ETT COLOMBIA DU INTE VILL MISSA


Det börjar bli snart ett år sedan jag tillsammans med min familj var i Colombia. Tänkte jag skulle lägga in några bilder därifrån.
 
 
Vi landade nämligen i Colombia på själva nyårsafton för att fira denna dag på ett ställe lite utanför Medellin som heter Rio Negro. Kvällen firade vi tillsammans med släkt och vänner till fina Patricia, mammas och nu mer även vår goda vän. Under tiden i Colombia bodde vi även hos dessa personer. Här har vi en bild på mig och Gabriel.
 

 
En dag for vi till ett ställe som kallas El Peñol, vilket är typ en stor sten/berg med en trappa, med närmare bestämt runt 700 trappsteg för att komma till toppen.
 

Utsikt och ett stopp på vägen dit. Kan vara så att jag aldrig befunnit mig i en vackrare miljö än detta. Allt var så grönt och små vägar slingrade sig mellan de höga bergen och stora fälten. Colombia är även känt som bergens land.

 
Ena bilden ovan är ett foto på den gata vi bodde på i själva Medellin. Denna vy är också en av de vackraste jag någonsin sett (tycker tyvärr inte att bilden alls gör verkligheten rättvisa). Husen ligger belagt uppe på bergen och blickar en ut över staden ser det ut som en enda stor stjärnhimmel. Till råga på allt var det ju dessutom jultider vilket innebar ännu mer lampor var man än gick. 

 
En oförglömmlig upplevelse: att för första gången åka motorcykel och att då göra det på Medellins kulliga gator. Med vinden i ryggen satt jag och bara skrek av lycka. 
 

Egentligen är Colombia ett land som har otroligt mycket fördomar emot sig som gör att många inte tror det går att resa dit. Landet har en enormt brutal historia, men det ser annorlunda ut idag trots allt. Många kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter utan våld. Sen kanske en inte ska sticka under stolen med att det fortfarande inte är ett ställe att leka med. Det är fortfarande ett av de länder med flest mord i hela världen, mycket krimminalitet, droger, klyftor osv. Fick höra att Colombia exempelvis står för 60 % av världens kokainproduktion, vilket också är en av de grundläggande problemen i landet.
 
 
Besökte en kyrka och träffade världens mysigaste lilla nunna.
 

Härliga Sebastian!
 

Gatan vi bodde på, fast här under dagtid
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh vad fina bilder! Det ser ut som en spännande resa!

2014-12-10 @ 15:57:19
URL: http://dreamsof.se/
Postat av: Molly Rodin

Jag ryser när jag ser dessa bilder.

2014-12-10 @ 16:25:27
URL: http://mollyrodin.blogg.se/
Postat av: Elin

så fint evelina!!

2014-12-10 @ 16:40:25
Postat av: Oslofru

Så otroligt färgstarka och vackra bilder :)

2014-12-10 @ 21:09:12
URL: http://www.oslofru.com
Postat av: malin

jätte fina bilder!

2014-12-11 @ 17:51:43
URL: http://malinjonsson.devote.se
Postat av: Lina - my art & my life

Guuuu vilka härliga bilder! Colombia verkar vara ett vackert land!

2014-12-12 @ 14:31:09
URL: http://shiiwie.blogg.se
Postat av: Louise

Fantastiska bilder!

Svar: Tack så supermycket Louise!!
Evelina Rönnbäck

2014-12-12 @ 20:25:47
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: Emelaia's Travel Blog

Hej! Jaa men du tar ju grymma bilder och massor reserelaterat så du är en stor inspiration! Fina bilder från Colombia, Medellin var ju verkligen helt unikt! Synd att Colombia är så känt för att vara farligt hemma i Sverige, ingen tyckte att vi skulle åka dit men det är bästa landet som vi besökte i Sydamerika. Så otroligt trevligt folk, så hjälpsamma och mån om en. Kul att du också har fått se Colombia :)

2014-12-20 @ 04:32:39
URL: http://emelaia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0