ATT TITTA UT GENOM FÖNSTREN OCH KÄNNA

 
Nu är det dags! Jag befinner mig just i denna stud i Sky City på Arlanda för att om några timmar flyga iväg till en annan del av jordklotet. Precis som solen värmde min kind när jag lutade huvudet mot flygplansfönstret känns mitt inre. Jag längtar otroligt mycket till Kenya då detta är ett land som verkligen satt sina spår i mig och ligger mig otroligt kärt om hjärtat.
 
Medan jag satt i planet och kände värmen från solen, slöt jag ögonen och kunde riktigt påminnas om den känsla i kroppen jag alltid får när precis anlänt till Kenya. Sittandes i en bil som ofta mot reglerna kör lite för fort, samtidigt som jag inte slita ögonen från världen där utanför fönstret. Den känslan är magisk. Nu hoppas jag att jag ska kunna göra något som betyder även för andra människor. Ni vet, det är viktigt att inte bara avskärma sig vid de där fönstren.

EN BRUNCH MED FAMILJEN EN GÅNG

 
På kulturbageriet nån gång i höstas
 
Foto: jag eller moa, minns inte?

DANSANDE SKOR


Ett par dansande dojjor, en fluffig tyllkjol och en syster sittandes på köksgolvet.

TRE DOKUMENTÄRER - TIPS!

På senaste tiden har jag snöat in mig på dokumentärer och tänkte dela med mig av några jag nyligen sett som jag tycker varit bäst.

 
The Road To Guantanamo. En berörande och skrämmande skildring av tre brittiska killar med Pakistanskt ursprung som oskyldigt anklagade hamnar på USA's fångläger Guantanamo. Har inom loppet av en vecka hunnit se denna två gånger, så sevärd asså!
 
 
Born Into Brothels. Starka och genuina personporträtt om barn som växer upp på en bordell i Red Light District, Calcutta där fotografen Zana Briski bestämmer sig för att ge ljus, hopp och kreativitet i barnens liv i form av att lära dem fotografera. Att se livet i dessa barn, lyssna på deras analyserande och kloka tankar går ju ba rakt in i ens själ.
 
 
Blood Brother. En amerikansk kille med sitt hjärta i Indien hos barn som lider av HIV/Aids. En riktigt sån där varm-i-hjärtat-historia som får en att ifrågasätta sin egen empati lite grann, vilket jag inte tycker skadar då världen ser ut som den gör idag.

FOTOPROJEKT I KAKUMA FLYKTINGLÄGER
Hej mina vänner! Jag har varit lite dålig på uppdatera på senaste tiden och detta beror delvis på att jag haft mycket att göra pga ett projekt jag jobbat väldigt intensivt inför nu senaste tiden. Ni som är vän med mig på facebook vet kanske redan, men för er andra:
 
Det är så att inom väldigt kort kommer jag resa till flyktinglägret Kakuma som ligger i nordvästra Kenya och gränsar till Syd Sudan, Etiopien och Uganda. Ungefär hundra tusen människor bor just nu i lägret och majoriteten har flytt från Sudan och Somalia. Projektet är ett fotodokumentärt arbete, men som jag alltid tänker när det handlar om att fota människor värderar jag allra högst att inte bara vara fotograf utan framförallt vara människa. Jag åker dit med en enorm respekt för situation och alla de individer det handlar om .
 
Av säkerhetsskäl kommer jag inte berätta på sociala medier exakt när jag far, men som sagt är det snart så jag hoppas ni vill hålla lite utkik här på bloggen där jag under resan kommer försöka uppdatera.
 
Note: Bilderna ovan har inget med flyktinglägret att göra. Merparten av bilderna är fotade i Korogocho, Kenya.

ANDAS LITE NATUR ELLER HUR?


Egentligen fotar jag väldigt sällan naturbilder och motiv som i regel inte rör på sig (mer än då vinden drar lite i det). Jag har däremot alltid trivts väldigt bra och känt mig hemma bland både skog, berg, vatten och allt som hör naturen till. Har alltid fascinerats av vad naturen verkligen kan åstadkomma.
 
Många gånger blir det så att jag mest bara vill njuta av luften och vyerna och därmed släpper allt det elektroniska och som i det här fallet kameran. Tror det kan vara bra att bara andas lite grann och känna in lugnet som just detta ger, göra allt lite mindre komplicerat och mindre påtvingat. Bara vara. 

2014 I LISTFORM

 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Det blir ju lätt att dra många kopplingar till resandet eftersom hela våren bestod av det. Men att vara borta hemifrån så pass länge var ju en grej, sedan sådant som jag gjorde på resan så som bungy jump, fallskärm, surfa  osv.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Vänner till familjen, ja. Så hej till alla nya bäbisar, välkommen till världen!
 
 
Vilka länder besökte du?
New York (räknas inte då jag lämnade NY på nyårsafton, men tar med det ändå), Colombia, Panama, Australien, Nya Zeeland, Indonesien, Malaysia, Brunei, Thailand, Vietnam, Kambodja, Nepal, Indien, Dubai och London.
 
