UxU

Köpte precis biljett till UxU-festivalen. Det sved i plånkan kände jag, särskilt för att jag var i stan i fredags då de sålde biljetterna svinbillig (orkade inte kolla upp det hela, vilket jag bittert fått ångra nu några dagar senare). Men men. Känner att jag blev för orolig att biljetterna kommer gå på på typ flera tusen i om jag hade köpt i sommar i stället. Så på det viset fick det bli, hoppas och tror att detta kommer bli awsome kalasome i alla fall!

SÖKER PERSONER ATT FOTA!?

Jag har börjat fota lite för bildbyrån Bildarkivet. Så då tänkte jag att jag kunde slänga ut en liten fråga här på bloggen. Det är så att jag söker personer att fota, så ifall någon ser det här och känner att hen skulle kunna tänka sig hitta på någon liten fotografering med mig så säg gärna till. Vad gäller bildinnehållet anpassar jag mig såklart efter önskemål och sånt, vi kan hitta på någon kul idé tillsammans, som båda tycker är kul helt enkelt. Det kan förresten gärna vara flera personer, så om du som läser detta+någon polare/flickvän/pojkvän/familjemedlem/osv vill fota tillsammans så hade även det funkat kanoners. Så som sagt, om ni nappat på idén kan ni ju skriva på fejjan, sms eller något så kan vi ju snacka ihop oss om något:--).

RIGA I LETTLAND
Efter vi hade varit någon dag i Estland tog vi bussen till Riga i Lettland istället. Personligen tyckte jag mer om Tallinn som stad pga att det var så mysigt där, men jag tyckte Riga var mer intressant. Visst det var också en turistisk storstad, men det gick ändå känna en större kulturskillnad där borta vilket jag tycker om att känna när en är å reser. Annars då, vi vandrade runt, åt mat, åt lite mer mat, gick runt i lite butiker och lite sånt därnt. Dagen därpå tog vi färjan hem. Kul resa med fina. Ville inte fara hem!

UPPERGROUNDFESTIVALEN - VERKETEn massa bilder från Uppergroundfestivalen på Verket som ägde rum där någon gång i slutet på augusti om jag minns rätt.

21 SEPTEMBER

Måste få säga att hjärnan har fått lite pyspunka efter den här fullproppade veckan. Enklare sagt, är sjukt trött. Har haft så himla mycket att göra senaste månaderna och nu är det som att allt bara sa poff och så är jag i det läget där läget där jag måste börja ragga nya uppdrag igen. Livet som frilansare helt enkelt. Har haft en kanonvecka med Kenyanerna här i Umeå och Inspiration Afrika-arrangemanget blev braaaao. Har sån väldig Afrikalängtan efter det här bara. Såg dock att det hänt ett attentat i en galleria i Nairobi, Kenya idag. Hemskt. Verkar vara första nyheten i typ alla nyhetstidningar. Kära Kenya.

INSPIRATION AFRIKA - PÅ TORSDAG PÅ MIDGÅRD


Såhär ligger det till: I våras någon gång kom jag, pappa och moa på en liten idé. Vi tänkte att det skulle varit häftigt att göra en Afrikagrej på Midgård med lite olika inslag vi tänkt ut. Och nu några månader senare råkar vi efter mycket pusslande ha verkställt idén och detta kommer nu äga rum på riktigt. Nu på torsdag på Midgård i Valhalla. Pass ett klockan 13.15-14.15 och pass två klockan 14.45-15.45. Ba så ni vet lixom:--).

Det kommer vara ett arrangemang med dans från Jamo Jamo Arts, musik med moisen och de andra musikarna jag berättade om för någon dag sedan, lite kortare snack av bla lite kenyaner och även jag som kommer prata lite om mitt företag och mina projekt + ha mina afrikabilder lite som botten för det hela. Sist men inte minst kommer även Eli som vår familj träffade och lärde känna 2012, att prata om sin livshistoria. Han levde bland annat ett riktigt ruffigt liv som gatupojke i Kenya men som senare tog sig upp ur diket och är nu t ex en av Kenyas mest välkända musiker.

