HUR EN FÖDELSEDAG KAN FIRAS


Fortfarande är jag lite av det där förväntansfulla barnet när jag vaknar på morgonen den 28e april, fundersam på om jag ska låssas sova eller vara vaken när jag hör en sjungandes familj öppna dörren till mitt rum. I år blev i alla fall vaken. 

 
När de dragit igenom någon extra vers i ja må hon leva (obs pappa var den som spann vidare) berättade syrran för mig att min första present fanns på nedervåningen. Så vi gick ner och jag möttes av denna skylt nere i vardagsrummet/hallen.
 

Alltså picknickfrukost!!! Bästa bästa bästa Moa som stigit upp lite extra tidigt för att fixa detta!
 


Och så hade de fixat prinsesstårta som jag alltid ÄLSKAT

 
Kvällen innan spanade jag lite i kylskåpet ifall det fanns nån tårta där, men kunde inte hitta nån kartong som såg ut som något en tårta skulle kunna finnas i. Så en hemlig liten tår bildades i sockertrollshjärtat. Men tydligen hade mamma sprungit runt över hela stan för att i år göra en liten minivariant speciellt för i år. SÅ fin och jag smälte lite grann när jag fick se detta lilla underverk!
 

Förevigar mig och tåran. I miss you already little cake. Ps.åldersnojjig som jag redan är kände jag att jag var tvungen kompensera de hela med 100 % disneypyjamas.
 

Tycker ju det är lite jobbigt det där med att ta emot saker, ni vet kanske det där med att känna sig krävande + tanken av få en massa materiella ting när en vet att det finns andra som inte har något känns ju ba inte rätt. Men hur som öppnades lite presenter ändå och liiite kul är det ju ändå.
 
 
Senare stack jag iväg peppad och med energi på en morgonträning och körde ett axelpass på gymmet.
 

Efter det hann jag slänga i mig en havregrynsgröt och ett par mackor till lunch innan for iväg några timmar på lite fotojobb för tidningen. Brukar ju sällan lägga ut bilder på blogggen från mina redaktionella uppdrag, särskilt innan det publicerats. Men här är två, blev bjuden på fika dagen till ära.
 

Senare rullade jag in till stan för att träffa upp Towe, Moa och Anette. Vi satte oss i eftermiddagssolen vid älven. Att detta ens går att göra nu, våren!
 

Efter det mötte jag upp familjen igen för att äta middag på Socialize
 

Moiz, mami och papi
 
 
Jag tog tzayburgaren, så god så nöjd! (Foto: Moa)
 

Mötte sedan upp Amanda, tog en liten prommis och catchade upp sådär som vi brukar göra
 

Titta vad fin!
 

Sedan var det slut med bilder för den dagen, men jag tog mig hem igen och avslutade kvällen på bästa sätt med film och somnade i soffan. Hade en sån himla himla bra dag och var lycklig som en sol hela dagen, haha. Fick lite kul nyheter, hängde med bra människor och blev helt varm inombords av alla fina ord jag fick, det var vår, åt gött och allt ba var på plats. Med andra ord, det var inte så farligt att bli 22 trots allt. Så tack allt och alla!

TÄNKER PÅ NINIWA


Tänker ju ofta på människorna i lägret. Och Niniwa minns jag så himla tydligt, så här är den bilden igen plus en annan bild av henne jag ritade när jag var där för att ge henne.

NIO PÅ KVÄLLEN OCH FORTFARANDE LJUST


En kväll då jag cyklade hem och var tvungen stanna på bron för att föreviga ett: att det fortfarande var ljust ute fast klockan var efter nio, åååh underbara vår vad jag är kär i dig<33 två: för att jag så många gånger cyklat över denna bro men aldrig orkat stanna för att fota, trots att jag förundrats av färgerna från alla möjliga fina solupp- och nedgångar. 

