2014 I LISTFORM

 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Det blir ju lätt att dra många kopplingar till resandet eftersom hela våren bestod av det. Men att vara borta hemifrån så pass länge var ju en grej, sedan sådant som jag gjorde på resan så som bungy jump, fallskärm, surfa  osv.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Vänner till familjen, ja. Så hej till alla nya bäbisar, välkommen till världen!
 
 
Vilka länder besökte du?
New York (räknas inte då jag lämnade NY på nyårsafton, men tar med det ändå), Colombia, Panama, Australien, Nya Zeeland, Indonesien, Malaysia, Brunei, Thailand, Vietnam, Kambodja, Nepal, Indien, Dubai och London.
 
 
Är det något du saknade 2014 som du vill ha år 2015?
Kanske en mer aktiv debatt kring gemensamma globala utmaningar istället för att reagera genom militärisering, nationalism, rasism och ignorans. Det där med att stora viktiga frågor som rör mänskliga rättigheter och hållbar utveckling fortfarande inte ligger som nummer ett på samhällsagendan saknar jag något enormt.
 
Vilket datum 2014 kommer du alltid minnas?
Fjärde februari då jag satte mig på planet till Arlanda för att dagen därpå träffa min polare för att dra. 28:e maj då jag kom hem gråtandes för att jag ville tillbaka, men varm i hjärtat av att få krama inte minst syrran igen. Annandagen för att den nu två år i rad alltid lyckas bli bäst!
 
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Det måste vara långiktigheten för mitt företag tror jag. Att jag fortsatt bygga upp det och göra det starkare, mer gångbart och uppmärksammat.
 
Och din största framgång privat?
Att jag fortsatt kämpa mig genom skadorna och framförallt pressat mig själv att göra saker som för min kropp ibland kunnat kännas fysiskt omöjligt, vilket i långa loppet har (peppar peppar ta i trä) gett så himla mycket utdelning både fysiskt och psykiskt. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Resa, osteopat/naprapatbesök och biobesök. Sen kan jag ha råkat bli av med några mobiler också........

 
Nämn en låt som kommer påminna dig om 2014?
Den här<33333 (tillägnat maja, krille, amanda, matilda)
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gällande mitt eget liv gladare tror jag. En kryare kropp ger mycket, att en för varje år lyckas lära känna sig själv ännu bättre och att spendera så mycket tid åt att resa, det är inte fy skam det!
 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Jag skulle inte se det som att jag gjort något för lite och på så sätt ångrar det, utan för mig är det snarare så att det finns saker till nästa år jag känner jag vill göra mer av. 
 
Blev du kär i år?
Nee, har en tendens att bli så förvirrad och osäker i mina egna känslor vilket gör att jag lätt flyr när det blir lite för mycket.
 
 
Bästa tv-serien?
Helt ärligt, är inte så intresserad av tv-serier. Närmast tv-serie kanske är så mycket bättre som jag dock sett varenda liten minut av. Så spontant och skönt gäng i år.
 
Bästa böckerna du läste i år?
The Mockingjay (sista delen i Hunger Games trilogin) och två musikbiografier "Min dotter Amy" av Mitch Winehouse och "Jimi Hendrix - en brors berättelse" av Leon Hendrix.
 
Bästa filmen du såg i år?
Mycket svår fråga, finns ju så galet många. Älskar film! Vill inte vara så förutsägbar och säga Hunger Games och The Hobbit, men de ägde såklart! 12 years as a slave slog hårt i hjärtat också.
 
 
 
Den maträtt du ofta åt?
Nasi Goreng och Rosts färskosttallrik (fast glutenfri och vegan).
 
Något du önskade dig och fick?
Får jag svara något materiellt? I så fall, en julby!!!! Har sedan jag var liten drömt om en sådan och i år fick jag en, sån töntvarning på den så det finns inte, men det gör inget. Den glittrar, spelar och har en tågbana som snurrar. Så fin<3
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Det var en fin dag! Befann mig i Nah Trang i Vietnam, började dagen med att träna på gym (första gången på länge där borta, helt underbart!), sedan bjöd Amanda mig på finfrulle (bästa amandan i världen), gick tll stranden där vi hängde hela dagen. Resten av dygnet spenderades på buss påväg till Hoi Anh. Bokstavligen älskade de där nattbussarna!
 
 
Högsta önskan just nu?
Det som står högre upp än allt annat är att min syster ska slippa sina skador, sen att mina såklart också ska bli ännu bättre. En värld utan smärta (på alla sätt och vis) hade förövrigt varit det bästa som kunde hända. Men jag hoppas även på att jag ska kunna göra sånt jag brinner för och tycker är kul, exempelvis kunna resa lite till och att framtiden som egen företagare ska se lite stabilare ut.
 
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Exempelvis att SD åkt ur riksdagen.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Människor i min närhet, att äntligen kunna träna på ett helt annat sätt igen, 
 
Vem saknade du?
Önskar alltid att min farfar ska återuppstå. Sen vill jag gärna att mina vänner som är bortresta/pluggar/jobbar i andra städer kunde vara lite närmare (även om jag såklart mest av allt känner att alla ba ska göra det deras drömmar säger).
 
 
Vad är du mest stolt över?
Samma som framgången. Att jag pressat kroppen genom skadorna. Men skulle också vilja tillägga att jag är enormt stolt över min släkting (tror du vet vem du är) som varit nå så grymt stark i år!

Kommentarer
Postat av: maja

hahaha alltså låten<33333 fastnade direkt på hjärnan igen.

Svar: Haha, ja, blev så glad när jag råkade hitta den, trodde jag inte skulle vara möjligt!
Evelina Rönnbäck

2015-01-01 @ 22:48:18
URL: http://mvestlunddd.blogspot.com
Postat av: amanda

Haha åh bästaste <3 Blir alldeles varm i hjärtat. Fyfan vad fint det var. Och vad dålig good morning låten var ;)

2015-01-03 @ 10:39:05
Postat av: Mamma

Den allra finaste Evelina i världen!

Svar: Du är den allra finaste mamma i världen!
Evelina Rönnbäck

2015-03-22 @ 11:45:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0