TRE VECKOR I KENYA

Tre veckor i Kenya har nu gått och jag är tillbaka i lilla Umeå igen. Det blev visst ingen uppdatering på bloggen här under tiden, hade inte så stor tillgång till internet, hade för lite tid men framförallt det kändes inte värdigt situationen att bara slänga ihop något hafsigt. Innan jag går in mer ingående på hur det var i flyktinglägret tänkte jag dock ge en liten översikt över hur min resa varit uppdelad.

 
Ungefär en vecka spenderade jag i flyktinglägret Kakuma Refugee Camp. Jag har fått träffa helt otroliga människor och varendra liten pusselbit av allt har varit så lärorikt.Jag har nog inte kommit på en tillräkligt bra sammanfattning för det här än, men en sak jag skulle vilja trycka på lite extra är vikten av att lyssna. De här människorna har nämligen inga som vill lyssna på dem - varken här eller där. Som många av de personer jag träffade sa "vi är också människor".
 

Efter det bodde jag en tid hos min vän Yvonne Anyango (till höger i bilden ovan) tillsammans med hennes dotter och barnflicka. Yvonne jobbar som socialarbetare och henne har jag känt sedan 2012. Hon var även den som gjorde det möjligt för mig att få komma till lägret och hon följde även med mig dit.
 

Senare blev det dags att möta upp ett gäng från Sverige, närmare bestämt Robertsfors (måste även här tillägga att detta också är personer som jag tycker så mycket om). Robertsfors har tillsammans med en kommun från Kenya (Machakos) ett samarbetsprojekt för att öka ungas kunskaper om demokrati, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling samt med mål om att öka deras inflytande i samhället. Den här gången hade jag anlitats för att som fotograf dokumentera deras projekt. 
 

De sista dagarna på resan slöt jag upp med hela min familj som då också kommit till Kenya. Vi hängde ett med vår härliga vän Eli, for till Korogocho (slumområde jag tidigare skrivit om) för att bland annat träffa de två familjer vi sedan några år tillbaka har stöttat och slutligen så hann vi med lite poolhäng i ett par dagar också. Lite kontraster på hur livet kan se ut med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Har läst igenom lite av dun blogg och känner bara wow! Är inte den som följer bloggar men kommer lätt börja följa dig. Du verkar ha ett så otroligt stort hjärta och härlig syn på livet! Önskar dig allt gott i fortsättningen!

Svar: Så otroligt mycket det här värmer! Wow! Kommer leva på den här kommentaren länge framåt!
Evelina Rönnbäck

2015-02-14 @ 13:45:46
URL: http://oegonbadskopp.blogg.se
Postat av: Helena Hellström

Jättefina bilder. Måste varit en spännande och intressant resa. Kram

2015-02-14 @ 16:35:45
Postat av: Johanna

Fina bilder!

2015-02-14 @ 18:01:32
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
Postat av: signe

asså Evelina du är fan en inspiration! blir galet rörd av dina bilder och vad du vill visa och ha att säga

Svar: Tack du är ju ba bäst! Betyder att höra!
Evelina Rönnbäck

2015-02-16 @ 13:00:31
Postat av: Suad

Fantastiska bilder! Ska själv till flyktinglägret Dadaab om 2 veckor, fantastiskt att läsa och se bilderna från din resa.

Svar: Åh, tusen tack! Så himla spännande! Det var ganska många som pratade om Dadaab. Har du varit där förut? Var in på din blogg och såg att du jobbar en hel del i olika läger, grymt! Vad gör du lite mer exakt?
Evelina Rönnbäck

2015-03-15 @ 14:07:15
URL: http://www.suam.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0