TRE DOKUMENTÄRER - TIPS!

På senaste tiden har jag snöat in mig på dokumentärer och tänkte dela med mig av några jag nyligen sett som jag tycker varit bäst.

 
The Road To Guantanamo. En berörande och skrämmande skildring av tre brittiska killar med Pakistanskt ursprung som oskyldigt anklagade hamnar på USA's fångläger Guantanamo. Har inom loppet av en vecka hunnit se denna två gånger, så sevärd asså!
 
 
Born Into Brothels. Starka och genuina personporträtt om barn som växer upp på en bordell i Red Light District, Calcutta där fotografen Zana Briski bestämmer sig för att ge ljus, hopp och kreativitet i barnens liv i form av att lära dem fotografera. Att se livet i dessa barn, lyssna på deras analyserande och kloka tankar går ju ba rakt in i ens själ.
 
 
Blood Brother. En amerikansk kille med sitt hjärta i Indien hos barn som lider av HIV/Aids. En riktigt sån där varm-i-hjärtat-historia som får en att ifrågasätta sin egen empati lite grann, vilket jag inte tycker skadar då världen ser ut som den gör idag.

Kommentarer
Postat av: Annster

Kanske man bör se.
Har inte sett någon av dem :)

Svar: Får du tid tycker jag verkligen det! Viktiga händelser och budskap allihop!:)
Evelina Rönnbäck

2015-01-20 @ 18:59:45
URL: http://annster.se
Postat av: Alice

åh måste se!

Svar: Jaaaa!! Det tycker jag absolut, alla finns på netflix om du har det eller funderat på skaffa!
Evelina Rönnbäck

2015-01-21 @ 21:05:39
URL: http://pastellworld.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0