta så länge vid datorn.
Halv åtta börjar träningen i alla fall. Jag får se hur det går. Måste nog ta det lite lungt. Sedan efter träningen då kommer mormor. Hon kommer ungefär nästan exakt när min träning slutar. Jag kommer skynda mig hem då! =)

/Evelina


Mormor

Imorgon kommer VÄRLDENS BÄSTA MORMOR!


Städtant Evelina

Hej hej!

Igår efter skolan fotade jag och Olivia till hennes multimediauppgift. När vi fotade där ute i skogen kom plötsligt en människa gående med sin hund. Han trodde att vi var bävrar eller om det var grävlingar. Han blev lite besviken för han trodde att han skulle få se någon av de djuren. Tyvärr, det var bara vi!
Efter det drack vi varm choklad med sprutgrädde hos Olivia och sedan blev jag även bjuden på middag. =)

Idag när jag cyklade hem från skolan råkade jag i ett skyltfönster se en pjäxa. Jag var bara tvungen att gå in i den affären och kolla om skidorna hade kommit in. Det hade dem inte, men om 1-2 veckor skulle de komma.
När jag var hemma kände jag för att vara ute ett tag. Jag krattade lite löv på gården och satt och filosoferade på bron, hehe.
Sedan kände jag för att vara lite extra snäll, så jag städade en massa i huset --> diskade, dammsög, gick ut med soporna m.m. (!). Jag som älskar att städa! Det var i alla fall kul när de kom hem och blev glada!
Efter maten for jag och mamma och gymmade. Skönt!

Nu ska jag forsätta med läxa ett tag till.
Ha det!
/Evve


Snart kanske man kan göra goda-gärning-skotta i stället. Jag gillar faktiskt att skotta! Städa, skotta!

FIKA

"Det smakar jul" sa jag just.

Vi har fika varje tisdag på klasstiden. Det är gott! Jag åt ganska nyss upp en kaka, chokladboll och en pepparkakskaka. Det var den sista som smakade jul.

Fika är gott, tra la la la la!

Underbart och fantastiskt

Hej hej!

Dagen blev väl mest som en vanlig dag. Såg en film som heter up in snow. En film med massa skidåkning. Hur härligt som helst! När jag satt där och såg den kunde jag inte låta bli att drömma mig bort. Jag vill också kunna sånt där och fara iväg någon stans. Underbart!
Jag var tvungen att avbryta tittandet på grund av mat. Stuvade makaroner som jag längtat efter nu i några veckor. 
Efter det for jag till träningen. Vi hade uppvärming sedan körde vi bara match mot varandra hela träningen. Det var super kul. Jag kom hem med ett leende i min hjärna för att jag älskar basket så mycket!

/Evve


Korta meningar

Är på skolan. Har inte skickat in bilden till portfoliot. Måste göra det. Kan inte välja vilken bild. Har beslutsångest. Fick just tuggummi på läppen som inte kommer gå bort på hela dagen. Ska ha graf snart. Jag tror graf är kul. Det är soligt. Det är kallt och skönt ute.  Undra vad det blir för mat? Kyckling? Jag gillar att skriva korta meningar. Idag.

Nej, nu orkar jag inte skriva nå mer korta meningar. Det kändes nedstämt fast jag inte är ett dugg nedstämd. Jag har inte så mycket mer att skriva i alla fall. Skriver kanske ikväll om jag hinner. =)

/Evve


Funderar på att använda den här till portfoliobild!


Comets vs. MarkI'm a poo-poo sausage

Hej igen!

