Hej från Qatar

SÅ häftig del av världen. Vill veta och se mer av det. Vill inte fara härifrån än, fast det vill man väl aldrig? 

Korogocho
Detta är Miriam. Hon var när fotot togs 34 år, bor i ett plåtskjul som blivit nedbränt, har fyra barn och var förra året även med ett annat påväg. Hon har epilepsi, och en gång i ett anfall trillade hon ner i kokande vatten så hon har brännskador på olika delar av kroppen. Sjukvården ligger för långt bort, och kan därför inte ta sig dit pga ekonomiska anledningar. Hon försörjs av sin 72-åriga man som jobbar på soptippen och tjänar ca 4-8 kr om dagen.
 

Den här flickan, Irene, var då 13 år. Bor med sin farbror då hennes föräldrar tidigare gått bort. De bor i ett hus byggt av lera och hon kan som tur var gå i skolan, men livet där utanför är inte lika lätt för henne. Livet är en ständigt kamp för att tex hitta mat och vatten. Just brist på vatten och hygien är något i många fall har förödande konsekvenser för de som bor i slummen. Att ständigt behöva vara rädd då man går på gatorna då man letar efter en toaplats. Irenes blick är något som alltid kommer sitta kvar för mig.  

Change comes like a little wind that ruffles the curtains at dawn

Bilder från ett vintrigt inomhuskallax.

Från ett reportage


Det här är några bilder jag fotat som användes till ett eget fotoreportage i tidningen Totalt Umeå. En vecka eller några dagar innan jul visades det i tidningen. Det var ett kul uppdrag som gick ut på att fota saker som kan symbolisera Umeå. Jag blev själv väldigt positivt överraskad över hur stort reportaget blev i tidningen. Så det var väldigt kul!

Bilder från nyår/fisheye/engångsHar tillslut framkallat första rullen från lilla fisheyekameran, och även en engångkamerasrulle som länge fått samla damm. De här bilderna är från nyår och är då fotat med fisken och en engångs.

Någon gång ska man väl bli åtminstone lite proffesionell

Just nu försöker jag mig på det här med att fixa en riktig hemsida. Jag förstår inte varför allt ska vara så himla invecklat, komplicerat och dyrt. Men jag tror att jag äntligen lyckats hitta något som kanske kommer funka, det återstår att se. Hur som, jag säger till när jag är klar. Tillsvidare kan ni ju alltid checka in någon av dessa tumblrsarna (den första med mina bilder och den andra med snodda bilder, lite töntigt, fint och bra, helt enkelt sånna bilder som istället är lite mig). Klicka här eller här.

Bilder från en skola i Nairobi - Korogocho
Det här är bilder från en skola i Kenya. Denna skola ligger i ett av Nairobis största slumområde Korogocho. 
 
 

En massa gigabyte

Jag är en sådan där som inte orkar radera särskilt mycket bilder, vilket gör att de externa hårddiskarna fylls med en rasande fart. Eller ja, egentligen går det hur segt som helst i och med att det är så mycket bilder. Det är nästan som ett heldagsprojekt för mig att ladda över bilderna. Okej, inte riktigt. Jag borde i alla fall bli bättre på att göra detta oftare och så försöker jag faktiskt bli lite bättre på att radera lite grann i alla fall. Nåja. Det blir nog bra på något sätt någon gång.

En månad senare och några dagar framåt
Follow on Bloglovin

RSS 2.0