HUR EN VECKA KAN SE UT


Dagarna susar förbi, lite för fort om jag ska vara helt ärlig. Hade jag haft möjligheten hade jag mer än gärna stannat längre.
 

Jag bor i ett område som heter Bagdol hos en nepalesisk värdfamilj tillsammans med andra volontärer från världen över. Fantastiskt och helt underbart.
 

Tillsammans med lokalbefolkning och de andra volontärerna jobbar jag med att rusta upp efter jordbävningen. Just nu jobbar vi på två olika skolor med att bygga klassrum från grunden. Det hela innebär mest en massa cementmixande, dikesgrävande och tegelväggsbygge. Själv hade jag ingen som helst erfarenhet av sådant här innan, men jag trivs som fina fisken i vattnet och på morgnarna längtar jag till att få starta arbetspasset på området.
 

Här om veckan tog jag dock en dag off för att besöka ett center med barn som har HIV/aids. Jag möttes av energifyllda och glada barn trots deras kamp mot hälsan. Chefen på hemmet berättade att barnen ofta är mycket orkeslösa när de kommer men efter några månader ser livslusten och energin helt annorlunda ut. Frågan om HIV/aids är dock mycket tabubelagd här i Nepal och det pratas sällan om detta utanför dessa väggar vilket i det stora hela är ett problem som bör diskuteras mer.


På helgerna finns tid för extra äventyrande och förra helgen drog jag och gänget till ett vattenfall. Vår tanke var att vägen dit bara skulle ta tre kvart eller liknande men det visade sig bli en svettig vandring på två timmar. Mig gjorde det dock inget. Vägen dit kan ofta vara ännu bättre än själva målet. Att få se, möta och uppleva är enligt mig värt så fruktansvärt mycket.
 

En annan dag for vi till Pashupatina Temple vilket även kallas The Burning Temple. En viktig plats för många hinduer och är ett ställe dit många kommer för att kremera sina nära. Otroligt intressant och betydelsefullt att få möjlighet till att ta del av.
 
 
 Kvällarna brukar spenderas med allmänt babbel, kortspel och annat hitte på. Idag är det åter lördag och jag ska ut på lite fotomission för att få ännu lite mer kunskap och kännedom gällande jordbävningen och de som blivit drabbade. Så får se var det hela leder helt enkelt. Ska försöka skriva lite mer om just den biten senare.

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Vad roligt att se! Alltså älskar verkligen inblickar i andras liv, speciellt på andra ställen än här i Sverige. Så intressant!

Svar: Vad fin kommentar, jättekul att höra, blir så glad så! Tack!
Evelina Rönnbäck

2015-09-12 @ 09:47:49
URL: http://corneliae.blogg.se/
Postat av: Amanda

Älskar dina bilder, du verkar vara en fantastisk människa, om fler vore som dig.

Svar: Oj, miljoners tack, detta värmer enormt! Största kramen i världen till dig!
Evelina Rönnbäck

2015-09-12 @ 10:55:37
URL: http://nouw.com/amandamaria
Postat av: Mamma

Bästa Evve i världen! ❤️

2015-09-12 @ 23:48:36
Postat av: Ebba

Det låter jättespännande... Har du åkt dit via någon förmedling eller själv? Det skulle vara roligt att veta lite mer. Dina bilder är fantastiskt fina och du verkar vara en så fin människa.

Svar: Tusen tack, det värmer jättemycket att höra!!Har åkt via en organisation som heter projects abroad. Själva projektet är väldigt nystartat men är hur bra som helst. Rekommenderar verkligen. Kan skriva lite mer om det i ett separat inlägg sen. Men om du skulle vara intresserad av resa hit själv eller så kan jag ge dig kontaktuppgifter osv. Kram
Evelina Rönnbäck

2015-09-14 @ 10:44:44
Postat av: Ebba

Tack så mycket för ditt svar! Jag ska kolla upp organisationen. Kram

2015-09-20 @ 10:50:04
URL: http://moonandsun.blogg.se
Postat av: Sanna Johansson Bizzozero

Inspirerande bilder!!

Svar: Tack! Åh så kul att höra!!:)
Evelina Rönnbäck

2015-09-30 @ 12:03:55
URL: http://ssannabizzozero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0