 
Är det något du saknade 2014 som du vill ha år 2015?
Kanske en mer aktiv debatt kring gemensamma globala utmaningar istället för att reagera genom militärisering, nationalism, rasism och ignorans. Det där med att stora viktiga frågor som rör mänskliga rättigheter och hållbar utveckling fortfarande inte ligger som nummer ett på samhällsagendan saknar jag något enormt.
 
Vilket datum 2014 kommer du alltid minnas?
Fjärde februari då jag satte mig på planet till Arlanda för att dagen därpå träffa min polare för att dra. 28:e maj då jag kom hem gråtandes för att jag ville tillbaka, men varm i hjärtat av att få krama inte minst syrran igen. Annandagen för att den nu två år i rad alltid lyckas bli bäst!
 
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Det måste vara långiktigheten för mitt företag tror jag. Att jag fortsatt bygga upp det och göra det starkare, mer gångbart och uppmärksammat.
 
Och din största framgång privat?
Att jag fortsatt kämpa mig genom skadorna och framförallt pressat mig själv att göra saker som för min kropp ibland kunnat kännas fysiskt omöjligt, vilket i långa loppet har (peppar peppar ta i trä) gett så himla mycket utdelning både fysiskt och psykiskt. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Resa, osteopat/naprapatbesök och biobesök. Sen kan jag ha råkat bli av med några mobiler också........

 
Nämn en låt som kommer påminna dig om 2014?
Den här<33333 (tillägnat maja, krille, amanda, matilda)
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gällande mitt eget liv gladare tror jag. En kryare kropp ger mycket, att en för varje år lyckas lära känna sig själv ännu bättre och att spendera så mycket tid åt att resa, det är inte fy skam det!
 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Jag skulle inte se det som att jag gjort något för lite och på så sätt ångrar det, utan för mig är det snarare så att det finns saker till nästa år jag känner jag vill göra mer av. 
 
Blev du kär i år?
Nee, har en tendens att bli så förvirrad och osäker i mina egna känslor vilket gör att jag lätt flyr när det blir lite för mycket.
 
 
Bästa tv-serien?
Helt ärligt, är inte så intresserad av tv-serier. Närmast tv-serie kanske är så mycket bättre som jag dock sett varenda liten minut av. Så spontant och skönt gäng i år.
 
Bästa böckerna du läste i år?
The Mockingjay (sista delen i Hunger Games trilogin) och två musikbiografier "Min dotter Amy" av Mitch Winehouse och "Jimi Hendrix - en brors berättelse" av Leon Hendrix.
 
Bästa filmen du såg i år?
Mycket svår fråga, finns ju så galet många. Älskar film! Vill inte vara så förutsägbar och säga Hunger Games och The Hobbit, men de ägde såklart! 12 years as a slave slog hårt i hjärtat också.
 
 
 
Den maträtt du ofta åt?
Nasi Goreng och Rosts färskosttallrik (fast glutenfri och vegan).
 
Något du önskade dig och fick?
Får jag svara något materiellt? I så fall, en julby!!!! Har sedan jag var liten drömt om en sådan och i år fick jag en, sån töntvarning på den så det finns inte, men det gör inget. Den glittrar, spelar och har en tågbana som snurrar. Så fin<3
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Det var en fin dag! Befann mig i Nah Trang i Vietnam, började dagen med att träna på gym (första gången på länge där borta, helt underbart!), sedan bjöd Amanda mig på finfrulle (bästa amandan i världen), gick tll stranden där vi hängde hela dagen. Resten av dygnet spenderades på buss påväg till Hoi Anh. Bokstavligen älskade de där nattbussarna!
 
 
Högsta önskan just nu?
Det som står högre upp än allt annat är att min syster ska slippa sina skador, sen att mina såklart också ska bli ännu bättre. En värld utan smärta (på alla sätt och vis) hade förövrigt varit det bästa som kunde hända. Men jag hoppas även på att jag ska kunna göra sånt jag brinner för och tycker är kul, exempelvis kunna resa lite till och att framtiden som egen företagare ska se lite stabilare ut.
 
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Exempelvis att SD åkt ur riksdagen.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Människor i min närhet, att äntligen kunna träna på ett helt annat sätt igen, 
 
Vem saknade du?
Önskar alltid att min farfar ska återuppstå. Sen vill jag gärna att mina vänner som är bortresta/pluggar/jobbar i andra städer kunde vara lite närmare (även om jag såklart mest av allt känner att alla ba ska göra det deras drömmar säger).
 
 
Vad är du mest stolt över?
Samma som framgången. Att jag pressat kroppen genom skadorna. Men skulle också vilja tillägga att jag är enormt stolt över min släkting (tror du vet vem du är) som varit nå så grymt stark i år!

Follow on Bloglovin

RSS 2.0