STORT INLÄGG OM SINGAPORE

 
Som ni kanske vet mötte jag upp syrran efter jag varit i Nepal för att stanna till i Singapore och Indonesien i ett par veckor. Här följer lite bilder från Singapore.
 
 
Singapore är en väldigt modern och mångkulturell stad. Jag och Moa ville få en så bred bild som möjligt av detta land för att verkligen förstå mer än bara ytan. Så utan hänsyn till skavsår drog vi runt över vad som kändes som typ allt.


Första dagarna bodde vi på ett hostel i området "The arab quarter". Singapore har nämligen tre delar som har lite extra fokus på olika asiatiska delar - så utöver detta fanns även China Town och Little India. Sedan finns även andra delar av Singapore vi besökte men majoriteten av bilderna här är från dessa tre ställen.
 
 
MRT (tunnelbanan) är ett supersmidigt sätt att ta sig fram i Singapore. Jag som vanligtvis är virrpanna nr 1 när det handlar om lokalsinne började till och med förstå systemet rätt fort.
 

Ni kanske har hört talas om haze? Detta är en typ luft eller brandförorening som varje år slår till över flera länder i Asien då Indonesien bränner träd. Jag skulle kunna gå in djupare på detta, men i grova drag handlar det om inte minst västvärldens efterfrågan på palmolja som leder till att Indonesien skövlar, vilket i sin tur påverkar miljön/klimatet både pga skövlingen men också den vädligt giftiga dimman som lägger sin över Asien. Denna period visade sig vara just när vi var där vilket innebar att vi egentligen blev tillsagda att hålla oss inomhus.
 

Moisen som har ett väldigt stort intresse för detta letade igen bland annat en raw food restaurang som visade sig vara långt ute på vishan, men hundra procent värt det när vi väl kom dit. 
 

Den andra oktober var det Moas födelsedag vilket vi firade med att bo på, hör nu här, ett ekohotell!!! Så underbart och jag säger bara, framtidens samhälle, yes! I övrigt badade vi i en infinity pool, gick på IMAX-bio för första gången och hittade lite spännande ställen att äta på också. En riktig pangfödelsedag tycker jag det blev om jag får säga det själv:))). Kram igen till dig sis
 
 
I China Town på en hälsokostbutik. Jag lovar, ingen vill missa att se Moas iver på sådana här ställen. Den är utöver det vanliga och helt underbart fin enligt mig.
 
 
Little India blev min favoritdel av Singapore. Rörelsen, den lilla råhet i det hela jag kände, atmosfären, allt. Vi stannade bland annat på en stor matmarknad vilket också är bland det bästa jag vet. Inte blev det sämre av indisk mat som jag också gillar så mycket. Här käkade vi dock srilankesisk mat. Magic.
 
 
Tänkte dela med mig av en tanke gällande mitt fotande också. Ska jag vara ärlig så har jag alltid haft lite svårare att fota i större städer. Vi pratade en del om det här och det är såklart något jag vill utveckla. Tänkte inte gå in på en djupare analys av det, men lite intressant kan jag tycka. Hur som så hoppas jag ni fick en liten bild av vad vi hittade på där borta. Som sagt, sjukt intressant stad som växte i mina ögon ju mer jag fick se. Helt klart värt en resa dit för alla de möjliga olika resenärer!
 
Bild 1, 15 och 29 fotat av Moa.
 

Kommentarer
Postat av: Iselin Renée

Så mange fine bilder! :)

Svar: Tack så mycket, kul att höra! :)
Evelina Rönnbäck

2015-11-22 @ 12:54:38
URL: http://www.iselinrenee.blogg.no
Postat av: ISA

så fint inlägg. Verkar vara en otroligt fascinerande plats <3

Svar: Tack! Absolut, mycket spännande!:)
Evelina Rönnbäck

2015-11-22 @ 17:26:35
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Mormor

Vilket bildarkiv,härliga bilder och intressant läsning till dina bilder!:-)

Svar: Tack mormor!:D
Evelina Rönnbäck

2015-11-23 @ 11:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0