Sceniska projektet - Pandoras


Har varit på årets sceniska projekt på Midgård. Två gånger till och med. Jag måste dock vänta med att lägga in bilderna ett tag, men det kommer. Ska skriva lite kort om det sedan också. Men tills dess lämnar jag detta med med ordet: wow!!!

Bloggis gästinlägg

Hej hej bloggen. Nu är det något random som är här på bloggen och bloggar, ingen kan gissa vem. Evve är lite kokko och stressad över allt möjligt just nu, bland annat för att ta outbilder på mig tar upp mycket tid av hennes liv. Därför måste alla vara extra snälla mot henne just nu för att ge henne styrka och kärlek. XOXO ;*

Nybacken


Har inga tillräckligt årstidliga bilder som jag kan publicera just nu, så laddar upp några från i somras i stället. Det var hur mycket mygg som helst den kvällen. Höll på att myggas sönder. Men nu är det inga mygg för nu är det jul igen, och för att på något sätt koppla detta inlägg till julen så kan jag säga att jag ska fira jul i den by där de här bilder är fotade. Längtar!

If youre scared, just be scarier than whatevers scaring you!Några bilder på mig från i våras, fotat av -Anna Byström- och en bild där hon ritat av Bambi (som jag då skulle likna). Svimmade lite när jag såg bilden hon ritat, jag tycker jag har en duktig vän och jag kommer sakna dig när du far till Oslo!

Några filmtips från mig (och inte alldelles för uppenbara filmtips den här gången)

Jag är ju en sån som tycker om sådana filmer som många tycker är alldelles för förutsägbara eller ni vet ba allmänt fina och mysiga filmer. Men jag är ju faktiskt även en sån som gillar andra filmer också. Så jag tänkte jag kunde dela med mig av några filmer jag tycker är grymt bra som jag tycker ni borde se.  Orkar ej förklara handlig och så, utan ni får googla i stället. Ni får gärna berätta för mig om ni sett några av dessa filmer och vad ni tyckte. Hade varit kul att veta!

Flyga Drake - Såg den här för en himla massa år sedan och egentligen har jag glömt väldigt mycket. Men jag minns att jag blev otroligt tagen och kände mig helt tom efteråt. Det börjar nog bli dags att se den igen.

Brothers - såg i somras och blev på något sätt väldigt överraskad. Mörk, men riktigt riktigt bra!
 
Blood Diamond - Såg denna för första gången för några veckor sedan. Det var en sån film där jag kände så fort jag slagit på den "detta kommer troligen bli en av mina favoritfilmer, och det är inte sista gången jag ser den här".

Shindlers List - En film det känns som att man nästan måste se, och för en fotonörd så måste jag tillägga att fotot är ritkigt snyggt, inte minst ljussättningen. Sedan för att tillägga när vi ändå är inne på andra världskrigettiden så vill jag även rekommendera filmer The Rise Of Evil. Väldigt sevärd och lärorik. Den fick ingen egen bild tillägnat på bloggen, för det kändes fel...

Den Vita Masajen - Denna film blir på något sätt lite extra påtaglig då jag känner väldigt starkt för Kenya där filmen utspelar sig, plus att jag även besökt en masajby och därmed träffat masajer. Tycker den är lite väl grov ibland, men verkligheten svider och filmen är verkligen hur bra som helst ändå.

Afghan Luke - Såg för bara någon dag sedan. Mycket information, så det blev mycket att hålla reda på. Men riktigt bra. Slutet var ett sånt där "nej såhär kan den ju inte sluta", men samtidigt så himla träffande, så jag gillade ändå slutet väldigt mycket.
 
Man On Fire - Jag är inte så mycket för pang pang thrillers, men den här filmen är en thriller med lite djup i sig, och lämnade mig verkligen inte oberörd.

Seabiscuit - Vet inte hur många gånger jag sett denna! Känns som att jag alltid den fastnar i den när det går på tv. Och lika bra är den varje gång dessutom.

