HOBBITON


Jag, syrran och pappa har nu under några dagar matat igenom hela Sagan om ringen-trilogin samt The Hobbit-filmerna. Tänkte att det därför kunde passa med några bilder från Nya Zeeland, på platsen kanske mest känt som Fylke eller The Shire (nu mer benämt Hobbiton). Som jag tidigare nämt är verkligen Nya Zeeland paradiset för alla Sagan om ringen-lovers<333 (inkluderar mig själv i denna kategori) och att då besöka Hobbiton var inget undantag. Oj vad mitt lilla fantasyhjärta ville pumpa lite extra. Jag visste att sagor finns!

DÅ DET VAR SÅ VARMT I VATTNETLite bilder från två av högsommarens många fina dagar.

HÄNDELSERIKT I STOCKHOLM

 
Det blev ett rätt spontant besök i huvudstaden några dagar. Varit på möte på Dagens Nyheter. Kikat på bilder av bland annat en av mina favoritfotografer Sebastiao Salgado på Fotografiska. Uppfyllt en av min och syrrans många bucketlistdrömmar - se bio på Hötorget. Blivit smått lyrisk över Stockholms utbredda utbud av eko-, veg- och hälsomatställen. Hängt med lite fina vänner. Och för att inte glömma, spatserat och virrat runt bland kullerstensgator och tunnelbanor, sånt som lixom ingår i en sådan liten resa. Hur som, en mycket händelserik, intressant och mysig vistelse.

KNASHALLON OCH PROTEINMASKAR


Här om dagen for jag, Henrik och Sara ut till Elins stuga där vi hade en sån där myslördag perfekt en liten kväll i början på augusti. Vi badade i både solnedgång och under nattsvart himmel, plockade en massa bär som vi gjorde smulpaj av och spelade rita gissa där en fick imponeras av varandras tolkningar av allt från barbie till baltazar. Bra kväll i goda vänners lag!

NÄR DET REGNAR

 
Igår gick jag och Moa hem från stan när det började spöregna. Det blev ett sådant där moment där vi egentligen mest njöt av vädrets makter. Där vi kände oss som två barn som hoppar i vattenpölar eller helt enkelt där vi båda kände att regnet gav lite extra liv i situationen.

På tal om regn. Jag har ett minne jag så väl kommer ihåg. Det var en av alla gånger jag cyklade hem från skolan, en av de gånger då regnet riktigt öste ner. I den stunden muttrade jag lite extra över det som då hade med vädret att göra, men så kom en liten flicka plus, minus sju år cyklande. Sjungande. Detta är något som på något sätt alltid hängt kvar i mig. Att se den lilla flickans lättsamhet till en sådan sak som en själv kanske grottar sig ner i lite för mycket. Det blev något som fick mig att stanna upp för en sekund och ta situationen lite mer för vad den var. Så nu mer minns jag det som ett himla bra ögonblick istället och det händer ofta att jag tänker tillbaka på det, inte minst när det regnar.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0