SKVALLERBÄR SOM FARFAR SA


INVIGNING VÄSTERBOTTENS HÅLLBARHETSVECKA

Det blir kanske lite mycket Afrika nu igen, men det är som det livet kretsar kring den här veckan. Imorgon är det invigning för Västerbottens Hållbarhetsvecka (SEE) och där kommer bla jag finnas på plats. Moa plus hennes mycket duktiga musikarpolare kommer spela och till det komma ett bildspel med mina Kenya/Tanzaniabilder rulla i bakgrunden. (Jag har även en liten utställning i samband med det här, inte afrikabilder dock). Sedan kommer även vår kenyanske vän och storebrorsa:--) sjunga tillsammans med moisen och gänget. Har haft en himlarns bra afrikahelg där jag hunnit vara med på musikrep, Eli och Linda bodde här och nyligen hade vi en laga mat grej med hela kenyagruppen. Är lite smålyrisk faktiskt. Men hur som helst. Jag vet inte om jag kan lova att det finns plats, men om någon har vägarna förbi Folkets Hus imorgon vid tretiden så kan ni ju alltid kika förbi. Själv är jag så himla superjättemegataggad. Detta kommer bli askul tycker jag! Och ps. på torsdag håller vi som sagt i en annan grej på Midgård, men det här inlägget blir så långt om jag ska skriva om det också. Så tar det nästa gång.

KENYA HOS OSS

Jag är väldigt glad och taggad för i veckan har vi kenyanskt besök. Jag tror jag skrivit om just det projektet långt bak någonstans, för det var det som egentligen fick mig att börja med mitt pa:100 och på så vis mitt eget projekt+kenyaresorna. Hur som helst. I veckan kommer jag jobba med att fota deras vistelse i Sverige och sedan på torsdag kommer vi även göra en grej som jag tänker skriva lite mer om i ett annat inlägg. Så det här känns som sagt superkul, och jag är så glad att de är här!

HÖSTIGT FOTOIGT HÄR OM DAGEN

Fotade fina Josefin här om dagen och lite såhär såg det ut.

FRED OCH KÄRLEK

Blev varm i hjärtat av att det var så många människor på stan idag. Tycker det är så bra att så många bryr sig och jag hoppas och tror att det kommer fortsätta så. För tystnad och att inte ta tag i det hela tycker inte jag är något alternativ (förutsatt att INGEN använder sig av våld, oavsett från vilken sida). Fred och kärlek åt all världens folk.

+


NIKON D600 + SIGMA 70MM F/2.8

Jag gjorde nyligen ett inlägg om kamerautrustning, men just nu har jag två till vänner att lägga till i samlingen. En Nikon D600 och ett Sigma AF 70mm f/2.8 EX DG Macro. Är jätteglad och är fortfarande helt ivrig varje gång jag ska använda dessa två kompisar. Jag säger som Amanda, varför har jag inte gått över till fullformat tildigare? Dock kommer jag behålla min D300s som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och fortfarande är en bra kamera + att jag har objektiv som bara passar till den. Men om någon skulle vilja köpa min första (♥) systemkamera - Nikon D40 för ett par tusenlappar så hör av er. Nu är den till salu.

NÅGRA MÅNADER HÄR OCH DÄR

Glömde bort att det inte är augusti längre, men det kan inte hjälpas. Får ta och byta månad i kalendern sedan istället. Just nu i september har jag lite fult upp. Det är kul, men får småstressa lite också. Igår fick jag även reda på att Håkan kommer till Umeå i december. Och imorgon släpps biljetterna. Wiiie. Någon där ute i cyberspace som tänker gå?

EN LITEN LÖRDAG PÅ TC

Och en himlarns bra lördag blev det också! Idag har också varit en bra dag, en sån där myshöstdag sådär den första septemeber. Lite kortspelande och avskedshäng, en cykeltur i superdundermegaspöregnet och nu resten av kvällen ska jag ba vandra runt i för stora tofflor, kurera halsen med te och slå på någon liten rulle. Ja, typ lite så ser det ut. Brao brao.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0