UNDER(S)KATTAT MED VÄDER Å SÅNT

Har svårt att få ner nå värdefulla skrivarrader på blöggen nu för tin. Det enda jag kommer på att skriva om är vädret. Och det är ju sådär lagomt kul. Men dock har jag och Moa diskuterat en sak angående det, att väderprat faktiskt är lite småunderskattat ändå. Det påverkar ju ändå ens vardag en del, och då blir det ju som en central del i livet ändå. *Deeptalk 1.0*. Nä, men det börjar ju bli lite höstigt ändå insåg jag idag, jag ska börja använda långbyxor nu igen har jag tänkt. Har gruvat mig länge, men nu äre nog dags ändå.

NÄR VI VAR I ESTLAND


Första bilden jag tog på resan. Representerar resan rätt bra, ploj å skoj hela tin :---). ps jag och skärmar, dålig idé.

Från estocolmo tog vi färjan till Tallinn, det var kult. *det tyckte partytanterna i hörnet också*

Kanske resans roligaste. Vi försökte ljuga om att vi var yngre än vad vi var så vi skulle få äta buffén mycket billigare. Men det blev ba ett flummigt och dåligt ljug så det slutade med att vi ända betalade fullpris (270 kr!?!?) för en himla buffé. Surt, men skrattade som en tok efteråt så det vägde upp det hela lite ändå.

Vi hängde (och fuldansade) uppe på däck medan resten av färjefolket var någon annan stans ~kände mig friii som en fågel~

Tallinn! Vi började med att leta reda på vårt lilla hotell i gamla stan för att sedan börja vandra runt.

Jag har en tendens att stanna upp å fota längs vägen utan att säga något. Och det kan ju bli lite tokigt när mina resekompanjoner efter ett tag upptäcker att jag är borta. Aja baja Evve. (ps. mamma du behöver inte vara orolig, du kan lita på miiiig).

Vi käkade världens goaste soppa på en restaurang, hittade en fin liten skivbutik och avslutade kvällen med att gå på ett café där en superduktig gitarrsnubbe satt i fönstret och spelade.

Lite såhär såg det också ut. Och det var typ de bilderna. Nästa: Lettlandia.

BRÖLLIS II
Några bilder vi fotade vid ladan. Fortfarande världens finaste dag och bröllispar.

PICKNICK OCH HARRY STYLES


Igår for vi till Kont borta i Strömbäck. Supermysigt och jättetrevligt och kanonbra. Vi picknickade, grillade och sedan for vi till Josefins skola en snabbis och sedan avslutade med lite te- och pepparkaksmys hos Krillo. Vill ni veta en annan grej? Inatt drömde jag en kul dröm. Jag drömde att jag och Harry Styles blev tillsammans. Haha. Vad gäller mina drömmars val av pojkar att drömma om tror jag nog de hade behövt höja sig några snäpp för att jag ska verka någorlunda cool. Nåja.
 

KAMERAUTRUSTNING

 
Kamera:
Nikon D600
Nikon D300s
Olympus Trip 35
Fisheye One White
+engångskameror som förnyas på löpande band
 
Objektiv:
Nikon 14-24 mm f/2.8 ED
Sigma 70mm f/2.8 DG Macro
Tamron 70-300 mm 4-5.6 Di VC USD
Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G
Tamron 10-24mm SP AF 3.5-4.5 Di-II LD IF
 
Blixt:
Nikon SB-600
 
Övriga tillbehör:
Adobe Photoshop CS6
Kamerastativ - Manfrotto 718 B
Reflexskärm - Interfit 82 cm - Vit/Silver/Guld
Minneskort - 2x16GB, 2x8GB
2st batterier till D300s
2 st batterier till D600

NU ÄR VI REDO

//Engångskamerabilder av mig och Moa 2012\\
Den 18 augusti blev startskottet för i år då jag och Moa började julmysa. Vi startade traditionsenligt med att se Greveholm och sånt därnt kvällsmys som hör till. Så nu är vi igång igen, weho! Japp, så ser det ut systrarna Rönnbäcks värld.

ANNELIE OCH JAKOB

Har som sagt så många bilder från Annelie och Jakobs bröllop + världens segaste dator, så det tar som lite tid. Men här har vi fyra stycken så länge.

SENSOMMAR OCH SÅ VIDARE


Det skar en del i mitt Luleåhjärta när jag igår rullade förbi havet och över Bergnäsbron (troligen) sista gången på riktigt för den här sommaren. Älskar ju sommarn där uppe. Fort har det gått. Men dock hindrar det en inte att inte fortsätta njuta av lilllivet. Jag satsar på att sensommarn, hösten, vintern, våren kommer bli mycket händelserikt och kult fram tills nästa sommar igen.

MEN BAJSÄCKELBAJS

Jag har råkat smälta min dator. Japp, det stämmer. Hade några värmeljus bakom datorn och helt plötsligt såg jag två fläckar på skärmen (typ två stora ögon som stirrade på mig såg det ut som). Kommenterade det högt och kollade på baksidan av skärmen och då är den helt varm och även smält då. Detta suger så himla hårt då jag jobbar så mycket med bilder och för att jag vill ju såklart inte lägga nå pengar på att laga en dator som ändå redan är lite smågaggig och superseg. Blä. Inte bra. Dumma mig.

BRÖLLIS OCH STHLM

Var på min kusins bröllop i helgen och det var typ det finaste jag varit med om. Allt var så himla perfekt och bra och fint så jag trodde jag skulle spricka hela tiden. 20,5 GB bilder blev det så jag ska lägga ut några här senare. Men nu ska jag packa lite grann (än en gång), för jag och familjen ska till Stockholm för att fira mamma som fyller femtio idag. Grattis mami, du är bäst! ♥

TILLBAKA FRÅN TALLINN OCH RIGA
Nu är vi tillbaka igen. Och fort gick det. I vanlig ordning kände jag mig inte färdig med resandet, utan ville gärna stanna och resa runt mer, mer, mer. Hade en mycket bra resa med mina två fina vänner där det mestadels blev det en massa tokande och skrattande. Och kul var ju det. Kul var det också att hitta en massa mysiga och fina små restauranger och caféer. Vi pratade om att våra dagar i princip var upplagda efter att hitta ställen att äta och fika på. Men jag antar jag kommer berätta lite mer senare, för imorgon ska jag upp till Norrbotten igen. Har en rätt farig och flängig vecka framför mig, men det är inget jag har något emot. Gillar ju som sagt sådant. Så det kommer nog bli kanoners!

SPONTANÄVENTYRAR

När detta inlägg dyker upp är jag troligen utanför Svea rike, eller åtminstone påväg ifrån Sverige. Den här gången bär det av på en liten minirutt i Europa (Estland och Lettland). Jag och mina två kompanjoner Krille och Towe bestämde oss för att spontanboka denna resa för bara några dagar sen. Så här känner jag mig: iiiiiiiiiiiiiiiih, älskarälskarälskar att resa. Men vi ses och hörs. Hejrå.
Engångs- och systemkamerabilder från Tanzania och Kenya.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0