FILIPPINERNA

 
Hello kära vänner! Skriver härifrån flygplatsen i Manila då jag nu är påväg ifrån Filippinerna. Tiden rusar, jag har varit borta halva min resa precis på dagen. Har ej fota jättemycket här, men jag gör ett samlat inlägg ändå tänkte jag.
 
 
Först och främst, vilket himla naturskönt land Filippinerna är alltså! Wow! Känns dock som att jag bara sett en millimeter av allt här. Avstånden mellan platser och öarna är så stora, vilket betyder att det innebär mycket transporter = dyrt. Så jag har som bara kunnat smaka lite grann på de färger som detta land har att ge.
 

Sen verkar ju jag vara en sån som aldrig kan hålla mig ifrån att bli sjuk när jag reser. Så har hunnit med två sjukhusbesök för ett dåligt öra och som grädden på moset pallade inte min kropp antibiotikan så jag började spy som en gris istället. Misstänker att det var antibiotikans fel i alla fall.
 

Min plan för Filippinerna var egentligen att fokusera 100 % på dykningen, men eftersom jag inte fått vara med huvudet under vattnet så sket det sig. Men mig har det inte gått nån nöd på ändå. Finns saker att roa sig med ändå. Till exempel åka tricycle, se på fina solnedgångar, prata med snälla människor osv.
 

En dag for jag till ett vattenfall. Härligt! Där hittade jag även en miniananas (!!!!)
 

Flyttat runt mellan olika guesthouses. Så mysig personal alltid<3 Har dock fått dela boende med både myror och möss, men det kan ju vara trevligt att få lite nya kompisar tänker jag. Haha.
 

En kan tro att jag bara spenderar tid bland palmer och vit sand enligt min instagram, men egentligen har jag fortfarande inte spenderat allt för många timmar på sånt. Så nån tuff bränna, den är ännu far och fjärran.
 

I den lilla staden Puerto Princessa hann jag även möta upp Morten som jag lärde känna på Bali. Så kul när vägar kan korsas igen!
 

I Manila är valkampanjerna igång då det är val i maj, så här är det full rulle (vilket jag förstått att det visserligen alltid är). Många säger att de inte gillat denna stad, men jag tycker den är väldigt intressant. Fick chans att fota lite då jag har ett nytt projekt på gång. Det blev tyvärr inte riktigt som planerat, men det är väl sånt en får ta ibland. Hur som så kommer lite bilder från det jag fick i ett separat inlägg.

CANGGU - THE TEMPLE


Efter Gili T drog jag en sväng till Seminyak. Där hade jag spanat in ett ställe som heter Nalu Bowls. Detta är way over min resebudget gällande käk, men ibland får en minsann unna sig tycker jag. Och jag höll typ på gå sönder av smakmässig godhet. Knappt så jag hann ta en bild på hela kalaset!
 

Sen for jag till Canggu, vilket kom att bli en ny favorit för mig på Bali. Så skönt ställe alltså, så många bra caféer (även här för dyrt för mig men en kan ju alltid gå förbi, kika på menyer och dregla lite), risfält, härliga människor, surfing, yoga, barer/klubbar med bra musik och en allmänt bra stäming över hela stället bara. 
 

Bodde på ett hostel/guesthouse som heter The Temple. Superbra och trivdes som fina fisken i vattnet. Trivdes särskilt bra ute på altanen i rispuffarna. Världens bästa uppfinning tycker jag.
 

Ut på tur. Lite av en slump råkade vi köra förbi ännu ett Nalu Bowls. "Nej, det här går ju inte, sa jag. Jag hur ju inte råd". Men så poff så blev det ett stopp där, så himla värt det! Haha
 


En liten marknad med bland annat en massa frukt. Vi hade en mixer på The Temple så det gick att göra smoothies där. Inte så dumt när det går att välja bland alla möjliga härliga frukter och grönsaker. Nom nom.
 
 
Första och enda bilderna som finns på mig. Hej hej! Förresten, skypeade med familjen här om dagen. Mamma sa att hon tyckte jag inte fått nån färg än. Tack. Ligger visserligen sanning i det med tanke på att jag varit borta en tredjedel av vad jag ska vara iväg. Haha. Har varit för lat med att dega på stranden, men det har varit skönt. Så det kanske är bra!
 

