Bambi på hal is

Nu ni allihopa! Nu har jag skaffat rullskidor. Kan man inte springa så ofta, får man väl hitta på något annat! I mitt fall blir det rullskidor. Jag testade åka lite idag, och ja, jag vet inte vad man ska säga. Om ni ser en vinglig liten unge som inte kan bromsa då är det jag! 


Message in a bottleYran
Evelina 4 år tjafsar


Det här är jag när jag var 4 år och var i Grekland. På den tiden var jag motsatsen till den jag är nu.
Ungefär sådär kunde det se ut. Kvallan på filmen och ljudet är helt värdelös eftersom jag filmade på tv:n.

En gång för alla! Varning för en kilometers lång text!

Jag tänkte ta det här med min idrottsskada - benen en gång för alla i en lite längre sammanfattning. Jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. Läs om ni orkar! Jag kör med lite underrubriker så underlättare det kanske läsningen lite grann. Annars kan ni ju hoppa lite, om ni vill. Ni måste inte!

Jag vet inte var man ska börja, men man startar väl i början någon gång! Jag har spelat basket i tio år (i år) och det är därifrån jag får som mest ont. Jag började få ont för kanske, 3-4 år sedan, något sådant. Smärtan känns på insidan av vaderna. Ibland känns det som att någon drar i någonting inuti benen, ibland känns det som att någon har knytit ett snöre runt benen och ibland är det en tryckande smärta. Oftast en blandning av alla tre. Vanligtvis har jag ont varje dag, men jag vill inte att det ska gå ut över andra, men bara så ni vet, det gör mer eller mindre ständigt ont! Dock kan det kännas helt okej när jag går, men det gör alltid ont när man trycker! Dock kan det kännas ganska bra när man värmt upp ett tag (men jag är ändå alltid begränsad). Om jag nu råkar springa, antingen 100 m eller en hel match, så kommer smärtan alltid efteråt. Ibland svullnar underbenen och ibland får jag halta mig fram.

Egentligen är det väldigt svårt att svara på hur det känns, eftersom jag alltid vet vad effekterna blir av att jag tränar, men det är även svårt att svara eftersom det beror på vad man jämför med. Jag tror det är svårt i att sätta sig in i min situation ibland. En femma på min smärtskala hade kunnat vara 10 på någon annans som inte har samma problem. Oftast härdar jag bara smärtan (men är ändå noga med att lyssna på vad kroppen säger), för vad gör man inte för det man älskar!?

Det jag tycker är det jobbigaste är egentligen inte att det gör ont. Det är att man blir begränsad och att något av det viktigaste i mitt liv alltid måste dras ifrån mig. Tänker er själva att förlora en del av sin livsstil och det man älskar mest! De två sakerna i mitt liv som jag anser som viktigast är min familj/släkt och idrott. Inte minst basket. Ibland undrar jag varför en av de viktigaste sakerna i mitt liv måste förloras en bit. Dock måste ni veta en sak - Det är att jag aldrig har gett upp hoppet om att det en dag kommer fungera. Ibland bryter jag ihop, ibland blir jag arg, men i min hjärna finns inte tanken att ge upp! Jag har kämpat och det kommer jag alltid göra. Pappa brukar kalla mig för en fighter.

En till sak som är jobbig är att läkarna inte vet vad problemet är. Är det inflamation,compartment, muskler, arv eller vad som helst? Vi håller just nu på att köra uteslutningsmetoden, men det går inte fort framåt. Det är även jobbigt att allt annat inte går fort framåt heller. Om man tänker efter så har jag begränats i 3-4 år nu. Vad hade hänt om jag hade kunnat vara med på varenda träning i dessa år. Ibland får man höra från andra att man tappar konditionen efter en vecka. Jag har full förstålelse för det, jag tycker synd om de som måste ta uppehåll eller vila, men tänk hur det känns för mig efter alla mina år och inte bara i några veckor! Jag försöker flitigt träna på andra sett, men jag kan ändå inte säga att det är samma sak. Ofta tänker jag på att jag hade kunnat vara så mycket bättre!

I framtiden drömmer jag om att få springa fram och tillbaka över basketplanen så svetten bara flyger från mig. Jag drömmer om att kunna landa fel på skidorna efter hopp utan att benen tar stryk. Jag drömmer om att slippa tänka. Att kunna springa när regnet öser ner. Att kunna springa till nästa lektion när man är sen. Att kunna bli bra! Utvecklas! Att inte vara lika begränsad. Att allt kommer blir lättare osv.