Nu blir det ännu ett till inlägg. Ännu en gång har jag lyckats göra en sak som jag tydligen alltid gör. Som jag sa skulle jag samla in perngar till världens barn. Jag cyklade till stan och väntade där vi skulle samlas. Ingen var där. Jag cyklade vidare till stan och kollade om de andra redan hade börjat. Ingen var där. Jag cyklade tillbaka till samlingsplatsen. Ingen var där. Jag cyklade halvt tillbaka. Ingen där. Sedan cyklade jag hem.
Nu är jag hemma och jag kollade just på mobilen. Där hade jag fått ett sms där det stod att det inte blev något. Jag skulle kollat på mobilen före egentligen för då hade jag sluppit den här historian, men sådan är jag och jag lyckas alltid komma fel på ett eller annat sätt. Tankspridd, virrig och klumpig är vad jag är. Har även fått höra  motsatser till det många gånger - Skärpt, medveten och klok. EN blandning helt enkelt!

Föresten, varför går det inte att göra indrag i texten, när man ska göra styckeindelning?

/Evve


spunk

Hej hej!

Imorse eller om man säger idag, har jag varit ute länge, länge. Jag har hjälpt till lite på gården samtidigt som jag har tjatat över att jag vill ha vinter. Jag håller på få spunk för att jag längar så mycket! Jag gillar hösten också, men nu vill jag ha SNÖ! Julen kan också få komma! Jag håller på längta ihjäl mig! Spunk, spunk, spunk!
Alldeles strax ska jag iväg till stan. Jag ska samla in pengar till världens barn. Det blir bra, det behövs!

See you!
/Evve

SVENNE

Den här boken läste jag ut igår. Det är en bok som vi läser i skolan och ska vara utläst till imorgon. Känns skönt att jag läst ut den även fast den var bra. Måste få säga att i början tyckte jag att den var dålig, men i slutet blev den mycket, mycket bättre. Det tog ett tag att komma in i den, men man kan inte låta bli att fortsätta läsa sedan.

 

/Evve


A song for you

Hej hej!

Idag har jag varit på stan. Gick på Claes Olssons med Pappa, sedan var jag på stan med mig själv när han for hem. Jag köpte en pärm för 29 kr som jag ska ha alla mina ackord papper i. Jag har inte haft någon riktig ordning på papprena. De har mest varit utspridda buntar, men nu blir det andra bullar!
Något mer köpte jag inte, eller jo, julkort för tio kronor. Julen är bäst!
Annars gick jag mest bara runt och kollade på lite allt möjligt. Kollade bland annat om täckisarna kommit in, men jag såg inga fler än jag såg förra gången. Hittade däremot en massa annat jag vill ha därifrån. Inte minst mössor. Jag ska tyvärr inte köpa så många fler eftersom då blir jag fattig. Förra säsongen blev det, vänta ska gå ner och räkna... 7 st plus två som jag gjorde själv. I somras hann jag köpa två, så jag får se hur det blir i år.

/Evve


Lite otur, men det lungt!

Nu är snart den här dagen slut för mig. Idag har jag haft en liten otursdag! En massa saker har gått snett faktiskt! Matteprov, ridningen, gick in i en hylla (gjorde faktiskt väldigt ont!) och förmodligen lite annat också!
Men! Jag mår inte dåligt av det! Jag känner mig mest glad över att bara få fara hemma och ta det lite lungt. Här borde jag väl ändå inte ha nå mer otur, eller?
Jag har i alla fall sett idol! Tyckte det var bra! Jag tycker Kalle är skön. Sedan Tove, Erik och Mariette var också bra! Det var nog de som jag tyckte var bäst ikväll.
Nu ska jag och Moa se en film!

/Evve
Ändå skön dag

Tjena mittbena, (eller snebena eller någon annan bena)!

Idag hade vi ändå en skön dag. Vi började med att ha sovmorgon för att sedan fara till stan och se på bio. Vi såg i taket lyser stjärnorna. Andra gången jag ser den, men jag gillar den. Jag försökte i alla fall vara lite diskret när jag satt där och snyftade. När filmen var slut fick vi höra resigören och ställa en massa frågor.
Efter den åt vi på stan. Jag åt en macka och en KAKA såklart från Subway. Efter såg vi en annan film på bio som hette Videocracy. Den var dålig enligt mig, och man fattade nästan inget. Jag satt endast och skruvade mig i stolen under hela filmen.
Jaja, sedan cyklade jag till skolan där jag hade matteprov. Det gick sämst. Behöver inte säga mer.

