BLÅSIGA, FROSTIGA, SNÖIGA DAGAR I SJÖBODEN


För ett år sedan ganska precis skaffade vi en stuga. Närmare bestämt en liten sjöbod på 27 kvadratmeter. Där spenderades denna helg.

 
Vi hann med både det ena och det andra vädret. Lördagsmorgonen var en sån där morgon där frosten gnistrade till soluppgången medan söndagen kläddes av snöfyllda träd och fluffig "sparka-i-snö-mark". Tog en prommis i skogen och det kändes som att vara med i Narnia. Kameran fick dock stanna inne hela denna dag.
 

Spelade musikmemory med mamma. 

 
Vi har en lite loftliknande övervåning. Där kan en ligga i sängen, läsa Harry Potter och samtidigt se regnet droppa utanför fönstret. (Ja, lite sånt väder hanns också med).
 
 

Jag är en sån som tycker om att hitta på saker hela hela hela tiden. Men. Jag älskar lika mycket sådana här dagar då en mest såsar runt och egentligen inte gör något särskilt. Kanske ritar lite, kanske tar ett par prommenader, ser nån film, gå runt å småäter för att en inte har så mycket annat att göra, ja typ lite sånt ni vet.
 

Sen är det ju alltid kul med lite extra kvalitetstid med familjen och släkten som vi också träffar när vi far norrut. Ska upp även denna helg för att fira min lilla söta rara knasiga mormor som fyller 80 år på fredag.

ALDRIG FÖR TIDIGT MED JULI vår familj älskar vi julen och igår kände vi att det var dags med årets första julbord.Moa stod för dekorationen á al Ernst Kirchsteiger-style, som vi tycker så mycket om ju!Reaktion på pappsen när han klev in i  det färdigdukade köket:--)
 


Julmusik, såklart obligatoriskt. Vi spelade allt från repiga skivor med Bing Krosby och Dean Martin till Tommy Körberg i pappas gamla goa stereo från 1988. Mycket historia i både skivor och spelare.Helst hade jag viljat räkna upp allt som var på bordet med Astrid Lindgrens berättarröst som hon gör i Emil i Lönneberga, ni kanske minns "Ett fat med potatis, ett fat med röbetssallad osv". Men det kanske räcker med att säga att det blev ett rätt klassiskt julbord fast med lite extra vegalternativ.
 

Imorse vaknade jag upp och var fortfarande mätt (har en tendens att inte kunna hantera buffeér, haha). Men vad gör det om hundra år? En kväll som kändes bra ända in i benmärgen. Säger det igen, åh vad jag älskar denna årstid och min lite småtokiga familj.

DETALJER FRÅN MITT RUMMitt lilla bonsaiträd som jag haft sedan jag gick i åttan tror jag. Runt sju år åtminstone. Hjärtat på fönstret bakom trädet har också hängt med länge. Så länge att det inte går att ta bort, både fysiskt och mentalt. Kanske gick i lågstadiet när jag målade dit det med fönsterfärg. Har haft en nalle puh där också en gång i tiden.På dörren till min garderob hänger min absoluta favorittröja som jag har på mig i princip varje kväll här hemma. Allt annat småplock vid sidan är minnen och annat som betyder.

 
Över huvudkudden har jag en rätt ny drömfångare då jag i nästan hela mitt liv drömt så mycket mardrömmar.


Sängen har alltid stått i en egen liten hörna. Där har jag min karta där jag sätter upp röda små nålar för varje nytt land. I mitt rum bor även apan Ludde.

 
Någonstans i rummet kan en även hitta nån ritbok här å där. De öppnar sällan någon annan än mig dock.

TIO FRÅN INDIENNi som läste min blogg under resan kanske vet att min kamera blev påkörd i Vietnam vilket resulterade i att jag inte kunde fota något i de fyra länder till vi besökte efter det. Det sög bajs rent ut sagt, men jag skaffade mig åtminstone ett par extra engångkameror. Alla dessa bilder är från Indien och en utav engångisarna.En liten händelse. Vi bokade en chaufför som skulle köra oss runt lite här och var i Dehli. Det vi sa var att vi ville se Indien, och då menar jag på riktigt se. Det som hände var dock att chauffören körde oss till flashiga områden med typ smyckes- juvelar- och sidenbutiker. Lite halvt motvilligt gick vi in i någon av butikerna där personalen undrade ifall vi var intresserade av antingen diamanthalsbanden eller guldklockorna (värda typ sådär hundranittioelvatusen). Ja men tja på den asså säg jag ba...
 
Visst, också en del av Indiens verklighet, men det var inte riktigt vad vi tänkt oss. Så vi försökte så gott vi kunde förklara var vi ville och tillslut efter mycket om och men lyckades vi ta oss till den plats som kallas Old Dehli. Och där mina vänner, där hade vi Indien.

 
Vi var bara i Indien några dagar, men oj vad jag skulle vilja tillbaka dit! Vi lyckades nog få oss en helt ok stor överblick av det hela, men det känns verkligen som att vi bara hann skrapa lite på ytan av detta intressanta land. Hur som en himla massa rörelse, fart och fläkt. Och inte minst nya intryck som gav nya influenser. Coola Indien!

LONDON MED STORA BOKSTÄVERI tisdags for jag, mamma och syrran till London lite sådär småspontant typ. Åh vad jag älskar resa.


Prommis genom Hyde Park.
 


Käkade lunch på Pret a manger. De hade världens goaste falafelwrap<3, köpte en vaniljmacaron, sen hann vi slinka in på  Raw Press där de andra köpte juice och kaffe. Själv åt jag bara upp caféets fudge-smakprov.


Här vilade vi fossingarna lite i Green Park. Vi var glada! Sen hittade Moa en liten peng. Har ju hört sånt ska betyda tur.Gått runt och fascinerats av Londons filmiska arkitektur. Gah så fint! Sen åt vi middag i en liten gränd som heter Kingly Court. Stort plus för Londons utbud av eko- och veg-alternativ!

 
Den mycket stora dagen, den andra oktober fyllde min kära sis år! Bästa bästa du! Vi sjöng lite sen åt hon av sina macarons hon köpt dagen innan. Bildredigering, moiz.
 

Dagen till ära gick vi och köpte frulle på en restaurang i Notting Hill. Höll på smälla av så god den där müslin som jag köpte var.


Efter det tog vi tåget till KINGS CROSS!!!! För att få se Platform 9 3/4. Harry Potter-hjärtarna slog allt några extra slag.


Vi hann även med att gå på musikal, närmare bestämt Billy Elliot. Så himla himla fin och bra så jag ba ville ge en stor kram åt livet.
 
 
Resan avslutades med en natt på flygplatsen där vi sov på ett café som hette Nerd :--D. Vi passade på att handla upp de sista mynten vi hade. För min egen del blev det två koppar varm choklad, en peppis och en cookie.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0