BYRON BAY

 
Har nu lämnat bästa Byron. Hade det inte varit så att biljetten till Nya Zeeland redan var bokad hade jag gärna stannat ett tag till. Alltså så skönt ställe! Atmosfären, människorna, miljön, allt! I förrgår surfade jag för första gången. Åh säger jag bara åh.
 
Just nu sitter jag dock på flygplatsen i Brisbane och lyfter snart till Nya Zeeland. Ska bli spännande och med en massa nya spännande äventyr i gärningarna. Har varit lite dålig på fota hittils och har inte laddat in så många bilder på datorn, men ska försöka bli duktigare.

AUSTRALIEN

Wiiiiie, har det så bra här borta! Har sedan jag lämnade Umeå rest runt i Australien. Först var vi i Melborne hos världens bästa Freyja och nu lite senare befinner vi oss i Byron Bay. Far ifrån Byron på onsdag, men hade gärna stannat här längre. Jag tänker mig 13-åriga Evelina som alltid såg Blue Water High på sommarlovsmorgonarna och önskade hon var i Australien. Och nu är den snart 21-åriga Evelina här och det är lika bra som hon drömde om, om inte bättre. Det är precis som att se på film, lite smått overkligt att det finns sådana här ställen. Allt och alla är ba så sjukt sköna. Så det känns bra här. Hoppas alla ni där hemma också har det bra, och kramis på er.

EMBERA VILLAGE

När vi var i Panama besökte vi en Indianby, eller Embera village som man kallar det där. Det var verkligt häftigt och jag är så imponerad av deras livsstil. Dock kunde jag inte komma ifrån en annan känsla i magen som det visade sig att hela vår familj hade haft under besöket. Själva den här grejen gjorde man med en guide och det får alltså komma turister och hälsa på i deras lilla by. För mig kändes det här lite fel då det nästan blev så att "folk" kan komma dit för att typ titta på de här människorna som om de var föremål. Och det här klarar jag inte av. 
 
Visst jag kanske inte ska uttala mig om detta då detta trots allt är en del av deras sätt att försörja sig på och ändå något de valt själva. Men det blir ändå en rätt komplex situation. Rent fotografiskt har jag även lite blandade känslor gällande att lägga ut dessa bilder. När jag fotograferar ser jag till att göra det på ett ömsesidigt sätt och som jag sagt tidigare - att försöka skapa en kontakt eller relation till de jag fotar även om det handlar om en kort tid. Jag hoppas jag kunde förmedla annat än att bara vara en betraktare som utnyttjar deras kultur.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0