NEW YORK

Måste få säga att jag blivit rätt knockad av New York faktiskt. När jag tänker på USA handlar tankarna oftast om kritik gällande hur knasig jag tycker t ex deras poltik, kommers och världsbild är. Det här står jag fast vid på alla plan, men nog är detta en häftig stad trots detta! Och så sjukt många coola människor det finns här alltså!! Blir typ starstrucked av "vanliga" människor som knallar runt på gatorna bara. Vill absolut fara hit mååånga gånger om jag får möjligheten (har så många planer i min skalle just nu), förstår varför folk far tillbaka. 45 timmar i NY går fort och imorgon ska vi vidare till Colombia för att fira nyår. Längtar!!! Så om vi inte hörs på ett tag så gott nytt år på er allihopa å kramis på er!

KRAM PÅ DIG JULEN OCH HEJ PÅ DIG RESA!!!

 
Tjäna! Nu har julen susat förbi och som jag alltid känner så känns det alltid helt tomt redan den 25:e, ibland till och med redan på kvällen. Har ju som laddat upp sen ungefär mitten på augusti (ändå känner jag mig inte klar med julen) och sen ba poff så tar det slut.
 
Men. I år är jag väldigt glad ändå för imorgon ska familjen ut och resa!!! Kommer först stanna till i New York i ett par dagar, sedan blir det Colombia där vi kommer bo hos mammas arbetskompis+hennes släkt och efter det avslutar vi med Panama där vi får se lite grann vad vi hittar på. Är så sjukt taggad så det inte är klokt, flyget till Stockholm går tidigt imorgon (idag om en ska vara lite mer exakt) och orkar knappt vänta! Det går inte heller att beskriva hur tacksam jag är över att jag får och fått möjligheten att göra de här resorna. Menar det verkligen från djupet av mitt hjärta. Så adios så länge, lämnar datorn den här gången, så vi hörs när vi hörs!

INSTA@EVELINARONNBACK


Ett. Evighetspussel som tagit tvärstopp. Två. Ett Luleå med mycket snö. Kändes som å va i Narnia.
 
Ett. Hade Tjuvarnas Jul-feeling. Två. Fotade Krune tillsammans med INVSN på Scharren.
 

Ett. Adventsvaka med sis. Två. En lugnare del av mitt rum. Det ska finnas ca 50+ tomtar sammanlagt i rummet.
 
Ett. Sovit under julgranen x antal gånger<3 Två. Haft dåliga sovtider men desto bättre livskvalla. Här: nattbaka
 

Ett. Julmys under granen, jobbat hemifrån, sett/lyssnat på musikhjälpen konstant. Två. Planerat resor!!!
 

Ett. Sean och Staffan-peppisarna Två. Offrade några gymsekunder åt att föreviga bland det bästa jag vet. Träning.
 
Ett. Håkaaaaaaaaaaaaan!!!! Två. Kunde inte vara utan middes julavslutning. Tillbaka återigen.
 
ps. vet inte om ni tycker det är kul med sånt här, vem vet ni kanske redan följer mig på insta så ni redan sett. Men tyck som det kan va lite kul med nå annat här på blöggn. Så ett litet utplock av mina senaste instabilder är detta. ps två. är medveten om att jag i princip bara instagrammar jul, men det som ba blir. Om en vecka ska jag variera mig mer:):'(.

HÅKAN HELLSTRÖM

Var på Håkkis igår och har inte ord för hur fantastisk denna människa är! Kommer leva på detta ett tag nu. Och jag hade inte ens med kameran, och då vet en att det är stora grejer på gång. Världsbäst var det. Gah, vet inte vad jag ska skriva. All kärlek ba.

JULPYSSEL OCH PEPPISAR

Det blev lite greveholmspeppisar (Jean och Staffan eller rättare sagt Staffan och Jean om man nu ska vara exakt utifrån bilden) bland de andra filurerna i år.

GAMMLIAMARKNADEN

Ett måste på gammliamarknaden är att köpa äkta riktig himla goklådda! (Hör ett sånt där "ängla-aaaaaah"). I år när vi kom dit var det dock SLUT, och besvikelsen var inte ok alltså. Men som tur var löste det hela sig och vi lyckades få tag på en påse fylld med magi tillslut. Pjuh.

14 DECMEBER

Idag är det ett år sedan min älskade farfar gick bort, och jag ville bara säga om du läser det här farfar, jag tänker på dig, jag saknar dig och jag älskar dig. Kram.

LUCIA OCH FÅ 12-DAGARSKORT PÅ USM


 
Tänkte vara lite informativ här. Såhär är det. Ifall det är någon som är intresserad av ett gratis 12-dagars träningskort på USM (Umeå Sport och Motion) från och med imorgon, säg till mig då så fixar vi det. Har möjlighet att ge en person, så först till kvarn. Annars så kan jag berätta att från och med igår fram till julafton serveras frulle varje morgon mellan 7-9. Så kom, kom, kom till världens bästa gym!:) Bilder från lite lussande på både usm och midgård igår.

