BALI


Kan tyckas att det blir lite tjatigt när jag ba säger att allt är så fantastiskt och bra, men så känns det verkligen just nu. Har hamnat på Bali nu och från och med att landa med planet kändes allt bara så himla rätt. Jag gillar ju lite extra att få uppleva kulturer som skiljer sig ännu lite mer ifrån hemma. Det är som sagt sådant jag tycker är bland det bästa och helt underbart med att resa. Sedan är människorna här så otroligt fina. Väldigt vänliga, hjälpsamma och alltid med ett leende på läpparna. Så Indonesien gillas starkt, och gjordes det vid första anblick. Hoppas ni allihopa har det fint å kram på er!

MOUNT TONGARIOHär kommer en himla massa bilder från då vi vandrade i ett bergsområde som kallas Mount Tongario. Det är här som Mount Doom ligger (ni kanske känner igen det mer som Mordor!!!). Kan vara något av de häftigaste ställena jag varit på. Eller kan och kan, det är något av de häftigaste ställena jag varit på. Just Mount Doom är högre än Kebnekaise och känslan av att stå uppe på toppen av det berget och kolla ut över vulkanen och dess klippor där Frodo kastade ringen var magisk! Jag var så lyrisk det ba gick att bli!
 
Hela vandringen allt som allt tog nio timmar och då handlade det om att både gå på fina vandringsleder som att på riktigt klättra på alla fyra uppför steninga bergsväggar. Sällan har mänskligheten skådat ett par stelare vader i efterhand (hehe). Men det var definitivt värt allt och jag rekomenderar alla som far till Nya Zeeland att göra detta. Helt underbart och vi konstaterade att det här aldrig kommer gå att återberätta eller återskapa i bilder.

NYA ZEELAND


I ungefär tio dagar har vi befunnit oss i Nya Zeeland och vi kommer vara typ lika länge till. Landet är verkligen superdupermega vackert och bergen tar andan ifrån en ibland. För några dagar sedan var jag, Amanda och Krille på vandring bland annat upp till Mount Doom (Sagan om Ringen-berget). Allt som allt tog 9 h och det var nog det bästa jag gjort hittils i NZ. Ska visa en massa bilder därifrån sedan. Vi har även hoppat fallskärm, besökt Hobbiton, gått på fina skogspromenader och annat kul. Jag mår.

Sedan tänker jag dock vara ärlig om en grej jag inte känner mig helt såld på än och det är själva bussgrejen vi far runt med. Vi bokade innan resan som ett busspass med ett företag som heter KIWI Experience (inget illa mot det, ett bra bussbolag), men jag hade förväntat mig att det hela skulle vara lite mer fritt. Jag vet inte om det finns så många alternativ vad gäller att ta sig runt här borta om en inte har bil och på så sätt är det bra för vi fick det till bra pris och får se saker vi annars kanske inte hittat. Men som sagt, jag saknar lite mer flexibilitet och den där stora friheten en annars kan ha, men det är ju jag det. Har kanske inte rätt att klaga då jag trots allt är på andra sidan jordklotet och får göra en av de saker jag älskar mest av allt. Resa. Känner ändå att lill-livet har många nypa-sig-i-armen-moments just nu.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0