VAD VILL NI VETA - FLYKTINGLÄGER


 
Det är två veckor sedan jag kom tillbaka från Kenya och äntligen har jag börjat ta mig tid att jobba med bilderna från flyktinglägret. Jag har dock en fråga till er! Det skulle betyda otroligt mycket om ni ville berätta lite för mig om det är något särskilt ni skulle vilja se eller veta från min tid i lägret. Det kan vara precis vad som helst, allt ifrån fakta, upplevelser, historier, personporträtt, känslor osv. Så har ni något på hjärtat, släng gärna iväg en kommentar här på bloggen eller om ni har lust, svara på en enkät med fyra snabba frågor jag gjort som ni kan hitta här.

TRE VECKOR I KENYA

Tre veckor i Kenya har nu gått och jag är tillbaka i lilla Umeå igen. Det blev visst ingen uppdatering på bloggen här under tiden, hade inte så stor tillgång till internet, hade för lite tid men framförallt det kändes inte värdigt situationen att bara slänga ihop något hafsigt. Innan jag går in mer ingående på hur det var i flyktinglägret tänkte jag dock ge en liten översikt över hur min resa varit uppdelad.

 
Ungefär en vecka spenderade jag i flyktinglägret Kakuma Refugee Camp. Jag har fått träffa helt otroliga människor och varendra liten pusselbit av allt har varit så lärorikt.Jag har nog inte kommit på en tillräkligt bra sammanfattning för det här än, men en sak jag skulle vilja trycka på lite extra är vikten av att lyssna. De här människorna har nämligen inga som vill lyssna på dem - varken här eller där. Som många av de personer jag träffade sa "vi är också människor".
 

Efter det bodde jag en tid hos min vän Yvonne Anyango (till höger i bilden ovan) tillsammans med hennes dotter och barnflicka. Yvonne jobbar som socialarbetare och henne har jag känt sedan 2012. Hon var även den som gjorde det möjligt för mig att få komma till lägret och hon följde även med mig dit.
 

Senare blev det dags att möta upp ett gäng från Sverige, närmare bestämt Robertsfors (måste även här tillägga att detta också är personer som jag tycker så mycket om). Robertsfors har tillsammans med en kommun från Kenya (Machakos) ett samarbetsprojekt för att öka ungas kunskaper om demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling samt med mål om att öka deras inflytande i samhället. Den här gången hade jag anlitats för att som fotograf dokumentera deras projekt. 
 

De sista dagarna på resan slöt jag upp med hela min familj som då också kommit till Kenya. Vi hängde ett med vår härliga vän Eli, for till Korogocho (slumområde jag tidigare skrivit om) för att bland annat träffa de två familjer vi sedan några år tillbaka har stöttat och slutligen så hann vi med lite poolhäng i ett par dagar också. Lite kontraster på hur livet kan se ut med andra ord.

Follow on Bloglovin

RSS 2.0