JAG VET ETT BERG, DIT JAG BRUKADE GÅJag skrev tidigare lite om att jag tycker så mycket om att vara i mormors stuga. Älskar lugnet och stillheten där. Det är dock världens myggigaste ställe (i alla fall i början av sommarn). Ni skulle sett Moas fötter efter vi hade varit och fotat lite grann, det var nog det värsta i myggväg jag någonsin sett. Men som sagt, jag gillart ändå. Det har väl som börjat höra till lite grann.

En annan sak som jag tycker så himla mycket om är min och Moas Rosa the movie-tradition. Vi brukar alltid hyra den och se den om och om igen i stugan. I år uppstod dock problemernas problem. Den var uthyrd! Så vi for till typ alla Luleås butiker och letade efter den. Sista stoppet blev Ica Maxi och jag vände ut och in/plockade upp varenda lite film från de där filmlådorna de har. Jag hade nästan börjat fundera på ge upp, men så plötsligt dök den upp. Så efter ett mycket odiskret glädjetjut skuttade jag ut ur butiken nöjd å belåten och Valvträskhjärtat var nu lugnat.

OLYMPUS TRIP 35

Köpte mig en liten kamera på Nestors Café i Översbyn. Den är lite trasig, så får se om det blir några bilder i slutändan. Och på tal om kameror. Fick en fråga för ett tag sedan om att berätta lite om vilken utrusning jag fotar med, så jag tänkte göra ett sådant inlägg. Men, jag tänkte vänta till mitt vidvinkelobjektiv kommer tillbaka från lagning (har varit trasigt sedan innan Afrika). Håller tummarna på att det är fixat och helt snart.

EN TILL FILMTIPSGREJ

Jag är ju som sagt en liten filmnörd. Så här kommer en till lista på filmer jag rekomenderar. Vissa har jag nämnt tidigare, men de får vara med ändå. -Här- kan ni se en lista jag gjorde i höstas ifall ni skulle vilja se fler tips.


Coach Carter - En av mina absoluta favoritfilmer!! Kan se den hur många gånger som helst. Bäst är den!
 

Sin Nombre - Såg den nyligen, och jag drömde mardrömmar efteråt, men det var det värt för det var en bra riktigt bra film!!


Johnny Mad Dog - Det här var nog en av de mest brutala filmerna jag sett. Den kastar en in i de värsta av verkligheter. Och den handlar egentligen mest om att få en inblick i denna verklighet mer än att berätta en särskild historia. Så här ser det ut i världen lixom.


The Impossible - Jag och syrran har väntat länge på att den här filmen skulle komma ut och tillslut fick vi nu se den. Jag hade en känsla i kroppen under denna film som jag inte haft i så många andra och blev helt, helt tagen.


Hotel Rwanda - Jag har ju som fastnat mycket för det där med Afrika, så här är en jättebra film om det. Har tipsat om den förut, men tyckte den förtjänade att vara med igen.

Searching For Sugar Man - Så många gånger jag sett denna stå där på Hemmakvällshyllan men aldrig riktigt kollat upp vad det är för film. Men nu så. Och hjälp mig vad häftig den var. Musiken och händelsen och allt, wow!

Beasts Of The Southern Wind - En speciell och kanske lite annorlunda film med (som jag tolkar det) många underliggande sociala och miljömässiga budskap. Och grymt foto också!

I UME IGEN

Det är som lite konstigt ändå, för när jag varit i Norrbotten ett längre tag har jag så svårt att kalla Umeå för hem. De orden vill som inte riktigt kännas rätt när jag haft ett annat hem i flera veckor. Hur som helst är jag i alla fall i Umeå nu i någon vecka+ och vill mer än gärna hitta på saker! Så har ni nå spontana planer eller något sånt, hör gärna av er för i så fall så skulle en Evelina bli mycket varm i hjärtat.

ANTON EWALD - RIX FM

Har suttit och knåpat på lite fler Rix Fm-festivalbilder. Och här har vi Anton Ewald.

JAG VILLE BA SÄGA EN SAK

Något jag är väldigt glad är att jag vågat gå efter mina drömmar (just den här gången syftar jag lite extra på företaget). Jag är verkligen ingen sådan som tycker att man måste veta vad man vill göra eller så. Det är inte på något sätt sämre att leta sin väg och låta det ta mer tid. Självklart inte. Sedan råkar det vara så att jag hade turen att tidigt veta vad jag vill göra även om jag såklart fortfarande utforskar min väg inom den genren.
 
Jag brukade säga att "någon gång ska jag starta eget". Det jag inte visste var att jag skulle göra det direkt efter gymnasiet. För mig var det en dröm långt i framtiden. Men helt plötsligt stod jag där med ett eget företag i mina bara händer. Och nu har jag t ex hunnit vara i Afrika 3 gånger under de senaste tre åren, där jag byggt upp ett helt eget internationellt projekt som fortfarande utvecklas och har en viktig del i mitt liv. Lilla jag lixom? Jag har svårt att rätt ut säga orden "jag är bra", så det kommer jag inte säga idag. Men jag känner mig väldigt glad över det jag gjort och jag tror på mig själv när det gäller det här. Jag tror att jag har potential att utvecklas och nå dit jag en gång vill komma bara jag kämpar.
 