Ikväll ska jag först rida. Vi ska ha ett dressyrprogram och det blir skoj. Efter det blir det idol. Det var sämst att Jon åkte ut förra gången. Då blev jag inge glad. Jag tycker Camilla skulle åkt i stället. Jag tycker ändå många andra är bra, så jag fortsätter se!

Ha det bra!
/Evve


(Inte min bild!)

Det hade kunnat bli längre

Novellanalysprovet gick inget vidare. Texten blev väldigt luddig och jag fick i stort sett hjärnstopp när jag satt och skrev. Jaja, det kan inte hjälpas! Nu längtar jag jätte mycket till matchen vi har ikväll! Jag vill verkligen inte förlora, vi får inte förlora! Problemet är bara att vi har precis fått ett nytt lag eftersom vi bara var åtta kvar från vårat lag. Vi har inte hunnit spela så mycket med varandra och därför kanske det blir svårt, men vi får se. Jag hoppas att det går bra i alla fall!
Sedan har kallelsen till sjukhuset kommit. Jag kan berätta lite kort för er som inte vet: Jag har problem med benhinnorna sedan ungefär 2 år tillbaka. Det är mer än bara inflamation och jag går till sjukgymnast regelbundet. De har inte kommit på vad det är som är felet med benen även fast de testat en massa saker. Nu ska jag till sjukhuset för att göra en undersökning om jag måste göra en tryckmätning. Vad nu det är vet jag inte, det ända jag vet är att det är något som har med nålar och jag som hatar nålar. Ni vet kanske inte det heller, men sjukhus är en av mina största rädslor... Men, men jag gör vad som krävs för att få det bra!
Det blev visst inte så kort, men det hade kunnat bli längre!


/Evve

Dåligt i Explorer

Hej!

Jag är på skolan och sitter vid datorn. Ska svara på en massa mediafrågor. Snart. Nyss hade vi rörlig bild --> film. Våran film blev coooool!
Mitt i vårat arbete kom Tove och visade en film. Jag tror jag och Sofie skrek högts. Förmodligen hördes det ända till matsalen.
Efter den här lektionen ska vi äta och sedan på stan. Vi ska köpa godis, för vi har tre timmars novellanalysprov.
Juste! För er som är intresserade kommer täckisarna till Stale förmodligen imorgon. De har redan några, men det blir ännu fler. Jag var förbi där igår och frågade. Bara så ni vet - JAG LÄNGTAR TILL VINTERN!

En sak till: Bloggen ser jättekonstig ut i explorer. Jag ska försöka fixa till det senare!
Ha det!
/Evve
Hej igen!

Hej svejs!

Nu är jag tillbaka igen! Det blev en liten paus i några månader i stället. Jag blev helt enkelt tvärless förra gången! På senaste tiden har jag kommit fram till att jag saknat lite att bara skriva vad man sysslar med och vad man tycker/tänker. Alla mina tankar kan jag såklart inte få ner här på det här stället, men det är det nog ingen som förväntar sig. Jag kan mycket väl berätta i verkligheten i stället om det skulle vara något. Sedan får ni gärna fråga saker när ni vill även här på bloggen!
Jag blev jätte glad för att så pass många skrev eller sa till mig att ni tyckte att jag skulle öppna bloggen igen. Då blir jag glad!
Jag ska försöka skriva så ofta jag orkar och har lust. Sedan ska jag även föröka uppdatera mer bilder. Eftersom jag pausat ett tag nu har ni faktiskt missat en massa saker i mitt liv. Har inte planerat att dra allt, det går ju inte!

Nu ska jag inte skriva nå mer, då blir ni så less!
Ses snart!
/Evve


Follow on Bloglovin

RSS 2.0