Jag är ganska inställd på att jag alltid kommer behöva vara försiktig, men att det kanske kommer vara bättre ändå, med bra vägledning och bra förebyggande övningar! Innan jag slutar skriva måste jag även tillägga att det är klart att jag går över min egen gräns. Att jag gör saker jag inte borde, bara för att få vara lycklig. Att få leva livet! Jag vill inte ni ska få uppfattningen om mig att jag är olycklig och att jag bara kan leva i en liten skyddszon, för det är jag inte och det gör jag inte. Jag är glad, men jag önskar bara djupt och innerligt att denna grej hade varit lite bättre. Då hade mitt liv varit näst intill perfekt. Ofta lyckas jag koppla bort tankarna om det här, men det är ändå alltid en sak som följer mig dagligen. Jag har lärt mig mycket av det. Det har jag! Lärt mig om mig själv, om anpassning, gränser, drömmar, mål, lyssna på sig själv osv osv.

Jag är glad för alla personer som stöttar mig! Inte minst min pappa som säger peppande och stödjande ord, som följer mig till sjukhus och får se mig yrslig av sprutor och vad det nu än är (fast nu är jag mycket bättre på att inte bli yrslig som tur är!) Tack alla andra också som kommer med snälla ord! Vänner, familj, släkt, tränare, lagkompisar osv.

Att bli bra är en av mina högsta drömmar och jag hoppas att ni fått er en liten inblick i vad min idrottsskada ger och inte ger mig. Jag tackar så mycket för er som tog er tid att läsa! Det blir jag glad för, men jag förstår om ni inte orkat, haha ;)

Jag ger inte upp!

Hjärtero - Våran reklamfilm


Den här är våran reklamkampanjsfilm som jag, Pauline, Matilda och Jessica har gjort!
En sak som kan vara intressant att veta om filmen är att vi har fotat, stillbilder. Ungefär 270 bilder blev det sammanlagt + redigering av alla!

Sång: Matt White - Love :)

Inget vettigt

Jag har fortfarande inget vettigt att skriva om. Just nu är det bara massa skola. Blääää. Två redovisningar imorgon. Bläääää. Aja, snart är det sommarlov! =)


Ni får se en liten tjuvtitt på en bit från våran reklamfilm! Det är en animation, men den verkar inte funka.

I got to got to got got to

Jag vet att det inte är någon vidare bra uppdatering just nu. Det känns som att jag aldrig kan slappna av pga skolan. Vi har ungefär en miljon saker att göra den här och nästa vecka + att min hemsida gick sönder på exakt samma sätt igen. Bläääää! Just nu försöker jag i alla fall ta det lite lugnt genom att se en film och äta kvällsfrukost. (Vet inte varför jag skrev kvällsfrukost, kvällsfika menade jag).


Inte för att jag vet vad en katt har med saken att göra, men.

Me and my guitar, and my rambling bandJag fotade i princip inget under kulturnatta, men här är i alla fall två av bilderna från när vi var nere vid hamnen!

I love the rain most - Joe Purdy


Också en himla fin låt!

Uno, dos, tres
Sista bilderna från förra helgen!

Grattis Lena!Inte världens vackraste bilder, men ändå några bilder från Lenas sweet 30! =)

spåttifaj

Någon gång snart ska jag göra en ny spotifylista som jag länkar här. Jag har kommit fram till att min kategori- musik inte är särskilt värdefull. Bara några låtar=).29 MB

Just nu håller jag på att ladda om alla mina bilder till min externa hårddisk. Gissa om det tar lång tid!? Det är bara sisådär nästan 22000 bilder. Jag kommer nog få sitta här hela natten!


Hold you in my arms - Ray LamontagneWhen you play a country song backwards


Några fler bilder från helgen. Kvallan blir sämst på alla mina bilder när man lägger ut dom, men det får funka ändå!

Och är du snäller så kan du få


Jag bakade chokladbollar idag, fast vissa kunde man nog kalla för smörbollar istället. He he he heeeee

Kusin vitamin


Jag sov som en stock

Jag har råkat försova mig. Vaknade 12.26-->började 10.00-->slutade 12.00. Jag sov som en stock hela natten och min väckarklocka hade visst slutat gå. När jag tillslut vaknade tänkte jag till och med somna om för att jag trodde klockan bara var åtta. Egentligen gillar jag inte ens att sova såhär länge, man blir så seg. Aja, så kan det gå!

