Portfolio 2011/2012

Eget tema: Just idag är jag stark, just idag mår jag bra
 
Fem förbestämda teman: Törnrosa, stämning på Midgård, natur, porträtt i studio och porträtt i miljö.
 
 
Det här är då min portfolio för C-kursen i foto. De första tio bilderna är mitt eget tema som heter Just idag är jag stark, just idag mår jag bra, och handlar om det namnet står för. De andra fem bilderna är inom teman som är förbestämda av lärarna. Jag vill tacka särskilt alla som ställt upp som modeller i bilderna, stort, stort tack! Hade aldrig klarat mig utan er!

Cheerios - bandfotografering

Fotade tre härliga tjejer från musiktvåan som spelar och sjunger i bandet Cheerios. Här kan ni kika och lyssna på en film vi filmade igår.

'Til the morning comes

I lördags (söndags) bestämde vi oss för att spontangrilla och tälta (blev dock ingen tältning). Så lite sådär vid ettiden på natten tog vi vårt pick och pack for till Täfteå till Mango aka Anna. Sedan tog vi oss till ett berg och väntade till solen gick upp och några timmar efter det gick vi hem till Anna och drack te. Det var mysipysi, och det vill jag göra igen och igen och igen! Förvrigt råkade jag lägga mig på ett litet myrbo, det var också mysigt...

Fotouppgift - Törnrosa


I portfolion ska vi hitta på ett eget tema på tio bilder, två av dem visade jag igår (vilket tema jag hittat på är ännu en hemlis). Vi har även fem förbestämda bilder, och en av de styrda bilderna ska vara en egen version av Törnrosa. För mig fick det bli hela prinsesstuket, och lite såhär blev det.

Drumming along like a dissonant song

Jobbar som en liten tok med min fotoportfolio. Har aldrig varit så mycket i sista minuten med en portfolio som den här gången. Men saker och ting har ju en tendens att lösa sig i slutändan ändå. Här får ni en liten sneakis av den.

Flyg, min Bianca, över Nangijalas berg till körsbärsdalen


Vår vän fina Anny. Tack för allt! Vila i frid.
Foto från sommaren 2008.

Lekisparkis

Några bilder från tårtdagen, fast på en liten prommis till en liten göllig liten lekpark. Den här dagen råkade även mina favvisbyxor spricka(i baken). Buhuuuu :'(. Fast lite roligt var det ju också, faktiskt.

Sjung du kärlek mellan människor

Tanzania.

Undervattensfotografering


Två första bilderna av mig, sista bilden har Linnea fotat.

Igår for vi några vänner från fotogruppen genom skolan till badhuset och fick testa på undervattensfotografering. Det var roligt, men det var väldigt svårt att fota också. Faktiskt väldigt, väldigt svårt. Men, det finns en och annan rolig bild i arkivet också, haha. (Om ni vill se hur det ser ut med kameran klicka på den här: länken).

Sedan hände det en liten sak där virrpannan i mig knackade på dörren. Jag skulle låna en cyklop när jag skulle fota, men det visade sig att det läckte in så mycket vatten hela tiden. Jag fixade och trixade i försök att lösa problemet, men ingenting fungerade. Dock hade jag missat en liten viktigt detalj. Det var först när vår lärare Jörgen sa(snarare skrattade) till mig som jag förstod vad det handlade om. Såhär sa han: Men det är ju inget glas på en sidan!!!!!

"När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på". Nalle Puh.

Moa och Linnea

Vår. Fast där var det inte lika mycket vår. Men nu är det det.

Tårtfekkeeee

Ni kanske kom ihåg då jag berättade att jag åt upp nästan en hel marsipantårta då jag fyllde år, och att jag dagen därpå också skulle äta tårta. Jag, Anna, Pauline och Krille bakade denna lilla (mellanstora/lagomstora, det lät finare med lilla) prinsesstårta. Jag höll det jag lovade, att inte äta upp allt, men en himla massa gödans blev det även denna gång! Jag saknar den nästan lite när jag ser den. Lillen :').

Ps. idag såg jag Hungergames, den var mer än bra!


Igår fotade vi lite granna i studion till portfolion (som ska vara klar om bara några veckor och det här är min första bild av femton - aaaaaaaaaaaaaah hjälp!!!). På bilden är fina fina Pauline!

Korogocho - Slumområde i Kenya

Det här är några bilder från ett av slumområdena i Kenya. Här lever över hundra tusen människor. De flesta lever på mindre än 2 USD-dollar om dagen. En stor majoritet är arbetslösa, och om man har jobb är det vanligt att man t ex jobbar på soptippen med att samla skräp som man sedan försöker sälja. Att få möjligheten att gå runt i det här området är ett av de mest lärorika tillfällena jag varit med om. Det är verkligen svårt att beskriva hur det kändes, men allt som lukterna, miljön, människorna, stämningen - allt bidrog av att vara i slummen Korogocho bidrog för mig till en väldigt stark upplevelse!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0