Were to miss? To the stars.Först ville jag bara säga tack så hemskt mycket för er hjälp i inlägget nedan!
Sedan tänkte jag bara berätta en liten lustig sak. För inte alls så länge sedan pratade jag och min syrra om filmer vi tyckte förtjänade att gå på bio igen. En av de filmerna vi tyckte var Titanic, och om jag minns det rätt så pratade vi även om att det skulle vara häftigt att se den i 3D. Helt plötsligt för någon dag sedan såg jag att Titanic ska komma på bio i 3D i april! Coooooooolt, tänkte jag. Sedan tänkte jag, den ska jag se!!!! Sedan tänkte jag: Stackars den som måste sitta framför, bakom eller brevid mig. Haha. Men det blir bra, helt underbar film är det tycker jag!

1 Tanzaniabild i 2 versioner


Jag skulle behöva lite smakråd, och tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig lite grann. Vilken av dessa bilder tycker ni är bäst? Svartvit eller i färg? De båda ger ju ganska olika uttryck beroende på hur man väljer att ha den.

Förövrig kan jag berätta att bilden är tagen i en liten by i Tanzania på Zanzibar på en liten pojke satte sig bland en massa kokosnötter och kokosnötsskal. Jag ska lägga in fler bilder från denna lilla byn senare där jag även kan berätta lite mer. Det tar bara lite tid för mig att ta tag i saker och ting.

Två föreställningar bilder från en av dem

Här är några bilder från musik- teater- och dansettornas projekt "Ett stort steg för människan" som utspelade sig för nästan en månad sedan. En mycket spacad föreställning (moahahaha, där var jag klurig, typ)!
Idag såg jag även teatertreornas föreställning "En vampyrberättelse". Jag rekomenderar verkligen att gå och se den, för er som inte redan sett den. Den var rolig, bra och alla var så duktiga så! Man måste som få säga än en gång att jag är så glad att jag i tre år fått gå på världens bästa Midgård!

Tre bilder från Kenya - Korogocho

Idag har jag lagt in resten av bilderna från Kenya. Jag tänkte jag kunde publicera tre av dem. Alla tre är fotade i ett slumoråde i Kenya som heter Korogocho. Som sagt ska jag berätta mer om bildernas bakgrund och liknande lite senare, men tills vidare börjar vi med det här.

Safari i Kenya

Under resan hann vi även fara på en liten safari. Det var coolt, dock var jag inte helt hundra då jag råkade bli magsjuk samma morgon. För er som inte är rädda för detaljer kan jag berätta att jag spydde före, under och efter safarin. Blä, men det kan ju vara en merit att säga att man spytt några meter ifrån en noshörning, haha! I alla fall, jag har kommit på att någon gång skulle jag vilja på en sån här 5-10 dagars safari, då man tältar och sådant. Någon som vill fara med mig? =)

14:e februari

Jag tänkte nog bara säga att det kanske tar ett tag innan jag börjar publicera Afrikabilderna av den anledningen att jag vill vara lite noggrannare och för att jag vill ha lite mer tid. I stället kan jag lägga in några gammbilder från då vi bakade semlor. Förvrigt är semlot bland det absolut godaste jag vet i fikaväg!

Ett afrikanskt hej!

Har lagt in några av de första bilderna på min egen dator, så här är ett utplock av några av bilderna.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Resan är hittils helt underbar på olika sätt och vis och jag har så mycket att berätta. Jag har fått se en himla massa saker. Just nu befinner jag mig på Zanzibar, vilket är en ö som tillhör Tanzania. Kanske är det många som reser hit för att ha en härlig solsemster, men en sak är säker och det är att det ligger så mycket mer än bara turism på denna ö! Under de dagar som varit har jag besökt två olika byar två gånger, varit i Stone Town, gick ner i små fängelsehålor där slavarna var förr, stannat på en fiskemarknad, sett hur annan lokalbefolkning kan leva, fått se hur man jobbar som hantverkare m.m.
Här på ön stannar jag till på lördag, och då far jag till Kenya där andra upplevelser väntar.
Ni får jättegärna lämna någon kommentar om vad ni skulle vilja att jag berättar om. Vill ni veta om bakgrunden till bilderna mer specifikt? Vill ni veta mer om hur människorna lever, eller annan fakta? Eller kanske mer om mina upplevelser, tankar och sådant? Eller kanske något annat, som sagt, lämna gärna förslag!
Hakuna Matata mina vänner!
ps. flörlåt det går inte att göra styckeindelning...

Kenya och Tanzania

(Jag hade inte så passande bilder, så det fick bli två bilder från Hong Kong och Malaysia)
Hallojjsan! Idag är det äntligen dags för resan som jag så länge gått och väntat på! Flyget går till Stockholm någon gång vid halv två (om jag inte minns helt fel), för att sedan efter fem och en halv timmes väntan ungefär, går flyget vidare till Afrika. Vi kommer vara i både Tanzania och Kenya där vi både kommer ta det lugnt, men även där jag kommer göra mitt projektarbete.

För er som inte vet handlar mitt PA-100 om att skildra levnadsförhållanden i Afrika, och detta kommer jag göra genom fotografi. Mer om detta kan jag berätta om efter resan. Det ska bli väldigt spännande i alla fall, det pirrar lite sådär härligt i magen. Jag tror det kommer bli en lärorik och härlig resa!
Kramis kramis på er! Ha det bra!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0