JULGRANSBABBEL- Egentligen skulle jag vilja vara en sån som klär julgranen dagen innan julafton, men tiden innan är ju den bästa tiden och dessutom är vi ju ändå borta hela jularna, så då hade vi ju inte hunnit se den. I år var vi dock supertidiga. Brukar vanligtvis klä den vid Lucia.
- Jag och Moa har aldrig varit särskilt bråkiga syskon. Men. Ett av de största och värsta grälen vi någonsin haft var när vi var små skulle klä julgranen ett år. Vi hade lite olika visioner över hur den skulle se ut. Och ja, det slutade i ohejdat skrik och gråt. Men sen blev det bra som tur var:--)
 

- Vi brukar knyta rosetter i vår gran och det har vi gjort sedan vi var små. Jag minns väldigt tydligt när moisen inte riktigt hade lärt sig knyta och jag tyckte hon knöt fult så jag brukade alltid gå och göra om i smyg. Inte för att jag var vidare duktig jag heller, men det gjorde jag ändå. Dock brukade mamma gå och plocka bort en massa saker jag hängt upp, för hon tyckte det blev för mycket, så tjänligt åt mig som mormor brukar säga. 
- Vi brukar mata vår julgran med sockerbitar och jag tror vi brukade lägga russin under förut också.
- Lukten av julgran är rätt oslagbar<333
- Och att vara den första som vaknar och får tända ljusen är också bland det mysigaste som finns.

 
- Har alltid viljat bo i en julgran. Scenen i Musse Pigg då Piff och Puff är där inne - drömmen alltså!!! (Kolla ba)
- Kan vi inte bo i granen kan vi åtminstone sova under den. De senaste tre nätterna har vi sovit under julgranen, som Moa skrev på twitter "Det enda negativa med att sova under julgranen är att man får barr i käften". Sover dock som en stock så märker inget, men detta är hur som helst typ det mysigaste som finns.
- Ps. jag tror jag skrev en sån här lista förra julen också, men vad gör det om hundra år?

VÅRA MARSIPANFIGURER FICK BESÖK

Det verkar inte bara vara dessa marsipanfigurer som flyttat in i vårt pepparkakshus i år. Utan vi har en liten mus som tydligen har bott in sig i vårt kök och igår hittade jag den som gäst vid pepparkakshuset. Och på tal om denna lilla krabat. Första gången vi upptäckte den för inte så länge sedan var en märklig upplevelse. Jag och Moa såg på Dieselråttor och sjömansmöss och plötsligt ropar Moa "aaah, en råtta i köket". Jag som sitter helt inne i julkalendern (och som jag tidigare sagt, lever mig in i det jag ser aningen mycket), gör direkt kopplingen att vi har en liten människoråtta i köket!!! Haha. Blev inte rädd av tanken på en vanlig mus eller råtta, utan det enda jag såg framför mig var någon typ av Trassel med trunken. Det var på riktigt en av de konstigaste sakerna min hjärna varit med om.

DET FINNS BARA EN NELSON MANDELA MEN DET BEHÖVS FLER NELSON MANDELA

Jag har många gånger under dagen tänkt på att jag velat skriva någonting om Nelson Mandela, men istället tänkte hänvisa en riktigt fin text av Jason "Timbuktu" Diakité. Här kommer ett utdrag, men hela texten går annars att läsa här. "Mandela offrade sig för idéer som var större än honom själv. Han satt fängslad i nästan 30 år för dessa idéer och han överlevde. Men det som verkligen i mina ögon befäster hans ovanliga människotyp är att han inte öppet visat ett uns bitterhet eller självömkan, eller hämndlystnad. Han förlät. Han förlät ett system som med de mest brutala metoder skrämt, terroriserat, torterat, dödat och förtryckt människor. Han förlät förövarna och han förlöste en nation".
 
Annars vill jag avsluta med orden vila i frid och säga som min kära fader skrev "Det finns bara en Nelson Mandela men det behövs fler Nelson Mandela". Tack.

LUSSEKATTIHATTIFNATT


Jag har haft en del problem med min dator, men har nu fått hjälp med att omformatera den. Men, det jag ville säga var att jag var utan photoshop och jag insåg verkligen hur tom och ensam jag kände mig utan detta program. Men nu är vi återförenade igen. Pjuh. Har sen förra veckan hunnit baka lussebullar, gjort pepparkakshus+marsipanfigurer och ätit hemmajulbord ett par gånger. Världens bästa månad åter igen:'). Bild tre av Mois.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0