TRE FRÅN OSLO INNAN RESTEN AV BILDERNA


Tyckte om Oslo. Det var som så härlig stämning på något sätt och sedan fick jag ju äntligen hälsa på govännerna:'). Det blev en del parkhäng, en utflykt med båt till en udde så jag blev helt lyriskt och ba kände livet i mä, någon liten promenad här och där, ett suuupernajs restaurangbesök för att det bla var suuuupernajs mat, 90-tals partaj, mys i läggan och ja lite allt möjligt. 5 av 5 toasters.

LENA, JOHAN OCH GRETA


Nu är jag hemma igen från både Afrika och Norge, men så fort jag kommit hem drömmer jag mig bort igen. Just nu längtar jag till "sommar-sommaren" då jag i vanlig ordning kommer fara upp till Norrbotten. Här är lite bilder från då jag för några helger sedan var uppe i Siknäs på Greats dop. 

NAIROBI, STHLM, OSLO


Har nu farit ifrån Afrika, är dock kvar där mentalt, brukar alltid ta ett tag för mig att komma hem när jag varit på resa. Hur som helst. När jag väl landat på Arlanda igen for jag in till Stockholm (virrade in rättare sagt, jag hann fara på uptäcksfärd över typ hela stockholm innan jag var framme, haha) för att gå på Ung Bild - utställningen. Vann förövrigt inte, men det kändes så kul att bara bli nominerad. Sedan efter det vandrade jag runt lite i stan innan jag for vidare till Norge där jag är nu och hälsar på mina kära, älskade, fina vänner!
 

MER AV KENYA


Har haft en otroligt givande dag. Har träffat så många människor med så stark energi, nyfikenhet och värme. Vid varje möte får man verkligen någonting tillbaka. Så fantastiska människor det finns runt om i världen.

HEJ HEJ AFRIKA HEJ PÅ DIG AFRIKA


Hallojjsan! Nu är det så att jag råkar vara i Kenya igen, vilket känns bäst! Jag, pappsen och syrran ska planera lite inför en grej till hösten, och sedan ska jag fixa lite mer bildmaterial för ett eget projekt jag håller på driva och som också ska påbörjas på riktigt till hösten. Idag har vi tagit det rätt lugnt, vi hade nyligen ett möte med Yvonne om planering inför de kommande dagarna. Bilderna ovan är både från idag och den senaste Kenyaresan och de är fotade i en frukt- och grönsaksbutik. Att kliva in i denna affär är som att komma till världens paradis. Förra gången skrattade de åt oss för att vi lämnade butiken med två fullproppade påsar med frukt och bär. Så det kändes himla bra att komma tillbaka på många sätt och vis.

BRYGGAN PÅ NYDALA


Igår for jag och Towe till Nydala där vi hade tänkt grilla, men det slutade med att vi hoppade över det och satt på bryggan där vi åt frukt istället. Och sedan blev det kallt så då satte vi oss i bilen och prata tills det blev för kallt även i bilen. En fin och bra vår-nästan-sommarkväll i alla fall.

VÅRSKRIK I SIKNÄS
Ännu en helg har spenderats uppe i Norrbotten. I lördgas for jag även upp till Siknäs vilket var hur mysigt som helst. Kände verkligen att jag hade kunnat stanna ett tag till. Det slog mig även hur ljust det är på kvällarna nu för tiden. Det var inte ens mörkt halv elva. Fy så härligt, definitivt läge för vårskrik! Aaaaaahiiiiiiiiaaaaaaa! <-- Klicka.

UNG BILD 2013 - NOMINERAD


Fick precis reda på att jag blivit en av finalisterna i Ung Bild 2013! Jag är en av de fem nominerade i klassen Journalistiskt foto. Det känns så sjukt stort att bara bli nominerad, särskilt då jag sett de andras bilder som jag tycker är supersnygga. Men jag är i alla fall så himla glad så det ba spritter i hela kroppen! Åh, wiho, jippi, iiiiih!

LIVEKARUSELLEN 2013

Fotade Västerbottens distriktsfinal i Livekarusellen 2013. Tyckte det var superkul att det var så olika genrer på banden i år, sedan var alla så bra också och det skadar ju inte. Här är lite bilder på nästan alla band (+ förra årets vinnare System Annihilated).

FÖR VARENDA UNGE

Satt och såg "Humorgalan för varenda unge igår". Fick mig att tänka mycket på de barnen från slummen jag har träffat i Afrika. Så många barn med så olika historier, bakgrunder och livssituationer. Jag har mött barn som blivit övergivna av sina föräldrar, barn som får slita varje dag för att överleva, barn som ständigt möts av våld och barn som inte lever med några rättigheter alls, men trots deras ofta hårda liv finns det en glädje, kämparglöd och vilja som är så otroligt beundransvärd.
Jag tycker det är superbra att det görs sådana här insamlingsprojekt och insamlingsgalor. En klyshig inställning jag alltid haft är ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och jag tycker det passar så bra i sådana sammanhang. Sedan tycker jag dock att det är viktigt att man gör mer tid åt (inte mins i större mediearrangemang) att faktiskt prata och berätta om vad som skapar dessa orättvisor och den fattigdom som finns runt om i världen. För i det stora hela är det ändå de bakomliggande orsakerna som måste tas tag i. Och för att klara av det tror jag verkligen att en större global rörelse måste växa och utvecklas.

VALBORGIgår var det ju Valborg. Jag var först hos Towisen och vi grillade lite granna, och senare for jag till My. Hade det toppen hela kvällen så jag är mycket nöjd å gla!

Uppdatering: Blev jätteförvånad när jag nyligen såg att det här inlägget var länkat i högerspalten på blogg.se. Superkul! Så hej svejs på er alla som har kikat in idag. Om ni skulle vara intresserade så tänkte jag promotea min hemsida här (hade varit jättekul om ni ville kika in den): www.evelinaronnback.se

Follow on Bloglovin

RSS 2.0