Den Siste Samurajen - Hjälp så bra denna film är + sjukligt snyggt foto. Minns att tårarna bara sprutade där ett tag också.

Mest för att uppdatera


Don't you worry, don't you worry tjaaaaild

Lite bilder från Midgårdmusiktvåornas solistkonsert som varade i onsdags.
Är för övrigt mycket avundsjuk på syster (och alla andra) som ska på Swedish House Mafia idag. Vill också...

Fotoföretag!

Skrev en facebookstatus tidigare, så ni har kanske redan sett det, men om inte: Jag kan nu mer officiellt meddela och berätta att jag har ett startat och driver eget företag, fotoföretag. Ibland har det varit lite för svårt att hålla sig för att berätta, men nu så, äntligen! Min dröm är att i framtiden kunna leva på detta, och vad jag helst av allt vill göra är att kunna kombinera detta företag med frågor kring hållbar utveckling, så som miljö, mänskliga rättigheter, kris- och konflikthantering osv. Helst världen över. Sedan vill jag parallellt med detta såklart fota lite allt möjligt ockå. Så om det är någon som har några spännande idéer eller något som ni vill att jag ska fota åt er, säg ba till så fixar vi det! Jag ställer mer än superduperjättegärna upp!
 
bild två: Moa Rönnbäck

Lite afrikaresa från start på ett ungefär

Som sagt, tänkte skriva lite om förra vårens Afrikaresa. Jag har ju som inte skrivit så mycket, mest bara visat bilder. I alla fall så var det mitt projektarbete då jag jobbade med att skildra människors levnadsförhållanden i Afrika - Kenya och Tanzania (Zanzibar). Efter det hade jag någon föreläsning och ställde ut lite bilder på medietreornas gemensamma utställning.

Resan började på Zanzibar. Svettades som en gris då vi klev ut ur planet, minns att det var över 40 grader. Jag var väldigt förväntansfull över vad som komma skulle.Att bara få se världen utanför en bilruta är egentligen något jag tycker alla borde få se, då bara detta ger så himla mycket. Även om en bilresa var lång blev man aldrig less på att kika ut genom rutan.


Första riktiga fototillfället började med en liten mjukstart i staden Stone Town.

Var tvungen att vara lite turitisk... Men viktigt turistisk i alla fall. Zanzibar var en gång i tiden centrum för Östafrikas slavhandel. Så vi gick ner i ett par av kamrarna som fortfarande finns behavarade. På bilden ovan är ett rum där 70 män satt ihopkrupna och fastkedjade. På den tiden fanns inga fönster och lampor, värmen var olidlig och ville man gå på toa var det rännan som gällde.

Vill minnas att den första av dessa tre bilder, var den första bilden jag fotade på en människa som inte var typ hundra kilometer bort ifrån mig. Det är endast för berättandets skull jag lägger in denna. Oskärpan i bilden avslöjar en del, jag var nämligen inte helt bekväm i att bara plocka upp kameran och fota människor jag inte hade någon aning om hur de skulle reagera.


Att bli mer och mer bekväm är något jag under och efter resan vet att jag har utvecklas inom, och detta skulle jag säga är både på ett fotografiskt och personligt plan. Nästa steg jag fått jobba med är att göra detta på ett så respektfullt sätt som möjligt. Alla är ju människor av kött, blod och känslor. Både de jag fotar och jag. För mig var det viktigt att kunna skapa ett förtroende på kort tid, men samtidigt dokumetera på ett sätt som fångar ögonblicket så det inte blir uppriggat. Så detta blev hela tiden en balansgång man var tvungen känna av och ta hänsyn till.

I 99 % av fallen får man väldigt bra bemötande, men sedan är det klart fotandet inte alltid uppskattades. Vakten på bilden ville inte att jag skulle fota. Men jag kunde inte låta bli att senare gå tillbaka och fota ändå. Rekomenderas inte egentligen, då jag tycker man borde ta hänsyn till folk  och i andra situationer vet man inte vad som skulle kunna hända.
 

