AQABA JORDANIEN

 
Otroligt häftigt att strosa runt på dessa gator och bara känna in själva atmosfären här. Människor är väldigt trevliga och jag kan särskilr därför bli ledsen över att det finns så mycket fördomar om de som kommer från denna del av världen. Många här påpekar att det känns att vi människor från andra håll börjat distansiera sig mer och mer från dem och meningen "var inte rädda för oss" är ett uttryck jag hört mer än en gång nu.
 
 
Eftersom att Jordanien gränsar till Syrien är det kanske oundvikligt att inte tala om risker gällande att resa hit, vilket också visar sig gällande turismen här då den minskat något enormt. Jag skulle såklart kunna gå djupare in på det här området då det finns mykcet att säga. Men jag tror inte att en ska låta det som händer runt om göra att vi begränsar oss för hårt pga rädslan exempelvis IS vill åt. Respekt och kunskap är två viktiga begrepp att hela tiden bära med sig och utifrån dessa går det att bygga vidare på mycket.
 
 
En härlig liten pöjk vid namn Mohamed utanför en butik här i Aqaba.
 
 
I just Aqaba bor runt 95 000 människor. Inte jättestor stad, men full rulle är det i alla fall, även på kvällen
 

Maten här i Jordanien är för övrigt helt sanslöst god! Här om dagen gick vi på en syransk restaurang och fick in typ en årsförbrukning av käk. Dock strök typ allt med ändå. Tror vi alla fyra kan hålla med om att vi blev något över lagom mätta. Hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0