DET DÄR MED SÖTA DJUR


För någon vecka sedan var jag i Luleå på en utbildning. Bodde till en början hos mormor och här är en bild på hustaken mittemot hennes lägenhet. Som jag skrev på instagram så har jag alltid tyckt att husen där ser ut som något ur Karlsson på taket. Fint dessutom kvällsljuset som nu mer lyser sent in på småtimmarna.
 

Kvällen innan jag skulle hem igen kom mamma upp och då drog vi till stugan där jag laddat upp inför mysmode gånger hundra. Käkade choklad och tryckte i mig några extra många mackor och doppade mariekex i te som vi hade sparat sen tidigare. Precis som en ska göra i en stuga, ibland.
 

Vi bestämde oss för att stiga upp extra tidigt och vaknade upp till detta utanför vår lilla sjöbod.
 


Anledning: för att bland annat hinna träffa denna lilla krabat!!!!


Orkar ej hur söt alltså! En gång hästtjej alltid hästtjej brukar folk också säga. Så kommer det nog alltid vara även för mig.
 

 
Det var dock inte slut på *djurisk cutieness* där inte. För på gården finns nu mer även två kattungar. Wow vad jag inte kunde hantera så mycket gulliga bäbisdjur på en och samma gång.
 

Bildbevis på det.
 

Och världens busigaste var de, de ba for runt i typ 100 km/h efter att jag råkat öppna dörren till sadelkammaren där de höll hus. Ett under att jag ens lyckades få dem på bild.
 

Men ifall ni vill veta vad (vilka) jag kommer fota i sommar så har ni ju i alla fall svaret här.


Så en snabb visit hos min kusin Annelie var det där. Människorna i byn sov dock fortfarande eftersom jag och mamma var uppe med tuppen då vi var tvugna sticka tidigt för att hon skulle jobba och jag med en buss hem till umeå. Men så kan det gå, och denna lilla utflykt gav mig den där lilla extra energin som start på dagen. Så mer morgonspontanitet åt folket skulle jag vi

Kommentarer
Postat av: ISA

nej men fy vilken söthet <33

Svar: jaa, dom var så fina!!!!
Evelina Rönnbäck

2015-06-03 @ 11:59:42
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Madelene Borg

Hejsan!
Detta har tyvärr inte något med detta inlägg att göra, men håller helt klart med om att djuren är såå söta!

Jag tänkte fråga dig om hur det är att resa i Sydamerika?
Jag och en kompis har pratat om att åka dit och backpacka. När man läser på hemsidor verkar folk rekommendera att inte ta med sig mobilen, datorn osv. då man kan bli rånad. (Att inte ta med sig kameran hade ju varit lite trist..)

Jag tänkte på dina resor dit. Du har ju haft med dig din kamera dit.
Hur skulle du säga att det var? Eller tror du att det var bättre för dig eftersom du kände personer där och att det inte går att jämföra?
Och hur är det med veganskt mat där? :)


Hoppas allt är bra med dig!
Kram :)

Svar: Åh vad roligt att du frågar! Jag tror det handlar om som på det flesta ställena att använda sig av sunt förnuft och lita på sin magkänsla. Personligen tycker jag ofta en känner var som kan vara mer eller mindre lämpligt att ha med/ta upp kameran, men samtidigt går aldrig helt säkert att veta. Har själv fått saker stulna men jag skulle nog ändå inte klara av att lämna min kamera hemma helt och hållet när jag reser, men då är jag också medveten om riskerna och att jag kan bli av med den under resan. Skaffa en försäkring om du är orolig för just det materiella. Men sen är det ju såklart dig själv/er/andra människors säkerhet som kommer före allt annat materiellt!
Jag vet många som reser i Syd Amerika som har med sig kamera (både yrkesverksamma- och hobbyfotografer) så det bör gå. Men som sagt känn av situationen. Själv försöker jag alltid känna av stämningen - är det t ex rätt "het" stämning så bör en kanske undvika att slänga fram kameran. Mörker, ensliga gränder, stora folksamlingar är också sådant som en bör vara extra försiktig med. Om det är andra människor runt omkring, tänk på hur du för dig under tiden du fotar. Det är bra att kunna utstråla lite säkerhet, men viktigt att behålla en ödmjukhet och framförallt se till att vara respektfull gentemot andra (kanske låter självklart, men så brukar jag tänka).

Precis som du säger så har jag haft med mig folk jag känner och det var helt klart en stor fördel. Det är alltid, alltid bäst med lite lokalkännedom tycker jag. Det har hjälpt mig enormt när jag rest och fotat.

Vad gäller vegansk mat i just Syd Amerika så hade inte jag börjat äta så mycket av det än, men samtidigt har det ju funnit ett tänk i mig länge gällande min egen kost. Det går att hitta alternativ, men det inte direkt höjden av hälsosam och etiskt bästa maten jag kunde hitta där tyvärr. Är själv inne på att resa runt mer där inom en förhoppningsvis snar framtiden, så hoppas på kunna utforska den biten mer då! Vill så gärna tillbaka och jag tycker verkligen ni ska fara, det kommer säkert gå bra bara ni tar hand om er!:)

Långt svar kanske, men fråga gärna mer om det är något! Kram kram!
Evelina Rönnbäck

2015-06-03 @ 16:06:04
URL: http://madeleneborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0