En helg i norr


Bild1: foto mormor, resten foto jag. Kommer fler bilder senare!
Min helg var verkligen hur bra som helst! Superväder, underbara människor och  glädje för hela slanten! Jag trodde i princip att det var sommarlov! Inte började man längta mindre heller när man väl kom på att det faktiskt är tre veckor kvar! Snart är det sommarlov!

Khadijah Williams

Imorse innan jag började skolan såg jag ett häftigt reportage på Oprah. Det handlade om en tjej som bott i slummen, men som till slut lyckades komma in på Harvard genom att aldrig sluta hoppas. När man ser sånt känns helt plötsligt småproblem väldigt oviktiga! Jag tror många människor behöver se saker som det här för att kanske få sig en liten tankeställare ibland!

 

Det finns mer filmer eller texter att läsa av den här intervjun, men jag hittade det inte på youtube. Om det råkar vara någon som vill höra fortsättningen kan ni gå in här.

Långhelg

Om inte många timmar far jag till Luleå. Packningen går väl lite sådär, men jag har i alla fall börjat. Jag tänkte ta en paus nu och fara och träna i stället. Tjingeling!dahduadtaydartyu :@

Jag hatar min hemsida och jag menar det hatar! Jag satt upp till halv 3 igår för att göra den där dahduadtaydartyu hemsidan och sedan funkar den inte när jag lämnar in den! Det konstiga var att den funkade 5 minuter innan redovisningen. Så nu blir det alltså till att göra om igen!!!!! Jag hade tur som inte körde ihjäl mig själv när jag körde från skolan. Jag kan då inte säga att det var någon bra körning idag. Kanske var tur att en långsam traktor hamnade framför mig...

Det är sällan jag är sur, men idag var jag det. Jag har hunnit landa på jorden igen, men jag det känns inte sådär superkul precis. Tur jag inte är långsint i alla fall!


Jag är emot tjurfäktning, men jag känner mig ungefär som matadoren i Ferdinand.

Utbytesstudent?

Jag har kommit på vad jag vill göra! Jag vill vara utbytesstudent och gå highschool i kanske Kalifornien, Australien eller något. Problemet är bara att jag inte vill vara borta så länge. Jag skulle sakna så mycket, men man kommer ju tillbaka. Dock känns den här drömmen väldigt långt bort för mig, men jag vill, jag vill, jag vill!!!! Vi får se hur det blir med den saken. Jag har i alla fall ett år att fundera som tur är!


Jag gjorde en väldigt slarvig bild av min syrras öga, jag får göra en bättre bild någon annan gång.


Hör på fåglasången, de sjunger så man blir yr

Lyssnar på musik. Bra musik och glad musik. Mina hörlurar glappar. Om ni ville veta. Min dag har varit/slash/ är stressig. Mitt enda hopp mitt i all stress var den där timmen, men nehepp, det gick inte för sig. Pooooooo. Av någon anledning känns det i alla fall lättare nu. Kan för att det är sol? Kanske för att jag sitter ute i den också? Kanske på grund av musiken? Kanske för att skolan är slut för idag? Jag vet inte, men jag tror jag överlever även detta stressmoment tillslut!
Som ett brev på posten


(Om någon undrar varför det står mammas namn är det för att jag är under 18, eller det kanske man förstod)
Tjohoo! Jag blev jätte glad när jag kom hem, för mitt paket som jag har beställt har kommit. Älska cdon! Leveransen går jättefort! Det är kul med glada överraskningar!

Lite perspektiv på det hela tackDream dream dream

 


"Lådsas att han säger det där till mig" - In your dreams Evelina
Fredags filmkväll med Sofia, Elin, Julia och Erika från laget

Solen är gul den är rund som ett hjul

Har varit en superhärlig dag idag! Jag har varit ute från frukost till middagen! Så härligt!Tusen grattis!

Idag fyller min lilla kusin 7 år! Tusen grattis!


Hemmaplan och ironi


Två inköp. Jag gillar första för det är min hemmaplan! Den är grön på riktigt, så jag föll för tröjan. Den andra gillar jag bla. pga min egen ironin. Ni vet, hit and run, that's my thing!

Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodinSå jag babblade bara på

Vi har precis redovisat våran bok som vi läste på svenskan. Jag tappade bort mig helt och hållet, så jag babblade bara på en massa oförberedda saker, men ja-ja. Jag hoppas att det inte märktes allt för mycket!


imorgon kan ni

Idag kan ni kalla mig shopaholic. Eller nej, imorgon kan ni. Jag ska på stan idag. Vi får se vad det blir. Mina kompisar har bestämt att vi ska gå på andra affärer än Stale. Jag vet faktsikt hur man gör det. Ibland.