Den lilla pojken på en av bilderna ovan var nog det första riktiga mötet. Jag tror han undrade vad jag var för en filur som gick runt och fota, så han började som smyga med lite. Han verkade tycka det var lite spännande med kameran så jag log åt honom, fotade lite grann och gav honom en tummen upp, som han sedan härmade. Han såg ut att bli glad, så då blev jag alldellesen varm i lillhjärtat.


I staden såg man mest män egentligen. Precis som överallt i världen är jämställdhet något som måste jobbas på, på många olika sätt och plan. Kanske inte minst i Afrika. Så just den här gången blev det helt enkelt mest män jag fotade då kvinnor och flickor inte syntes till lika ofta.


Detta var några av mina bilder från en av de första dagarna på Zanzibar. Jag känner att det går inte att förklara varje bild med bara några rader, utan jag skulle kunna skriva minst ett A4 om varje bild. Så väldigt kortfattat blir detta, men jag hoppas ni tycker det är lite intressant/kul i alla fall. Fortsättning följer.

söndags roerier.

- Bakade knäck
- Lyssnade på julmusik
- Se på julkalender. Igår fick det bli en dansk variant från 2003 - Jesus och Josefin:
- Jag och Moisen hade båda två när vi var små, en hemlig crush i han som spelar -Jesus-.
- Bara för att danska är svårt så såg vi på dubbat (det fanns ju faktiskt inte textat). Tur man bara är nitton och ocool i alla fall.
- Om ni går förbi en röd villa med ljusstakar i vardagsrumsfönstrerna så kan det vara vårat hus. Kanske.

En sån lista som Pauline skickade en gång

För hundra år sedan blev jag utmanad av -pauline- att göra ett sånt här frågegrejs med elva frågor. Så jag tyckte det var på tiden att svara på de frågorna nu. Sedan ska man ju också skicka vidare nya frågor till några andra, och då tänkte jag passa vidare till -syrran- och om det är någon annan som också vill ha frågorna jag hittar på så kan ni ju kopiera på hennes blogg eller något.

 

1. finns det något ord du använder väldigt väldigt mycket?
Har nog tre ord jag kommer på lite sådär spontant. Bajs och fint. Kontrasterna där i mellan blir ju som en bra balans eller något. Sedan används ordet himla, rätt flitigt också tror jag.

 

2. har du någonsin hört att du är lik en kändis, vem i såna fall?
Utseendemässigt nej, men hade kunnat vara kul. Till personligheten jämfördes jag ofta med Lotta på Bråkmakargatan när jag var liten. På senare år har jag hört att någon tyckte jag påminde om Charlotte Kalla. Det är typ de jag kommer på att jag hört.


3. tre egenskaper som är viktigast hos den du ska bli kär i?

Det skadar väl inte om personen är hyfsat jordnära, har en härlig/bra energi och har den lilla fina glimten i ögat. Jag vill dock inte ha något sorts ideal framför mig då jag antar det bara känns när man träffa den rätte. Otroligt klyshigt, men lite sant också.

 

4. rutigt, randigt eller prickigt?
Jag tror rutigt, men randigt är också fint, fast iförsej så är prickigt också fint ju. Kunde inte välja. Vilken velig flicka jag är.

 

5. hur ser din drömbostad ut?
Mysigt ska det vara och sedan har jag alltid önskat mig en öppen spis. Så mycket mer än så kommer jag inte på.

 

6. om du var med i tv-programet "halv åtta hos mej" vad skulle du då bjuda på?
Havre- eller risgrynsgröt. Nej, men laga mat är inte min starkaste sida. Till förätt hade viljat göra vitlöksbröd (hade fått lite poäng för det, med det är ju så gott ju!), sedan hade jag tagit mig vatten över huvet när jag hade försökt mig på en koskos-kyckling-kanel-sötpotatis-grönsakerrätt som vi brukar göra hemma, och sist men inte minst det bästa: efterrätten! Gittans sommarpaj!

 

7. finaste pojk- respektive flicknamnet?
Har  sedan jag var liten tyckt att Ruben är fint, men även Truls och Frans. Sedan tycker jag Luna och Juni är fint också.