Speaking of strand. Har själv inte surfat något då min plan är att lära mig i Sri Lanka, men har åtminstone kunnat följa med andra som kan sånt därnt härligt. Nästa gång (om möjligt någon gång i livet mitt) jag far hit vill jag också kunna.
 

Blev en sista kväll på matstället Bumi (åt där varje kväll jag spenderade i Canggu). Fick världens största potioner för endast 16 000 idr (10 kr)!! Sen blev det till att packa ihop. Så i detta nu befinner jag mig närmare bestämt i Filippinerna.

GILI TRAWANGAN


Gili Trawangan är en ö jag var på för två år sedan. Intressant hur mycket som hunnit hända sen dess. Bali (och många öar i närheten) har ju egentligen blivit någon sorts turisthub (vilket en ju kan ha delade åsikter om), inte minst Gili T. Men hur som hade jag det hur bra som helst där och tycker det är så himla kul att träffa andra resande själar också.
 
 
Lärde bland annat känna dessa två grabbar som jag hängde med största delen av min tid där. Alla tre reste själv, men vi blev ett fint minicrew där på ön. Ses i Danmark eller Tyskland nästa gång sa vi. Både fint och lite sorgligt det där med att träffa människor som bor långt bort:')
 

 
Bodde på ett nyöppnat hostel (med pool!!), supersnäll personal, aircon (!!!) och jättefräscht. 


Denna ö skulle egentligen kunna kategoriseras lite som partyön. Personligen dricker jag sällan men har inget emot att följa med ut ändå, så det blev några kvällar ute på dansgolvet ändå. Svettigt nå så gryyymt, men kul också. På tal om svettigt så hittade jag också ett gym som jag skaffade kort på, har serri aldrig varit med om något svettigare. 

 
Frukt och grönt!!!!
 

Om ni någon gång vill veta var jag käkar så hittar ni mest troligt mig på någon matmarknad eller annat lokalt hak. Bokstavligen älskar billigt gatukäk. Matmarknaden här är magic, finns hur mycket veg som helst och dessutom bästa pannkakorna (tips!),
 
 
En sak jag lärt mig via resor är att strunta i de sociala regler som sammhället ofta sätter upp. På planet till Bali såg jag ett familjärt ansikte från hemma, så jag sa hej lite sådär småcreepy i form av "jag vet vem du är". Det visade sig vara en bra idé då vi även bestämde att vi skulle ses ute på Gili.
 

Sista kvällen avslutades vackert. Gick en prommis för att se på solnedgången som var helt magiskt overklig. Den skiftade lixom färg hela tiden och jag ville lite granna tappa hakan varje gång jag lyfte blicken från kamerasökaren till verkligheten. Wow.

ÄVENTYRANDE KRING BALIKänner att den här bloggen mer och mer övergått till endast en reseblogg då det är främst då som kameran åker fram annat än bara jobbfoton. Hoppas det är ok för er som följer mig här! Men hur som helst befinner jag mig just nu för två månaders resa i Asien. Nu till att börja med: Bali och öar runt omkring.


Började med att redan efter en dag träffa på min barndomskompis Amanda i Seminyak. Superkul för vi var sånna kids som alltid höll på med en massa bus och otyg i den lilla byn Siknäs och nu tio år senare träffas vi istället upp ute i världen och fortsätter på samma spår, haha. Exakt vad säger jag inte för då blir inte min mamma så glad om hon läser detta:--)Efter en dag i Seminyak drog vi vidare till Lembongan. Sååå mysig och fin liten ö!
 


Själv tog jag något litet yogapass, men fotade inget där tyvärr. Serenity yoga hette det stället jag var på, så far ni någon gång till Lembongan rekommenderar jag att spana in det stället. Testade bland annat på fly high yoga vilket var nytt för mig. Hade jag inte haft så snäv resebudget hade jag lätt kört yoga typ hela tiden, men ibland unnar jag mig lite i alla fall. Mvh snål backpacker som tusan.
 

Sen har vi även dykt lite grann. Såg bland annat ett gäng rockor, tre meter stora dessutom. Bland det mäktigaste jag sett i dykväg faktiskt. Heeeelt amazing!


Superkul att hänga med denn fina vän, men efter ett tag drog vi åt olika håll. Hon till Australien och jag vidare till Gili Trawangang vilket kommer lite bilder från i nästa inlägg. Vill ni förresten följa min resa mer kontinueligt finns jag på instagram under namnet evelinaronnback 

Follow on Bloglovin

RSS 2.0