Hade inte en enda passande bild. Därför får det bli en bild från Luleå hamn i stället.
Det ligger i stan i alla fall.

Nu förstår jag!

En sak som har märkts de senaste dagarna är att det börjar bli så himla mycket folk på gymmet. Först förstod jag inte varför, men nu förstår jag! Det börjar bli sommar. Behöver jag säga mer!? Egentligen är bra att folk tänker på hälsa och träning, men jag måste erkänna att det är lite jobbigt är det när alla maskiner är upptagna hela tiden. För några dagar sedan var det en som tog crosstrainern mitt framför näsan på mig. Snopet.

Jag hoppas att ni förstår att jag är mycket seriös på den här bilden...
Foto: Olivia


This much I know is trueJag älskar att leva i en annan värld!

Jag älskar att leva i en anna värld. Speciellt i världens finaste värld!

AmatureIdag försökte jag fota när jag hoppade studdsmatta. Inte speciellt lyckade bilder, men ni får se ändå. Haha!
Föresten, jag råkade sparka till kameraobjektivet när jag hoppade, inte kul...

Krångligt


Det går inte bra i skolan just nu! Jag tar inte tag i en enda grej. Det är inte bra. Nationella i engelska gick inte heller bra. Det var krångligt. Bajs på skolan. Annars rullar livet på!

Choose your colors extra wise

Just nu, eller rättare sagt ett tag, har jag kännt mig lite förvirrad och ovetande om framtiden. Vissa saker är sämst. Det är jobbigt att inte riktigt veta vad som kommer hända med vissa saker, men jag antar att man får vänta och se till den tiden kommer. Dock har jag kommit på några andra saker som har med längre framtid att göra.

Den första saker är att jag har bestämt att jag ska ta mig tid till att bli duktig på riktigt på gitarr. Jag är helt och hållet självlärd och kör för det mesta bara på känsla. Det skulle vara intressant att veta hur mycket bättre man kan bli av att gå nå kurser eller så till hösten. Jag ska försöka klämma in det i mitt schema, för jag vill verkligen!

Den andra saken är, eller nej, jag tror inte jag vill säga det än (förlåt), men jag tror/är ganska inställd på att jag ska göra en grej till nästa år. En kul och ny grej! Mer säger jag inte än så länge! :)
En sådan där som man får mardrömmar ifrån

Alltså, öhm, hehe, jag har hyrt en film, en väldigt läskig film, en sådan man får mardrömmar ifrån, en superduperspännande film. Nja, inte precis. Rättare sagt motsatsen. Jag har råkat hitta någon i den filmen. En fin sådan där typ människa. Se på det där leendet!

=)


Vi behöver inte kratta löven på snöhögen


Hej hej! Det gick bra där borta. Vi krattade och sopade. Först hade jag en dålig kratta, men det gick bra ändå. Hej då!

Every step I'm taking


Snart ska jag pallra mig iväg till Droskan där vi ska städa.

Vårdunken 09

Idag är det ett år sedan vi var på cup i Östersund. Tror inte jag la in så många bilder förra året. Därför lägger jag in lite bilder nu i stället. För er som undrar hur det gick så kom vi på andraplats! Det var en väldigt kul liten resa!


Jag har fotat alla utom 1, 10 och 11!

I've sung a lot of songs I've made some bad rhymes

En sak som jag tror nästan alla har tänkt på är att man sjunger/och spelar framför en publik och sedan blir alla jätteförvånade för man sjunger så bra! Den tanken har funnit i min hjärna tusen miljoners gånger. Att man sätter sig på scen med mikrofonen framför sig och gitarren i händerna. Alla sitter tysta och alldelles stumma. Efteråt är alla fortfarande tomma. Kanske får man till och med stående ovationer. Jag hade gärna velat att jag skulle våga göra något sådant, eller rättare sagt att jag skulle ha kvaliteerna för att göra det! Det är en liten minidröm för mig. Jag vill inte bli någon känd artist eller så, bara ett upprädande som alla förbluffas av! Tyvärr kommer det här förmodligen inte slå in, men man kan väl ha drömmar!?


Himlen ler i vårens ljusa kvällarValborg 09

Follow on Bloglovin

RSS 2.0