 

8. en sak du önskar du var bättre på?
Hade verkligen viljat vara bättre på att sjunga och bättre på spela lite olika instrument, särskilt gitarr.

 

9. din bästa disneyfilm?
Disney är ju bland det bästa som finns, och om jag väljer en film känns det som att jag sviker någon annan. Nä men, jag kan verkligen inte välja för när jag börjar säga en så råkar listan bara fortsätta. Och fortsätta. Och fortsätta.

 

10. om du fick chansen att leva ditt liv i en valfri tv-serie, vilken skulle du då välja och varför?
Jag har bara följt One tree Hill, så det får nog blir mitt svar. Eller i för sig. När jag var yngre brukade jag kolla på Sommarlovsmorgon och då visade de en serie som hette Blue Water High. Jag önskade alltid att jag skulle få vara med. Och det hade ju fortfarande inte suttit helt fel att gå surfingskola i Australien.

 

11. berätta om något du vill göra i framtiden.
Sedan jag var liten har jag velat vara i ett bibliotek med superdupermegamycket böcker där man måste ha superlånga stegar för att nå upp till böckerna. Ni vet kanske som de har i Skönheten och odjuret, Matilda, Den magiska resan och Harry Potter. Har alltid tyckt det sett roligt ut att swischa runt på stegarna. Vet inte om det finns sådana här bibblosar i verkligheten, sedan kan jag inte säga att jag läser överdrivet mycket böcker heller tyvärr, men ändå. Har alltid viljat göra det.

 


Jag sa ju att nu är det jul igen

I lördags överraskade sis mig med lördagsjulmys. Hela vardagsrumsbordet var uppdukat och hon hade till och med köpt en jultidning till mig :'). Sedan såg vi som vanligt lite julfilm till det. Dagen därpå for jag och mamma och shoppa lite minijubordsgrejor. Så vi lyssna lite på musik, och käka sådant som går att hitta såhär i november. Egentligen brukar mamma säga att jag inte får berätta att vi käkar julbord såhär tidigt eller tidigare. Hon tycker det är lite pinsamt tydligen, så förlåt mamsen, nu vet hela världen (typ på ett ungefär). Men bara i smyg ju.

Nu blir det en fortsättning på en av de bästa sommardagarna


Forts. på -detta- inlägg. Minns jag rätt började det regna, så jag gick hem (ett av sommarhemmen) gjorde te och läste lite Potter.Mitt i mellan middag och efterätt for vi på äventyr till utkikstornet. Kult och busiiiigt! (ps. har inga middagsbilder)


Lite extra kul var en sak som hände när vi klättrat ner. Ni vet kanske sådana där skalbaggar som luktar skitmycket? En sådan kissade på Erik, så det blev som en flodvåg av skalbaggepisslukt som förföljde honom. (Ursäktar så mycket). Mycket luktade det, men roligast var när vi kom på vad det var som luktande. Haha, åh, höll på skratta sönt!
 
Vi kommenterade på bilden på hoppande Josefin att hon såg ut som en flyganfallande björn. Kanske inte så farlig, men vem vet vad/vem som gömmer sig i Siknässkogarna?


Senare var det dags för Siknäs sommarpub där Jonte och Elin spelade. Hjälp mig så bäst! Skulle kunna lyssna i ett år non-stop!


Sedan hade manager Evelina tillsammans med bandet kommit överrens att Moa skulle upp på scen. Så då fanns ingen återvändo. Och nu kommer jag vara en jättetöntig storasyster, men jag var så himla himla stolt över lillsyrran! Och ja, jag kommer inte på att skriva något som inte låter supertöntigt som sagt, men åh så bra kväll!
 

Sedan mot småtimmarna började vi bege oss. Kom till Baggars, kunde inte sluta vara lite lyriska. För att sedan fortsätta med Harry Potter-maraton och mys. Som pricken över i:et. (Sista bilden från en annan dag dock).

Follow on Bloglovin

RSS 2.0