För mig har det verkligen känts rätt att starta eget och satsa på det. Visst, man vet aldrig vad som kommer att hända och det är klart det är en liten chansning och jag får konstant armbåga mig fram. Men det är det värt till 100 %. För vad är egentligen det värsta som kan hända?
 
Jag skulle vilja säga till alla er som har drömmar: Följ dem! Sedan om drömmarna ändras eftersom, det gör inget, bra, allt behöver inte vara helt utpräglat innan. Ta det lite som det kommer. Så var inte rädd för att kasta dig ut och börja. Och orden "det är för sent" finns verkligen inte. Det är aldrig för sent, och för mig var det inte för tidigt heller. Utan precis rätt tror jag. Det finns såklart mycket man vill göra, så det är nog viktigt att vrida och vända lite på livet då och då. Men det är inget som hindrar en tycker jag.
 
Att vara någon typ av översittare är verkligen inget jag vill vara. Utan det enda jag vill är att fler borde tro på sig själv, testa sina vingar och våga. Våga, våga, våga. För enligt mig så har varendra liten människa något inom sig som är värt att lyssna på. Så det tycker jag vi ska göra. Det ville jag säga.

BAGARS MED SLÄKT OCH SALTSTRÖMMING


En av mina favoritplatser med några av mina favoritmänniskor som käkar favoritmaten min. He kan som int bli mycket bättre♥. 

BUT ALL I HEARD WAS THE ESTABLISHMENT'S BLUES

Igår såg jag filmen/dokumentären Searching For Sugar Man. Den var aaaasbra. Och sen såg jag en annan dokumentär på tv för ett tag sedan som också var aaaasbra. Waste Land är namnet på den. Rekomenderas som sagt.

ANGÅENDE DET DÄR MED DOPINGEN

Jag kan inte riktigt hålla mig ifrån det där samtalsämnet om dopingen i friidrotten och i det här fallet främst ang sprinten. Kortdistanslöpningen är något som alltid legat väldigt varmt om hjärtat för mig och innerst inne har jag alltid haft en dröm om att bli sprinter på riktigt - men skadorna har som ni vet satt många käppar i hjulet för mig. Hur som helt. Att det nu kommit fram att några av de största sprintrarna visats vara dopade gör mig så fruktansvärt upprörd, men främst besviken. Detta skapar en mörk skugga över idrotten, och även mycket tvivel på Usain Bolt. Jag har sagt och säger att jag vägrar tro att han är dopad (om det inte skulle bevisas såklart). För mig har han alltid varit en hjälte och kommer fortsätta vara det oavsett vad folk tror eller säger. Men som sagt, supertråkigt att det är och har blivit såhär. Jag hoppas verkligen att dopingkulturen är något som kommer förändras i framtiden, eller ja, helst nu såklart. För fotokällor, klicka på bilderna.

LULEÅ HAMNFESTIVAL - RIX FMVar som sagt och kikade när Rix Fm-turnén hade sitt stopp i Luleå på Luleå Hamnfestival. Artisterna som körde var Anton Ewald, Zara Larsson, Erik Gadd, Robin Stjernberg, Agnes och Danny Saucedo. Det var kul och tummen upp för Danny som stage diveade i slutet. Tråkigt nog var alla mina minneskort slut då (så går det när man int sitter vid datorn under sommarn) och sen stod jag typ mitt under så det hade nog blivit lite sisådär oavsett.

EN SOMMARUPPDATERING


Har kommit till den perioden av sommarn då man gör typ allt annat än att sitta vid datorn. Igår var jag lite grann på Luleå Hamnfestival där jag spanade lite på Rix Fm festivalen. Idag har jag istället varit på Siknäs Hamnfest och ikväll blire lite byapub här i sikis. Sedan har jag hunnit med att vara i Valvträsk i Mormors stuga. Tror inte det finns någon lugnare plats än den byn, men jag älskar att vara där. Det är som bomull för själen, som mamma brukar säga. Bild fyra fotad av Ida.

LITE MIDSOMMAR MED KUSSARNA


Midsommar på Brändön och Kallax.

ANDRA BLOGGISAR

Eftersom jag uppdaterar rätt sällan nu under sommarn kan jag istället göra ett litet utplock av bloggar jag brukar läsa och kika på. Bilderna är snodda från deras bloggar och för att komma dit så klicka på bilderna.

Micah Alberg. Simon Lussetti. Anton Stenander. Emmy Linnea Danielsson. Petter Almgren/Sgtsalt. Clara Henry/claraslife. David Sandell/kaptenboelja. Olof Grind/dmtr. Hanna Persson/HanaPee.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0