ADJÖKEN SA FRÖKEN

 
Bilder från New York.

Snabbt inlägg, för vet ni, om cirkus tjugo minuter sätter jag mig i en bil för att ta mig till flygplatsen. För jag, mamma och syrran ska nämligen till, London!!! Kommer hem på fredag, ska bli så himla himla kul att få andas lite resa! Åh!

BOYHOOD

 
Jag och syrran är sådana som ni ofta kan hitta i någon utav biosalongerna på sf. Lite för filmtokiga och lite för bionördiga. Igår bestämde dock hela familjen att vi skulle gå och se Boyhood. En film jag och Mois taggat sen vi hörde talas om den och nu är den äntligen här. Det går ju att googla på den om ni vill höra mer om handling och så, men kort sagt är det en spelfilm som är inspelad under tolv års tid och en får där igenom följa karaktärernas historia för att se dem växa och utvecklas. Med ett ord, en film om tid.
 
Både jag och Moa har längtat efter ett sådant här koncept och jag tror hela familjen gick där ifrån lika fascinerade av denna film. En otroligt intressant film rakt igenom skulle jag säga, trots att den nästan var tre timmar lång. Visst, mamma slumrade till en stund efter de första två timmarna, men det gör hon ju ändå alltid. Men hur som, helt otrolig film och jag gick där ifrån upprymd med en himla wow-känsla i kroppen. Detta är filmkonst på sitt eget vis och jag kan inte annat än att rekommendera den supermycket.

HÖSTDAGAR

 
Förra fredagen åkte jag upp till mina kära släktingar för att spendera några dagar där med fokus på mysläge! Med andra ord, en helg som satt som schmäcken!

LÅT EJ DEN POLITISKA RÖRELSEN TYSTAS NU 
Som jag skrev igår på facebook:
 
"Känner mig hyfsat ordlös efter detta valresultat. Ofattbart vad som händer ute i Sverige och världen. Ser detta som en långvarig process och vill uppmana folk att inte sluta kämpa (eller till andra BÖRJA kämpa). Jag kommer aldrig sluta tro på en bättre värld hur klyschigt det än låter. Det är bara att inse att alla måste dra sitt står till stacken och engagera sig. Alla kan göra något - stora som små saker.

Jag önskar att fler människor en dag kan öppna sina ögon och hjärtan. Och inte minst tänka till några extra gånger inför de prioriteringar, värderingar vägar vi väljer att ta. Se förändringarnas vindar växa, stå upp för människors lika rätt och sätt press på de som inte förstått det, men gör det med respekt och utan våld.

Glöm inte denna dag och glöm inte imorgon. Höj rösten lite till, gör den till ett vi och visa att kärleken är större än rasismen och främlingsfientligheten".

 

FATTA!


Speaking of. Idag fick jag ett litet trevligt sms av min vän Cornelia från Kii att de äntligen fått in fattahalsbanden igen. Så nu befinner sig denna lilla ask och detta lilla smycke i min ägo, yeeey! Vill ni förövrigt läsa om själva fattakampanjen kan ni göra det här.

VISST RÖSTAR VI?


Endast fyra små dagar kvar till valdag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att så många som möjligt går till vallokalerna på söndag. Jag hoppas även från hela mitt hjärta att SD får minskat stöd (ja, helst åker ut såklart). Och jag hoppas också av hela mitt hjärta att Fi! kommer in i riksdagen. Jag hoppas att detta val kommer kunna leda till större öppenhet och att frågor som idag inte riktigt är tillräckligt på tapeten tas mer på allvar. Jag hoppas, jag vill, jag håller tummarna för att förändringar kommer ske, att folk vågar se och att människor inser att vi bara har en planet som vi måste vara rädd om.

För mig är det inte bara ett val som handlar om det lilla land vi bor i, utan jag sätter det hellre i ett större och mer globalt perspektiv. Vi är ett vi och en del av hela världen. Jag ser det inte heller som ett val på bara fyra år, utan jag tycker det är viktigt att se det ur ett mer långsiktigt perspektiv. Det handlar om människors lika värde, om en värld som inte blir bättre av girighet och våld. Och dessutom, hur har vi egentligen tänkt om vi inte ens kommer ha ett jordklot kvar i framtiden? Hur har vi tänkt?

EN UDDA FÅGEL


Nu är det inte så hemlis längre. Finaste bästaste Moiz vad jag tyck om dig! LÄNK!!!!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0