FOTOGRAFERNAS NEW YORK


 
Foton av Boogie, Martha Cooper, Jill Freedman, Jamel ShabazzBruce Davidson
 
Igårkväll såg jag en dokumentär på kunskapskanalen om street photography i New York och denna skulle jag vilja rekommendera till er som ba vill ha ett hav fyllt av helt otroliga dokumentär- och gatufotobilder. Så kolla upp Fotografernas New York eller Everybody Street som den ursprungligen heter. Personligen ställer jag mig inte bakom alla av fotografernas sätt att jobba, men sjukt inspirerande, intressant och som sagt, bildmässigt - alltså wow!!

MÖTE MED FRILANSARE


 
I nästan 2,5 år har jag drivit mitt egna fotoföretag och jobbat som frilansfotograf. Detta har givit mig otroligt mycket och är något jag fortfarande brinner för och ser mig själv göra länge, länge. Har svårt att efter dessa år kunna se mig göra något annat (även om jag tror det ständigt kommer ta nya former och uttryck, samt leda in i nya riktningar). Självklart finns det dock flera sidor av bladet och det har sina svårigheter som ständigt pustar en i nacken. Men trots allt lyckas det i slutändan alltid vägas upp av allt det andra.
 
Jag tror det här med att våga ta hjälp av andra, att låta sig inspireras samtidigt som en kan ge och dela med sig av sig själv och sina egna erfarenheter. Därför har jag en fråga jag tänkte ställa. Finns det någon där ute som kanske själv jobbar somfotograf, frilansare av något slag (behöver inte vara inom media) eller som kanske funderar på att själv en dag starta eget som skulle ha lust att utbyta lite tankar gällande just detta? Kanske samlas ihop ett gäng för att snacka eller helt enkelt bara ta en fika med mig? Hade jättegärna viljat höra om det här från andras perspektiv, vad ni gör och hur ni ser på er framtid. Sedan självklart dela med mig av det jag fått med mig genom åren.
 
I så fall får du mer än gärna höra av dig till mig. Släng iväg en kommentar här, skicka ett mail (evelinaronnback@live.se), skriv på facebook, fånga mig på stan eller vad som helst. Ni vet var ni har mig. Som sagt, hade varit grymt kul!

REDIGERING TRE VERSIONER

Kenya, Korogocho Slum

Jag satt och pysslade lite med photoshop och gjorde en och samma bild i tre olika varianter. Det är ju inte direkt så ofta jag visar sådant på bloggen, men tänkte jag kunde dela med mig av den bilden här. Ni får gärna skriva om ni har någon favorit!

PÅSKHELGEN


Under påsk åkte familjen som sagt upp till sjöboden i Kängsön.
 

Hade både min kära mormor och min kära farmor på besök. Mormor hade gjort janssons frestelse dagen till ära<3
 

En dag kom även kussarna på besök, jag följde med dem ut på isen när de pimplade.
 
 
En kväll då jag och Moiz drog in till stan för att käka middag, vårrullar med sötpotatis, bönor och svamp blev det för min egen del.
 

Blev aningen avis när jag på instagram såg så många bilder av fjäll och skidåkning, men kusinerna på Kallax lyckades bedöva den smärtan lite grann tack och lov! 

EN LITEN BUSTER


Spenderade min påskhelg i stugan (sjöboden) i Kängsön tillsammans med familj och släkt, såklart inklusive denna lille kusin på bilderna ovan.

TACOLÖRDAG HOS AMIGOS


En liten tur på stan med Krille och Sara för att köpa lite trälim, hämta upp ett bortglömt paraply, köpa fågelfrön och handla inför en tacomiddag.
 

*Hemma på vår gata i stan*
 

Ett stycke mysis:--)
 

En duktig Hanna som precis gjort högskoleprovet
 

Tjabba tjena hallå 


Och så blev det ju dags för den där tacosen!
 

En fin Matilda


Superdupermegateamwork
 

Och det var den lördagen, en bra sådan dessutom

Follow on Bloglovin

RSS 2.0