INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

 
Internationella kvinnodagen. Skulle vilja belysa en av många starka kvinnor världen över.
 

Niniwa 23, var för två år sedan tvungen fly striderna i Sudan och lever nu i flyktinglägret i Kakuma, Kenya. Niniwa skadades i bombningarna i Sudan, systern dog och föräldrarna försvann i samma skede, utan ens ett farväl. Som ensamstående tvåbarnsmamma lämnade hon här landet.

 

Ingen av hennes närstående vet idag var hon befinner sig och Niniwa berättar hur hon idag ofta gråter på nätterna av sorg, ensamhet, rädsla och traumatiska minnen. Hon betonar dock vikten av minnas det hon varit med om och att fortsätta kämpa. Livet kantas dagligen med utmaningar och bristen på hopp är stort. Hon har dock fått möjliheten att gå i skolan, klass 6A, tillsammans med elever som är betydligt yngre än henne själv. Detta är en sak som i många fall anses skamligt bland folk i hennes omgivning, men för henne har skolan blivit det ljus hon ser för sin framtid. Hon har fortfarande en beslutsamhet som få och gör allt för att få sin dröm uppfylld om att en dag kanske få lämna lägret tillsammans med sina barn.

 

Detta är en ung tjej som bär mycket i sitt liv men som visat oerhörd styrka. Jag kommer inte glömma Niniwa imorgon bara för att det är en "vanlig" dag, vår framtid fortsätter! ♀


Kommentarer
Postat av: xxcyberalienxx

Hörs hur jobbigt det är nu när jag läser om det. :(

Svar: Ja, det är mkt vi tar för givet här borta! Viktigt att vi som kan förändra gör ngt för de som har det svårt!
Evelina Rönnbäck

2015-03-09 @ 15:35:11
URL: http://xcyberx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0