ATT INSPIRERA SIG SJÄLV

Har du någonsin fått frågan ”vem eller vilka personer inspireras du av”? Om svaret är ja, kanske har du då nämnt personer som dina föräldrar, vänner, offentligt kända personer, någon du mötte vid ett kortare ögonblick som satte spår i dig. Men. Det jag dock skulle vilja fråga dig, har du någon gång vid denna fråga svarat ”jag inspireras av mig själv”?
 
Förstå mig rätt, enligt mig är bland det bästa som finns möta människor som inspirerar. Det är viktigt och för mig också ovärderligt att kunna ta in vad andra människor har att berätta, ge och lära. Jag tror detta ger en byggstenar för att själv kunna utforma sitt eget liv samt för att kunna se världen och livet med öppnare ögon, men jag tror också att det finns en poäng i att fundera på oss själva som inspirationskälla. Då menar jag inte oss själva som inspiration för andra, utan då menar jag dig själv som inspiration för just dig. Kanske är det något som idag skulle kunna tyckas låta självgott dvs att uppge sig själv som inspirationskälla vid en sådan fråga, men jag tror åtminstone det kan vara bra att öppna upp för tanken om att vara din egen inspiration.
 
Drömmar kan tyckas svåra att uppnå ibland, kanske känns de för stora eller för långt bort, men samtidigt måste vi också börja någonstans. Det behöver inte alltid handla om att sträva efter ditt ”life mission”, utan mer efter de små sakerna som göra att just du känner den där gnistan i tillvaron. Sedan är jag visserligen en sådan person som också tror på att våga satsa högt och stort, och att det då ofta handlar om att bara kasta sig ut. Har du en dröm som länge legat och skvalpat där inom dig, ta tag i den då, låt den då få ta plats samt ge dig själv den platsen. Självklart kan förutsättningarna se olika ut, men finns minsta lilla möjlighet att göra det du vill göra: ta den! Att känna det där pirret i magen av att du själv skapar ditt eget liv är en häftig känsla. På så sätt kan du också vara din egen inspiration. Du får också känna dig stolt över att du vågar satsa, att du vågat testa och det går att leva det liv du vill leva. Ibland finns drömmarna närmare än vad vi tror, vi måste bara våga tro på det själva också hur klyschigt det än låter.
 
Det är såklart ingen självklarhet att en alltid vet precis vad en vill och vad en faktiskt drömmer om. Eller även hur en ska gå tillväga för att nå dit en vill. Då kanske det mer handlar om ett sökande, vilket du istället då kan se som en spännande väg att utforska. Kanske se det som ett tillfälle att prova något nytt, testa dina gränser och ge dig själv en utmaning. Jag mötte nyligen en människa som för mig var väldigt inspirerande. Vi pratade bland annat om vikten av att våga vara obekväm. Detta är något som jag själv växt mycket av. Att tänja på gränserna, ibland att sluta bry sig så mycket, att inte överanalysera allt, att ba köra helt enkelt eller (o-enkelt). Så småningom faller sig dessa utmaningar och den tidigare obekvämheten mer naturligt och på så sätt går det även att nå utveckling – både när det kommer till konkreta saker att lära sig till den mer personliga utvecklingen.
 
Att sträva efter att göra det du själv vill göra behöver inte handla om att nå det perfekta livet. Något vi i dagens samhälle ständigt matas om i bland annat sociala medier eller liknande. Det finns inget som heter perfektion och vi alla har olika saker vi drömmer om – inget är mer eller mindre värt något annat. Det handlar om att uppskatta både små som stora saker i livet, att se möjligheter och ge sig rätten att göra sådant som betyder - för just dig. Förhoppningsvis kan vi då hitta harmonin i oss själva och genom den finna både trygghet och balans. I slutändan kommer vi alla vara vinnare. Så med ödmjukhet och respekt för andra och dig själv, låt dig skina, våga tro på att du kan, inspirera dig själv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Tjo! Mitt namn är Evelina, jag är tjugtre år och driver sedan 2012 mitt eget företag som frilansfotograf. Min själ brinner för globala frågor så som mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och internationella relationer vilket jag som fotograf försöker inkludera så mycket det går i mitt jobb. Att resa och se världen är något som ligger mig enormt varmt om hjärtat och något jag försöker uppdatera om så gott jag kan. Så vill ni ta del av detta och andra delar ur min vardag kika gärna in här. Peace out.

www.evelinaronnback.se


Follow on Bloglovin

RSS 2.0